středa 30. ledna 2013

Smršť otázek pro zvídavé abariňáky

Tak kohopak proklepneme dneska… Hmmm… Chtělo by to něco krátkého, úderného. Třebááá… áno, Scur! To je přesně to, co jsem hledala. Zaútočím nečekaně a rychle! Váhá, otálí, největší drahoty dělá s fotkou. Ovšem i s tím si poradíme! Pojďte se podívat, jak se mi to povedlo…

Ahojda. No, pokud jde o tu fotku, nemusí to být úplně věrná podobizna. Stačí něco přibližného. A hele, co třeba ta tvá kreslená ikonka na ICQ, ta je dobrá! Je ti to aspoň trochu podobné?
No, já své fotky na web ze zásady nedávám. Nikdy. Ale jo, tohle by asi použít šlo. Je to nejvýstižnější vyjádření mé osoby.

Copak... taky chodíš běžně s lukem a toulcem šípů na zádech??
Ne, jenom mám velké uši a zářivý úsměv. :D

A to je tvé vlastní dílko?
Ano, ale tohle jsem kreslila už kdysi dávno.

Tak tvou přibližnou podobu už si dokážeme představit a teď tvá přezdívka... Scur... jak to vzniklo?
Matně si vzpomínám, že to bylo kvůli emailu. Všechny přezdívky, které mě napadly, si už někdo vybral. Tak jsem šla na seznam.cz a myslím, že to byl překladač do španělštiny nebo do řečtiny. Scuro znamená "tajemný", nebo také "temný". Později se z toho vyvinulo Scuroen a nakonec Scur. Je to moje nejstarší přezdívka. Ti, co mě znali, mi ji nikdy nedovolili úplně změnit.

Takže paní temná, huh? Sedí to na tebe i v reálu???
Vůbec ne.

Jasně, takže "mateš tělem"...
Spíš je to kvůli tajemství. Nikdy jsem na sebe nechtěla prozradit moc a zaráželo mě, kolik jsou toho lidé schopni o sobě říct jen tak, široké veřejnosti.

Jo, to je skoro děsivé...
Asi tě nepřekvapí otázka, jak ses dostala na Abarin?
Dračí doupě jsem poprvé hrála ústně se svým švagrem, který hrál zároveň na Abarinu. Asi si chtěl trochu odpočinout, tak mě poslal tam.

Na Abarinu nejsi zase tak dlouho, takže si určitě své začátky vybavíš. Bylo tam něco, co ti jako nováčkovi komplikovalo život? Co pro tebe bylo složitější? Co bys možná změnila, aby to další nováčci měli snazší?
Ani ne. Přečetla jsem si návod, šla do jeskyně pro začátečníky (kde mimochodem stále operuji) a když jsem udělala botu, příspěvek se smazal. Nováčci to podle mého názoru už snazší mít nemohou. Že je někdo moc hrr, nebo prostě neumí psát, je věc druhá.

Dívala jsem se, že sis taky založila vlastní jeskyni. Tenhle nápad přišel hned po příchodu na Abarin nebo ses k tomu rozhodla až časem?
Předcházelo tomu jen spousta promýšlení a "studia", tedy trávení času v Tajemné zemi. Z toho mi nějak vyplynulo, že se to dá zvládnout.

Tajemná země od tajemné Scur... to je stylové!
Pokud jde o jeskyně, co preferuješ? Klasické fantasy, postapo, upířiny...?
Nic mi není cizí, pokud mám alespoň trochu důvěry v hlavní zápletku a PJe. V případě vlastních jeskyň to samé. Ale mám ráda, když se děj nějak obzvláštní, hlavně co se týče postav.

Když už zmiňuješ postavy, máš nějakou srdeční záležitost? Nějakou svou oblíbenou postavu? Možná nějakou, se kterou jsi začínala nebo se kterou jsi toho "hodně zažila"?
Každá postava, se kterou jsem hrála nebo o ní psala, má u mě své místo, i kdyby se mi na začátku nelíbila a šlo o to ji jenom zparodovat.
Kdybych si ale měla vybrat, asi by to byl Sephiroth (Final Fantasy VII), k němuž se váže údobí mé tvorby fanfikcionáře začátečníka.Dost jsme toho spolu prožili. ;)

Zaujala mě ta myšlenka, že si uděláš takovou postavu, která se ti na začátku nelíbí. Většinou si "duchovní rodiče" ke svým postavám vytvoří "vztah" hned v úvodu...i když to nemusí být kladná/krásná/schopná atd. postava.
Moje první postava na Abarinu se jmenuje Nysker a jde o značně podrážděnou a netečnou ženskou, kterou nikdo nemá (a ani nemá mít) rád. I já ji mám občas chuť zabít, zároveň ji ale v jistých věcech chápu. I tahle ženština má minulost, na kterou rozhodně není hrdá, a kterou (pokud na to v jeskyni dojde) snad jednou bude muset přiznat. To mi imponuje.

Aha, teď už tuším, jak jsi to myslela... Je nějaká postava, která by tě lákala, ale zatím jsi k ní nenašla tu správnou jeskyni? Tedy správný impuls k tomu, aby sis ji vůbec vytvořila?
Opravdový čestný hrdina ;)
Svět na něj není připraven.

