pátek 31. srpna 2012

Mafia

Dneska sem si vzal na paškál hru, kterou snad starším pařanům nemusím ani představovat. Ano je to ona, znáte ji, milujete ji a tady ji máte: Mafia (velký potlesk). Dost již toho představování a pochlebování jedné z nejlepších her, které jsem kdy hrál, a jdeme na věc.

Mafia, jak již název napovídá, se odehrává v gangsterském prostředí a to konkrétně v Americe, městečku Lost Heaven. Je doba americké prohibice a italským rodinám kvete kšeft. Vy v tomto drsném světě hrajete za týpka jménem Tony a začínáte jako prach obyčejný taxikář. Co čert nechtěl, stala se vám taková příhoda.
Jednoho hezkého večera se těsně u vás rozcáká auto, ze kterého vylezou 2 mafiáni a vám nezbude než je odvést na jedno takové místečko, které se později stane vaším druhým domovem, do Salieriho baru. Och, měl bych se zmínit, že vás pronásleduje druhý vůz natřískaný až po střechu nepřátelskými mafiány, kteří na vás zrovna nešetří municí.

Postupem času se stanete důležitým členem Salieriho rodiny a budete pro něj dělat všelijakou špinavou práci. Abych byl upřímný, hned v začátcích se připravte na solidní peklo, co se týče ovládání aut, bude to chtít trochu cviku a pevné nervy. Auta i hra je provedená na velmi vysoké úrovni a to nepočítám jen dobu jejího vzniku. Při nabourání se vám odečítají životy, což je docela fér. Příběh vás hned od začátku pohltí a vy této nádherné hře propadnete tělem i duší.

Co se týče přestřelek, bacha na munici, bude jí z počátku málo a je dobré se vždy dopumpovat od nějakého mrtvého kolegy mafiána. A co se týče zdraví, tak na to sakra majzla. Stačí pár dobrých zásahů nebo jeden zásah z brokovnice z blízka do pupíku a jdete pod kytky, lékárniček je ve hře poskrovnu a velmi špatně se hledají, ale jsou tam.

Tato hra opravdu nepatří mezi nezjednoduší, které sem kdy hrál a drží se staré tradice, nic hráčům neulehčuj. Co je ale na téhle hře vskutku zajímavé je to, že ji vytvořili Češi, takže chvála našim machrům. Dalším příjemným zpestřením je i tzv. Volná jízda. Zde si vyberete autíčko se kterým budete brázdit město a můžete vydělávat prachy odstřelem gangsterů, nebo jen dělat bugr po městě. Hlavní perlou je ale Extrémní jízda, která se vám otevře až po dohrání hry. A zde si opravdu přijdete na své. Jedná se totiž o speciálně upravené městečko, kde budete plnit nejrůznější úkoly jako třeba sejmout Speedyho Gonzalese, postřílet snajpry v jedné budově, jet s autem nacpaným nitrákem, nebo projet minovým polem. Za každý splněný úkol se vám otevře jedno specielní autíčko a jak se říká v jednom nejmenovaném seriálu „Chyť je všechny“. ;)

Mno, myslím, že to je asi pro dnešek vše, přeji příjemnou zábavu, pevné nervy a kopec srandy při perfektních nesmrtelných hláškách vašich kumpánů Paulieho a Sama. Zdar a sílu najdi v sýru, nebo v hrách to je fuk.

= MR =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)