neděle 30. září 2012

Steampunk larp - Tenkrát v El Pasu

Netradiční steampunkový larp se koná 5. - 7. října 2012 v ulicích města Plzně.

Co od tohtoo larpu čekat? Hlavní pilíře naší akce jsou:
- Propracované postavy, jejich vztahy a životní příběhy
- Atmosféra westernu a steampunku
- Netradiční kostýmy(western, viktorian) a makety zbraní (Nerf)
- Individuální přístup ke každé postavě

Rádi hrajete, rádi se vžíváte do své role, jste ochotní přispět svým kostýmem a vybavením do atmosféry westernu řízlého viktoriánskou anglií? Pak je tato akce pro vás.

Co je to larp?
Hra, ve které se vžíváte do rozličných postav a snažíte se chovat tak, jak by jednaly v danou chvíli vaše postavy. Vše se odehrává v reálném světě, ovšem svojí vlastní představivostí si v něm představujete svět herní. Pro dotvoření atmosféry chodí hráči odění v kostýmech a pro boj se používají bezpečné repliky zbraní. V larpu si můžete užít pocity a myšlenky postavy, za kterou hrajete a interakci s ostatními hráči, stejně tak jako akční scény, nebo atmosféru světa, ve kterém hrajete.

Co je to městský larp?
Jde o larp který se odehrává v ulicích města mezi nehrajícími lidmi. Má mnoho výhod a nevýhod. Hlavní výhodou je hra v odpovídajících kulisách, které dodá samo město, čímž je hra mnohem reálnější. Mezi hlavní nevýhody je přítomnost obyvatel města, kteří mohou narušovat hru svojí přítomností a musí na ně být brán zřetel především proto, aby nebyli nijak ohroženi, nebo vystrašeni a nijak hra nenarušovala jejich život.

Steampunk
Jde o odnož scifi žánru, která popisuje svět, kde je primární technologií pára. Nejčastěji se odehrává ve Viktoriánské světě 19. století, případně ve světě divokého západu.

Web akce se všemi informacemi a možností registrace: http://steampunklarp.wz.cz/

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)