A bavila by tě taková postava vůbec?
Ano. Rozhodně! Takový hrdina by měl nejtěžší život ze všech v jakémkoliv "lidském" světě. Byl by to smutný příběh.

To je pravda! Taky je otázka, jak dlouho by takový hrdina přežil...
Dlouho asi ne. Takové obyčejně ukřižují.

Uf, právě jsme pohřbily ještě nevytvořenou postavu... to byl ale fofr!;)
A co nějaká oblíbená kombinace rasa/povolání? Nebo máš raději neotřelé varianty?

Momentálně je mou nejoblíbenější postavou elf pyrofor. No, spíš jde o pyromana.

He he.. ta hranice občas bývá opravdu tenká. A není nad to, když se tvé povolání stane i koníčkem!
Když se vrátím ještě k tomu hraní, inspiruje tě, jak píšou ostatní nebo si striktně snažíš hájit svůj styl?

Hra je něco jiného, než kniha. Příspěvky obvykle nebývají tak dlouhé, abych to dokázala odhadnout. Záleží na postavě, slohu a pravopise. Zatím jsem se nesetkala s ničím, co bych už neměla načteno z knih. Pokud mě někdy něco zaujme, určitě si to zapamatuju.

Zdá se, že tvou velkou inspirací jsou knihy. Prozraď nějaké své favority...
To by byl dlouhý seznam. Co mě napadá, tak Pratchett, Thomas Perry, Mika Waltari...
Ale spíš jsou to jednotlivé knihy - mnohdy si už ani nepamatuju název, ani autora, nebo se mi vybaví jen jedno z toho. Zůstává jenom dojem.

No, vím sice, že o sobě nerada něco prozrazuješ, přesto to zkusím... Studuješ nebo pracuješ nebo se jen tak flákáš...?
Studuji v jisté podivné instituci jako ilustrátorský učeň. Kdyby chtěl někdo z přítomných psavců ozdobit své dílo, beru zakázky!

He he... to bych měla nechat spíš do inzerntní rubriky... ale pravda, v NAMRU nic takového není. Mno... možná to bude inspirace pro redakci!
A co ráda ilustruješ? Jakou techniku máš nejraději?

Zatím se ještě otrkávám, ale podle zkušeností pérovku, lavírku a pastely.

A když už jsme u té reklamy, můžeme se na tvá díla už podívat v nějaké knize, časopisu, ...?
Žel, to nejlepší je bezpečně uloženo v krabici od bot v mém pokoji.

Kdo ví... třeba jsme teď oslovily nějakého mecenáše...
Máme po Novém roce, jsi příznivec předsevzetí? Dala sis nějaké? Nebo máš na tento rok nějaký konkrétní cíl?

Zatím chci jen úspěšně zvládnout pololetí. Dlouhodoběji (a to vás možná nepotěší) je přimět se hrát míň na Abarinu a víc se věnovat kreslení.

No jo... ale tak relaxovat se musí, ne?
Relax... teď mě tak napadlo... už jsi viděla první díl filmu Hobit? Jaké byly dojmy?

Neviděla. Počkám si na televizní premiéru a mé zklamání snad bude menší. Nevěřím zfilmovaným knihám, zejména takovým, kde je film mnohem delší a obsahovější, než sama předloha. Podobně jsem cítila zradu u Hvězdného prachu, ale tam se to dalo pochopit.

Aktuálním děním nyní hýbe již rozhodnutá volba prezidenta. Pokud bys měla zvolit prezidenta z řad literárních nebo filmových postav (nejen sci-fi nebo fantasy), kdo by to byl?
Nějaký Vulkánec. Star Trek. Chovají se podobně jako Japonci, ale nemají jejich lidské návyky, jako úplatky a přehnanou úctu k vyšším postům. Navíc disponují Německou spořádaností, takže by tu někdo konečně uklidil.

To zní dost prakticky. Možná bychom se měli po nějakém poohlédnout! A už zbývá jen tradiční vzkaz lidu abarinskému.
Lidé bděte! ;) A to je asi tak všechno...

Díky za čas…

Mno, tak prezidenta sice máme, ale pořád si říkám, jestli by ten Vulkánec nebyl lepší. Nevíte, kde se dají sehnat???

= Scur a Niniane =

5 komentářů:

  1. To sú hlody :D Ja ta žerem Scur.
    Niniane patrí moja vďaka za skvelé prevedenie a dobrý výber:)

    OdpovědětVymazat
  2. Do čerta! Furt anonym. Hold nech nezostanem skrytý: Canis lupus albus...

    OdpovědětVymazat
  3. Škoda tvého postoje k uveřejňování svých fotek na veřejnosti. Jsem člověk, který je zvědavý na to, kdo se skrývá za ikonkou/postavou ve hře. A vizuální kontakt je pro mě stále ten nejsilnější...

    Melker

    OdpovědětVymazat
  4. Nemam rád vulkánce, jsou to pro mě neoblíbené postavy, co zabíjí vlastní jen za to, že začnou cítit.

    Arathorn

    OdpovědětVymazat
  5. Mno, je vidět, že bych si o Vulkáncích měla asi přeci jen zjistit víc... :D Ale třeba by se patřičně projevili v televizní debatě s protikandidáty... třeba by po té debatě už žádné protikandidáty neměli... hi hi

    OdpovědětVymazat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)