pondělí 29. října 2012

Blood bowl

Nazdar pařani, dneska pro vás mám takovou jahůdečku. V dnešním díle dostanete chléb a hry, a abych nezapomněl krev, hodně krve. Muhuhehehe. Máte rádi sport? Anooo. Máte rádi fantasy Anooo. A máte rádi americký fotbal. (Chvíle trapného ticha). No nevadí, s touhle hrou ho začnete mít rádi.

Dnešní hra má krásný název Blood bowl a o co se zde jedná… Jedná se o opravdu velmi zajímavou hru na bázi Warhammeru amerického fotbalu. Ze začátku vám bude dělat trošku problémy pochopit hru, ale do toho se brzy vpravíte. V první fázi si budete moci vybrat rasu svého týmu a pak jej sestavit. Ras je skutečně mnoho: Upíři, nemrtví, ještěřici, impérium, orkové, goblini, trpaslíci, elfové a moji nejoblíbenější skaveni. Skvík.

Pak nadchází sestava týmu, každý tým má své určité přednosti a podlosti (goblini standardně do hry nosí zbraně). Sestava týmu probíhá nákupem hráčů. Z počátku máte celkem omezené možnosti a váš tým stojí, jak to jen říct, no za prd. Ale každá růže aby vykvetla, potřebuje hnojivo. Herní nastavení přeskočím, neboť to si budete muset osahat sami.

Hra má jednoduchá pravidla, čapnout merunu a donést ji na konec dráhy za protivníkovu čáru. Jednoduché co? Ale ujišťuji vás, že to zas taková sranda není, obzvláště když se před vás postaví hradba orků. Abych nezapomněl, můžete zvítězit i tak, že veškeré hráčovo družstvo pošlete do nemocnice nebo do márnice. A bacha na kraje, pokud vás nepřátelský hráč strčí do obecenstva, ukope vás rozzuřený dav.

Abyste trošičku podpořili svůj tým, můžete nakoupit speciální prvky. Hobitím kuchařem počínaje, přes roztleskávačky (doporučuju, je to sranda) až po nájemného mága, který vám trošičku pomůže.
Osobně můžu říct, že mě tato hra docela chytla, je dost dynamická, promyšlené a opravdu originální. Bohužel ovládání se mi občas zdá zmatené a ona promyšlenost je pomalu na manuál, který má stejný počet stran jako nařízení EU o dovozu karamelek. Grafice nic vyčíst nemůžu, je pěkná a nějaké extra chyby jsem nezaznamenal. Rozmanitost hry je opravdu velká, což může někoho rozhodit, jiného potěšit.

Mno a proto bych dnešní hře, vzato kol a kolem, dal 7/10. Ale je to jen můj osobní názor ;)

Co říci závěrem snad jen, velmi mnoho zdaru a sportu zdar. Hafk. ;)

= MR =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)