čtvrtek 28. června 2012

LARP - Svobodný přístav

Vítejte ve světě Posla Božího, na místě zvaném Svobodný přístav, což je i název larpu, který se odehraje v termínu 17.7.2012 – 22.7.2012 poblíž Radostic u Brna. Tento larp svým příběhem už druhým rokem navazuje na sérii larpů Posel boží.

Svobodný přístav se odehrává ve světě, který právě prožívá období zámořských objevů v jeho nejčistší romanticko-dobrodružné podobě. Je to svět plný odvážných námořníků a objevitelů, ale i učenců, kteří se pohybují na velmi tenké hranici mezi šílenstvím a genialitou. Jedná se o svět, kde magii potkáte téměř na každém kroku. Svět, kde astrální bytosti ovlivňují životy smrtelníků, ať už skrze své proroky nebo přímým zásahem. Svět, kde první odvážlivci studují zákony mechaniky a heslo "bez kouzel to jde také" zatím pronášejí velmi opatrně.

V přístavu můžete potkat fanatické kněze i ještě fanatičtější alchymisty doufající, že je příští pokus nepřipraví o střechu nad hlavou, protřelé bukanýry, kteří vám za měšec dublonů prodají zaručeně pravou mapu k bájnému pokladu piráta Modrovouse, a hrdlořezy, kteří vás pro tu mapu bez mrknutí oka probodnou vaší vlastní dýkou.

Svobodný přístav je určen hráčům, kteří mají rádi pirátský svět, nebojí se něčeho nového a umí smlouvat o vše, včetně vlastního života. Je pro hráče, kteří jsou ochotní hrát, svou hrou tvořit část příběhu a bavit ostatní hráče. Hratelnost larpu je nastavena tak, aby se lehce zapojil i nováček a zároveň nabízí dostatek prostoru pro zkušené veterány. Systém dovedností umožňuje poskládat si prakticky libovolnou postavu, se kterou chcete přijet a vdechnout jí život a osobnost. Pokud někdo zastává názor že „dovednosti jsou pro hru zbytečný“, nikdo mu nebrání zahrát si po domluvě s organizátory postavu tak, jak to nejlíp umí, samozřejmě pod podmínkou, že si nebude vytvářet vlastní pravidla. :-) Je na svobodné vůli hráčů, jak moc se kdo zapojí do jednotlivých kvestů nebo zda si pojede svou vlastní linku bez ohledu na okolní problémy.

Letos si organizátoři dali za jeden z cílu více propracovat vazby mezi jednotlivými postavami a velkou část hry soustředit právě tímto směrem.

Veškeré informace o této akci naleznete na stránkách larpu svobodnypristav.cz, kde je i formulář pro registraci.

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)