pátek 31. srpna 2012

Jeskyně na motivy...

Jeskyně Skyrim – anketa mezi hráči

Vzhledem k tomu, že se v této hře vyskytuje spousta různých a zajímavých ras, podívejme se na to, proč si hráči vybrali právě tu rasu, za kterou hrají.

Za jakou rasu v jeskyni Skyrim hraješ? Proč sis vybral(a) zrovna ji? A co bys nám o téhle rase řekl(a)?

Marín
Za Nordku. Nejspíše proto, že Skyrim je o Nordech a žádný v jeskyni nebyl. Nebo možná proto, že mám seveřany odjakživa ráda.

A Nordi ve Skyrimu? Původně žili na kontinentě Atmora a když jejich vlast zachvátila občanská válka, překročili moře Duchů na Tamrielu. Jsou to skvělí námořníci a bojovníci s náklonností k obouručním zbraním. Jsou velmi odolní vůči chladu a díky tomu i proti všem mrazivým kouzlům. Mívají prudkou, dobrodružnou povahu a jsou tvrdohlaví. Vyhledávají nebezpečí a dost často se nechají najímat jako žoldáci. Mají ambice vládnout. Dokážou využít sílu větru do staré formy magie. Ve světě Skyrimu uctívají prastarého draka Alduina.

Lišák
Má postava ve Skyrimu je khajit – osrstěný kočkovitý humanoid.

A proč jsem si jí vybral? Nu, chtěl jsem si zahrát něco exotičtějšího a do jedné starší jeskyně jsem už vytvářel podobného kočkoida. Tak jsem si říkal, proč to nezkusit? Bavím se jeho poněkud odlišným myšlením i chováním, snažím se, aby v něm bylo opravdu kus šelmy a kočky. Zda se mi to daří musí asi posoudit spíš ostatní. Každopádně mne to baví.

Khajité jako rasa jsou velmi různé velikosti a zbarvení, vzhledově mohou mít vzezření od skoro elfího, přes kočičí a jaguáří muže (a ženy) až po veliké tygry. Tolik pečlivý PJ.

Já totiž hru nehrál, vycházím jen z jeho popisů a vlastní fantazie. Můj khajit je štíhlý, obratný kočkovitý lovec, vyniká v plížení…a lovu.

Serath
No já hraju za Bretonce....Výběr......hmmm čisté náhodný....asi protože se mi líbil popis....Och a pak protože, že jsme potřebovali skloubit moji postavu s postavu Stouny a takhle to bylo jednoduší....aspoň myslím, že to tak bylo....

Hmm...co bych řekl o Bretoncích.....no....mají nadání pro magii. Sou přátelští, milují zvířata, obzvlášť plazy a kočky, jsou zvědaví a velmi hraví a moc dobře nesnáší chlad....Jo...asi tak...

P.S.
Vemte prosím v úvahu, že poslední odstavec je založený na mé úvaze nikoliv na herní skutečnosti.....V každém případě má postava taková jako bretonec je!

Rowen
Hraji za Argoniána a zvolil jsem si tuto rasu proto, že je jiná, než ty ostatní. Ještěří humanoid je natolik odlišný od ostatních možností ve Skyrimu, že jsem téhle výzvě neodolal. Snad jenom Khajiiti nabízejí podobné zážitky, ale při představě chuchvalců, které budu vyvrhovat po čištění srsti, jsem si zvolil raději tvora bez chlupů.

Kromě velice odlišného zevnějšku, což každý pocestný jistě pozná na první pohled sám, se dá o Argoniánech hovořit hodiny. Samozřejmě jenom v dobrém... ;) Mají jisté sklony k dodržování práva a soucítí s utlačovanými, neboť sami si prošli nevolnictvím. Od té doby jsou rasisté s předsudky vůči Dunmerům. Vynikají v alchymii i magické schopnosti nemají špatné, ovšem i v ostatních povoláních jsou zdatnými členy družinky. Jako domácího mazlíčka bych však Argoniána doporučil pouze zkušeným chovatelům... ;)

Stouny
Bretonec. V tomhle případě nešlo ani tak o výběr rasy, jako o výběr charakteru (tahle rasa se k životopisu nejlépe hodila) - byla jsem nařčena, že hraji jen drsné tvrďačky s problémem. A tak jsem si udělala jemnou naivku, která JE problém pro všechny okolo. Za tuhle okouzlující bytůstku můžete vděčit Serathovi (byl to on, komu se nezdál výběr mých postav). A je to také on, kdo nejvíc odnáší rozmary mojí Embí - tedy lépe řečeno odnáší je jeho postava - Nilius Angven (dobře ti tak).

K téhle rase vám nemůžu říct skoro nic, protože jsem hru nehrála (znám jen základy z fóra k jeskyni). Je to spíš tak, že se nemůžu dočkat, až zjistí něco víc, přímo ve hře. (Jsem hrozná, uvědomuji si svoji slabou připravenost a neznalost reálií …nicméně hraji Embí a to mi dovoluje nevědět skoro nic ;)).

Janika
Takže rasa mé postavy je Dunmer, čili temný elf.
Nemám ráda, když mé postavy nemají ostatní rádi. Ale lákalo mě zahrát si postavu, ke které to, že ji ostatní nemusí, patří. A Dunmery nikdo rád nemá – a oni na ostatní taky kašlou. Prostě jsem si chtěla zkusit zahrát takovou postavu, vyzkoušet, jestli to půjde bez toho, aby došlo k nejhoršímu a někdo přišel o život, jestli se mi pro něj podaří vymyslet dostatečný důvod, aby s ostatními vůbec zůstal a spolupracoval a hlavně, jestli ho dokážu zahrát tak, aby ta postava ostatní bavila a ač neoblíbená neotravovala a nenaštvávala. Tedy ostatní hráče, postavy mají smůlu ;)

No a říct něco k Dunmerům všeobecně – tedy nechápu, proč zrovna Dunmeři vypadli z fórka ke hře – takže, nikdo je nemá rád a oni ostatní taky ne ;) Já to prostě taky nehrála, no ;)

= Janika =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)