čtvrtek 28. června 2012

Těžký život PJ abarinského… aneb trocha nostalgie

Dnes si výjimečně nechci na nic stěžovat, nechci nic kritizovat, nechci rýpat. Chci jen zavzpomínat.

Začínají prázdniny. Pro jiné doba dovolených. A já vzpomínám na „dračákovské“ dovolené a víkendy. Kdy se sjela skupinka RPG pozitivních – a hrálo se. Skoro pořád. Kdo tohle nezažil, tak nepochopí. Jak je člověk během pár hodin a dnů vtažen do děje, jak chce vědět, co bude dál, jak je všechno živé a intenzivní a on chce víc a víc. Dny, které jsou přímo určeny k hraní. Kdy si jeden může dovolit nechat se zcela pohltit dějem, protože ho nerozptylují takové zbytečnosti, jako je práce nebo škola. Kdy jediná starost je to, co si uklohníte k jídlu a možná to, jestli se nepůjdete přeci jen raději na pár hodin vykoupat nebo na výlet.

A nejkrásnější jsou večery a noci. Vlahá letní noc, na nebi blikají hvězdy, kousky dřeva praskají v plamenech a ozařují vaše tváře, sem tam vyletí k noční obloze chomáč jisker. A vy sedíte nebo poleháváte kolem ohně – a hrajete. Možná je to tím, že pro mě má každé posezení u ohně svou jedinečnou a úžasnou atmosféru, a tak, ve spojení s hraním, se tyto pocity ještě umocňují. Je to prostě nádhera a já to mám moc rád. Hraje se tak dlouho, dokud PJ zvládá, kolikrát se chodí spát, až když nebe na obleze začíná světlat a ptáci začnou svým zpěvem ohlašovat ráno.

Samozřejmě, že při těchto akcích jde především o lidi. Potkáte se těmi, které jste možná už dlouho neviděli a kromě samotného hraní si užijete i spoustu jiné zábavy a legrace. Ale hraní je to, kvůli čemu jste se sešli a co vás spojuje. A co vás pohltí.
Moc dobře si pamatuji na návrat z jedné takové dovolené pod stany, týden intenzivního hraní.
„Co budeme dělat zítra?“
„Nooo… že bysme se slezli a zahráli?“

A co vy, zažili jste někdy něco takového? Nebo vás to čeká třeba zrovna letos v létě? Ať tak nebo tak, jedno je jasné – hraní není nikdy dost.

= Janika =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)