středa 30. ledna 2013

Jeskyně na motivy...

Jeskyně Pán prstenů

Myslím, že představovat knižní či filmovou trilogii Pán prstenů je nošení dříví do lesa. Myslím, že se nenajde nikdo, kdo by tenhle epický fantasy příběh neznal. Tedy alespoň nikdo z fantasy fanoušků.

Rozhovor o jeskyni Pán prstenů už proběhl v 10. čísle NAMRO, pro to jsem si dovolila ho zde opět uveřejnit a připomenout vám ho.


Když se řekne Pán Prstenů, snad každému milovníkovi fantasy se hned vybaví strhující příběh J. R. R. Tolkien. Také zfilmovaná verze Petera Jacksona. Stejně i hlavní hrdinové tohoto díla jako jsou Aragorn, Legolas, Gimly, Gandalf a mnoho dalších až k Frodovi. Ovšem co nám může nabídnout jeskyně Pán Prstenů na Abarinu vedená PJem Sinthorasem? Pojďme si promluvit přímo s ním.

Čau Jirko.
Ahoj.

Doufám, že si na mě uděláš pár minut času.
Jj určitě. Povídej ;-)

Rovnou k věci.
To se mi líbí.

Rád bych čtenářům NAMRA přiblížil tvojí jeskyni Pán Prstenů a jediný člověk, kdo mi v tomto může pomoci jsi ty.
Dobře - tak se do toho dáme.

Takže tvá jeskyně tak trochu vybočuje z originálního příběhu. Tady má zlo poměrně více navrch a hlavní postavy knížky jsi nechal umřít. Jaký si k tomu měl důvod a proč právě tato jeskyně?
Pán Prstenů mi (i když jsem jeho velkým fanouškem) přišel jako skládanka šťastných náhod a mě lákala možnost jednu z těchto "náhod" odejmout.
Vybral jsem si k tomu věznění Gandalfa Sarumanem a zvolil možnost, že Gandalfa neuvěznil na vrcholku věže, ale uvnitř své pevnosti. Co se dělo pak je snadné si domyslet - vše se zhroutilo jako domeček z karet. Podotýkám, že ne všechny hlavní postavy jsou mrtvé ;-)

Budeš vodit skupinu po známých místech nebo se dostanou i na místa, která nebyla příliš v knize či samotné trilogii filmů popsána?
Není daleko doba, kdy načas úplně opustíme vody, pevně stanovené Pánem Prstenu a pustíme se do skrytých končin Středozemě. Inspirací mi v tomto ohledu bude Sillmarilion.

Uvedl jsi, že jsi pozměnil věznění Gandalfa, ale zajisté to není jediná změna. Ve filmu bylo mnoho bodů, které jsi jistě zaměnil. Můžeš nějaké prozradit?
Opravdu jich byla celá řada: V Morii padl Aragorn a Glorfindel, Rohan je v moci Sarumana, Gondor bez pomoci Šedého čaroděje nepřežil, Království trpaslíků (Daina) a lidí bylo pak smeteno vojskem Saurona, který jim udeřil do zad.

A jak u tebe skončilo Minas Tirith?
Vzhledem k tomu, že Denethor upálil sebe i svého syna Faramira - a prakticky je neměl kdo vést, tak padlo pod útokem Prstenových přízraků. (Navíc je nutno podotknout, že Rohan nepřijel)

Pěkně jsi zdevastoval Středozem, fakt, že jo. Zůstalo alespoň něco nepoškozeno?
Ano, v tuhle chvíli je ještě v pořádku Lothlórien, Roklinka, Hůrka… Hobitín je už v područí Sarumanových pohůnků, ale není to nic, čeho by se nedalo zbavit.

Na jaká místa se mohou hráči těšit?
Určitě se podívají na Sever, odkud pocházejí hraničáři. V tuto chvíli se nacházejí u Hnědých hor a na toto místo se podívají určitě ještě jednou, akorát z druhé strany.

Zmínil jsi, že některé hlavní postavy přežily. Nemusíš je jmenovat, abys neprozrazoval všechno. Je nějaká šance, že na ně skupinka narazí?
Ano šance tady určitě je. Zrovna v tuhle chvíli jsou blízko setkání se s jednou postavou z družiny Prstenu.

Pokud by se našli nějací hráči, kteří by si u tebe chtěli zahrát, byla by možnost přijetí, a jak tě případně mohou kontaktovat?
Možnost přijetí je tady určitě vždycky - nicméně musí jít o hráče, který má zájem o dlouhodobou hru. Stačí jednoduše napsat přes Abarinskou poštu. Zbytek je na domluvě.

Děkuji ti za tvůj čas a poslední otázka mimo jeskyni. Sleduješ někdy NAMRO, nebo tě to vždy mine bokem?
Není zač. Od čtvrtého čísla sleduju pravidelně.

Ještě jednou díky a ať se ti v jeskyni daří.
Taky děkuju ;-)

Tak to byl Sinthoras a jeho jeskyně Pán Prstenů. Opravdu povedený svět. Zkáza, kam se podíváme. Myslím, že tato jeskyně má mnoho co nabídnout. Středozem je na hranici propadu do věčné temnoty a plamínek naděje tu svítí opravdu velmi nejasně. Přesto, dokud i nejasné světlo svítí, není vše ztraceno. Doufám, že se vám dnešní článek líbil.

Těšte se na příští číslo, ale o které jeskyni se bude psát, tentokrát zůstane opět tajemstvím. Pokud však je nějaká jeskyně, o které byste se chtěli dozvědět více, stačí, když nám dáte vědět v našem fóru na Abarinu, či můžete své nápady psát přímo sem pod tento článek.

= Mario Black =

= Janika =

2 komentáře:

  1. To já vymyslel řešení celého příběhu, které by postavám zabralo pár dnů cesty. Stačilo naskočit na pár orlů a odvézt prsten na nich.

    OdpovědětVymazat
  2. Poslat středozemskou poštou doporučeně :-D

    OdpovědětVymazat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)