středa 30. ledna 2013

Literární soutěž "V opozici!"

Není to sice přímo fantasy ani sci-fi, ale třeba vás toho neotřelé téma zaujme. Posledních pár dnů máte na to zaslat soutěžní příspěvky do studentské literární soutěže 2013 - téma: V OPOZICI!

Studentská literární soutěž projektu Příběhy bezpráví probíhá do 6. února 2013. Je pořádána společností Člověk v tísni ve spolupráci s týdeníkem Respekt.

Úkolem studentů ve věku od 15 do 20 let je napsat reportáž, esej nebo rozhovor na téma: V OPOZICI (reportáž / esej /rozhovor)

Československá socialistická republika, konec 80. let. Ačkoliv se politická situace pomalu uvolňuje, moc KSČ je všudypřítomná, hranice jsou zavřené a o svobodě slova nemůže být ani řeč. Kolaborace s komunistickým režimem se stále vyplácí. Pořád platí: Jestli chcete výhody, budete podporovat stranickou linii. Je možné vyčkávat, až to skončí, ale také je možné nepřijmout podmínky a něco proti tomu dělat.

Autoři vítězných prací budou finančně oceněni: 1. místo - 5.000 Kč / 2. místo - 3.000 Kč / 3. místo - 2.000 Kč a jejich práce budou uvedeny na webových stránkách Respektu.

Podmínky zapojení se do soutěže:
- soutěže se může zúčastnit jak jednotlivec, tak skupina studentů
- věk tvůrců: 15 - 20 let
- soutěžní práce má být v rozsahu max. 6 normostran textu a 6 doprovodných fotografií či obrázků
- uvádějte vždy název práce, jméno a věk autora (autorů), adresu školy nebo bydliště, e-mailový a telefonický kontakt
- posílejte e-mailem na adresu info@pribehybezpravi.cz

ÚZÁVĚRKA: 6. února 2013

Vyhlášení výsledků soutěže proběhne v březnu 2013 na slavnostním zahájení 15. ročníku Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Jeden svět v pražském kině Lucerna.

Veškeré informace naleznete na stránkách http://www.jedensvetnaskolach.cz/index2.php?id=677

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)