pátek 31. srpna 2012

Dva netradiční larpy


Smrtihlav

Kdy: 28. - 30. září 2012
Kde: Hrad Zubštejn

Cílem tje vytvořit kontaktní bitvu, respektující svéráznou povahu Warhammeru, na kterou si budou dělat lidé nové a funkční kostýmy. Nezoufejte však, jestli jste začátečník nebo do výroby náročného kostýmu nemáte chuť. Za všechny strany se dá udělat jednoduchý, a přitom hezký kostým, jak se dočtete na stránkách.

Kostýmy ale nebudou to jediné, proč na Smrtihlav přijet – těšte se na řádnou akční zábavu s pravou Warhammer atmosférou. Jako záruka zábavy budiž kontaktní styl boje, zahrnující mlácení do helmy, a válčení přímo ve zřícenině hradu. Nebude opomenut ani příběh, poskytující nápadité bojové scénáře.

Na přípravě hry se významnou měrou podílejí externisté – Wojcl, na jehož Warhammer bitvu Smrtihlav volně navazuje, a David s Mortanorem, kteří pracují na příběhu a propagaci.

Pokud vás už delší dobu láká si vyrobit high fantasy kostým na válečníka Chaosu, orčího vazouna nebo trpasličího trollbijce, přichází ta pravá doba; na konci září totiž vypuká boj nejen o pustiny světa Warhammeru, ale také o nejlepší kostýmy ČR!

Více o Smrtihlavu na stránkách smrtihlav.rosenthalci.cz.

* * *

Hellsing larp

Kdy: 14. - 16. září 2012
Kde: Milovice

Hellsing je larp na téma stejnojmenné mangy a anime. Děj larpu začíná v současné době v Londýně a posléze se přesouvá do Čech, které se staly dějištěm ozbrojeného střetu tří znepřátelených stran - Hellsingu, Milénia a Iškariotu.

Zatímco Hellsing je klasickou žoldáckou jednotkou vylepšenou o drsné upírské zabijáky, vatikánská armáda Iškariot v boji využívá kromě moderní technologie i magii. Šílená nemrtvá horda Mílénium pak chce jenom jedno - bojovat, dokud to půjde!

Hellsinglarp kombinuje boj airsoftovými i dřevárenskými zbraněmi. Koná se ve bývalém vojenském prostoru Milovice v okolí Nymburka. Co dodat? Nemrtvé nacistické hordy zaplavují Evropu a "na palubě" se právě ocitl i papež...nejvyšší čas vyrazit do boje za svou věc!

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)