čtvrtek 28. června 2012

Vendelínovy patálie: Zahraj si sám… (díl 3.)

PJ: „Konečně ta temná, sáh široká chodba ústí do ještě temnější jeskynní prostory. Tvář vám ovane vlhký chlad a kdesi hluboko je slyšet tiché hučení podzemní řeky. Po stranách ústí chodby jsou do skály zatlučené skoby, na kterých visí krátký lanový most. Když pochodeň v ruce rytíře Alydara, který jde v čele družiny, ozáří prostor bezprostředně kolem vás, je zřejmé, že jediná cesta dál je stejně úzká chodba v protější stěně skalního masivu.“


Vendelín (Drogo): „Trpaslík přede mnou se zastaví a snaží se nakukovat dopředu. „Uhni!“ zavrčím na něj. Se zabručením se přitiskne ke stěně a já se protáhnu i kolem ostatních. Zběžně si prohlédnu most a vykročím na něj jako první. Tak, jak se sluší na odvážného bojovníka.
Hned druhé kluzké prkno pod mojí vahou zapraská, ale drží. Opatrně ale rychle postupuju dál. Přidržuju se provazů, a jakmile bezpečně dorazím na druhou stranu, nakukuju do chodby před námi.“
 

„To je sice hezký, že je Drogo tak neohrožený, ale můj trpaslík ho rozhodně nehodlá nechat jít dopředu. A navíc, trochu mi uniká, jak se barbar dokázal procpat kolem trpaslíka, elfa a člověka v plátové zbroji v metr široké chodbě…“ pobaveně kroutí Betka hlavou.
„A kromě toho, Vendelíne, kdo říkal, že dorazíš bezpečně na druhou stranu…?“ přidá se poťouchle PJ.

No jo, když tenhle úsek putování se hraje už tak dlouho, že Vendelín úplně zapomněl, že Alydar má plátovou zbroj. No, i mistr tesař se někdy utne. Ale že je ta chodba sáh široká… to si všimnout mohl, ne?

A co ti ostatní? Elf a rytíř… Nechali by ho projít přes ně, i kdyby tam na to bylo místo? Těžko říct, když jim nedal žádný prostor na reakci. No a ta past, která byla nastražená uprostřed mostu… Koho to zajímá, že PJ to měl naplánované trochu jinak, ne? Drogo je přece barbar válečník a ten se nedívá napravo nalevo!! Že bys s ním měl, Vendelíne, něco společného? 

Vendelínův blbníček aneb zápisník zkušeného hráče:
1) pozor na slovíčko „pokud“ – je zbytečné reagovat na něco, co se ještě nestalo
2) pozor na zázračnou intuici – nezapomínejte oddělovat vědomosti hráčů od vědomostí postavy
3) to, že zahraju situaci po svém, bez ohledu na ostatní, ještě neznamená, že to tak opravdu proběhlo

= Niniane =

1 komentář:

  1. Bože, Nini! Já miluju tvého Vendelína! Nechcete to dá tesat?:)))

    OdpovědětVymazat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)