pátek 31. srpna 2012

A zase ta přísloví...

Prázdniny skončily, je čas se probrat a zapojit mozkové závity. Opět vám přinášíme několik přísloví vyjádřených trochu nestandardně. A opět nabízíme tomu, kdo je první správně „přeloží“ a řešení mi pošle do Abarinské pošty, tyrkysovou výherní hvězdičku.
Tak s chutí do toho!

1.    Pohybuje-li se kapalina rtuti v měrné kapiláře směrem ke středu Země v měsíci našeho osvobození sovětskou armádou, lze očekávat, že náš restaurační podnik přesídlí do stodoly.
2.    Při poklesu produktivity práce na nulu projeví se totální nedostatek kruhového pečiva, působícího obezitu obyvatelstva.
3.    Inhabitanti kolumbária, preparovaní pomocí infračervených paprsků do stavu akceptabiního pro lidský metabolismus, nevládnou automatickou mobilitou pro perorální požití.
4.    Spektrální odrazivost všech domestikovaných savců čeledi Felis limituje s klesajícím ovitem k nule.
5.    Dne 2. února vydává drobný opeřenec typické akustické signály bez ohledu na nebezpečí letálního poklesu tělesné teploty s tím spojené.
6.    Počínaje překročením48. hodiny po zahájení pobytu mimo obvyklý okruh svého životního prostředí generují jak vodomilní obratlovci, tak jedinci druhu Homo sapiens těkavé organické látky, jež jsou čichovým ústrojím specificky detekovány a centrální nervovou soustavou hrubě nepříznivě hodnoceny.
7.    Prognózu optimálního okamžiku pro své akce proveď podle modelového vztahu domestikovaného vodního opeřence k plodenství kulturních trav.
8.    Striktní dodržování zásad občanského soužití vede k maximální délce pěšího transferu jednotlivce, který se tak chová.
9.    Při zjištění záměrného transportu části horniny od občana A k občanu B je posledně jmenovaný povinen uskutečnit zpětný přesun k prvně jmenovanému, avšak s použitím žitného pečiva.
10.    Podmínkou koexistence jedince druhu Homo sapiens a společenství druhu Canis lupus je sjednocení akustické signální soustavy.

= Janika =

5 komentářů:

  1. Teda u 1) a 5) jsem se zapotila, ale jinak mě tenhle článek moc pobavil. Je obdivuhodné, jak jdou jednoduché věci tak zkomplikovat jen tím, že člověk použije cizí slova. ;o)

    OdpovědětVymazat
  2. Naopak, 1. a 5. byly jediné, na které jsem přišel. :-D

    (no tak dobře, kecám, přišel jsem i na jiné...)

    lord Corvin

    OdpovědětVymazat
  3. bude někdy vydáno řešení, nebo ti, co jsou úplně vypatlaní (např. já, nejsem schopen vyluštit ani jedno), zůstanou ochuzeni?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozřejmě jako vždy u hádanek a podobných - řešení vyjde v dalším čísle ;)

      Vymazat
    2. Z toho si nic nedělej, Anonyme ;o), já jsem zase úplně tupá na klasické hádanky. Jak tu byly minule s těma trpajzlíkama a tak, nechytla jsem se ani u jedné... ;o)

      Vymazat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)