neděle 30. září 2012

Národní muzeum připravilo nový archeologický webový portál


Ponořte se do světa archeologie! Dozvíte se tu mnohé, co můžete uplatnit ve svých dobrodružstvích...

Na novém webovém portálu Archeologie na dosah naleznete informace o aktuálním dění v oboru archeologie.

Naleznete zde popularizační i odborné archeologické články, tipy na knihy, aktuální akce pro veřejnost, odkazy na archeologická centra a zajímavé archeologické projekty u nás i v zahraničí. Vážné zájemce potěší informace o tom, kde archeologii mohou studovat či jak se mohou zapojit jako dobrovolníci či amatérští archeologové.

Portál je součástí stejnojmenného projektu, jenž je financován Ministerstvem kultury v rámci Programu aplikovaného výzkumu a vývoje národní a kulturní identity (NAKI), a na němž se odborně podílí Národní muzeum.

Projekt Archeologie na dosah vznikl na základě předpokladu, že i když jsou sbírkové fondy muzeí velmi bohaté na archeologický materiál, chyběla zatím vynalézavost při prezentaci archeologického kulturního dědictví široké veřejnosti.

Muzea přitom mají vzhledem ke svému vzdělávacímu poslání a vlastnictví autentických sbírkových předmětů veliké možnosti, jak toto téma veřejnosti přiblížit. Nyní mohou dosavadní prezentaci archeologie, pravěkých a starověkých dějin rozšířit díky novému webovému portálu o interaktivní formu doplňkového vzdělávání.

Archeologie na dosah je první komplexní český web, prezentující archeologii jako vědní obor široké veřejnosti. Více informací naleznete na www.archeologienadosah.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)