neděle 30. září 2012

Anketní otázka pro čtenáře

Mnozí z vás jistě už na nejrůznějších serverech narazili na informaci, že v záři uplynulo již 75 let od prvního vydání knihy J. R. R. Tolkiena - Hobit. To už je úctyhodný věk, i na knihu. My se však nebudeme ptát, jaký je váš vztah k této knize. Půjdeme o krůček dál a zeptáme se:

Jaký je váš vztah k hobitům, rase, která se díky Tolkienovi stala nedílnou součástí mnoha fantasy světů?

Své odpovědi pište do diskuze pod tento článek.

6 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Aby to nevypadalo, že si odpovídám na vlastní článek: tahle anketa byl Morrův nápad. ;o)

    Ovšem nedá mi to neodpovědět. Konec konců už výběr mé postavy v Baldur´s Gate napoví, že k hobitům mám opravdu blízko. Je to taková má srdeční záležitost! ;o)

    Myslím, že Tolkien hobity vymyslel pro ty, kteří se cítí úplně obyčejní a v rámci možností spokojení. Mají úplně obyčejné starosti a radosti a milují obyčejný život. K tomu, aby byli šťastní, nepotřebují běhat maratony, programovat superpočítače ani být veleúspěšní manažeři.

    A přesto... i hobit dokáže udělat velké věci, když má dobrý důvod. Takže Hobitům ZDAR a Bilbovi zvlášť... když už je to takový stařík! ;o)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak jsem se hluboce zamyslela nad svým vztahem k hobitům ;) Pravda, hobity moc nehraji, což je možná škoda. Protože nemůžu říct, že bych proti nim něco měla, líbí se mi. Takový dobře zahraný hobit, to je paráda, že Nini? ;)

    Ale právě že dobře zahraný - možná pro to se do nich moc nepouštím a kochám se výkony těch, kteří je dobře hrají.
    Jen škoda, že se s nimi v jeskyních potkáváme tak málo ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná ještě není všem dnům konec, Janiko. Vnukla jsi mi jeden takový nápad..................... ;o)

      Niniane

      Vymazat
  4. Ako človek ktorý rád hrá za trpajzlov, je môj vzťah k hobitkom mimoriadne kladný. Aspoň v hre keď sa s nimi moja postava stretne :)
    Sám za hobitov nehrávam. Ako hráčovi mi nesadli, ale to neznamená že ich v hre neuvidím rád:)

    C.L.Albus

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj spolučtenáři... :)

    Abych pravdu řekl, tak jsem doposud nepřečetl žádnou knihu z tvorby pana J.R.R.T.. Dalo by se to i považovat za nedostatek ve vzdělání v DrD. neboť tento pán je jedním ze základní pilířů fantasy světa. Pravdou je, že to doháním alespoň filmy i když mnozí tvrdí, že kniha je kniha (a já jim mile rád dám za pravdu).

    Osobně jsem hobita hrál asi jen jedenkráte v životě a nemělo to dlouhého trvání. Bylo to hned v mých začátcích hraní DrD, kdy jsem chtěl prubnout také něco jiného než trpaslíka. Pak se mi do ruk dostaly knihy ságy Dragon Lance, kde místo hobitů vystupují šotci. Jeden z nich, slavný hrdina Kopí - Tasslehof Bosonožka (snad jsem to jméno moc nedokondal)- mi neskutečně učaroval. A to tak, že pokud bych kdy hrál hobitka, určitě bych se snažil zahrát jej v podobném duchu. Mám za to, že přesně tací oni jsou.

    Ale otázkou vlastně bylo, jaký mám k této rase vztah. Bohužel musím říci, že nijaký. Na hobity jsem moc často nenarazil a mě osobně popis rasy, tak jak je v DrD, neoslovil natolik, abych si nějakou postavu této rasy vytvořil a vydržel za ni hrát déle...

    Už teď se těším na setkání s jedním takovým v jeskyni Baldur´s Gate, do které jsem se nedávno přidal (jak jinak než za trpaslíka). Na toto setkání se opravdu dost těším a jsem zvědav, co z něj vzejde. Možná pak přidám další komentář... ;o)

    Melker

    OdpovědětVymazat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)