čtvrtek 28. června 2012

Dungeon keeper II.

Tak zdar a sílu lidičkové, jsem tu zas a se mnou zákon… Teda, jak se to vezme. V tomto díle Paření bych rád poukázal na takový malý klenůtek. Jedná se o zajímavou hru, která vás hned od začátku dostane svým heslem: „I it is good to be bad.“ A ano jedná se o super vtipnou strategii s názvem Dungeon Keeper II.

O co se zde jedná. Jste velkou zlou rukou, dohlížející na své malé podzemní královstvíčko, máte sice mnohem méně možností, co můžete dělat, na rozdíl od Black and White, ale na druhou stranu, jste velkej zlej a krutej lord všeho démonstva, warloctva a mrtvolctva co se ho jen najde.

Úkoly jsou z počátku jednoduché, najdi, znič a ukradni. Vždycky budete bojovat s nějakým bosákem, který má u sebe několik přívrženců, kteří mu hlídají záda a musíte ho zabít a sebrat mu diamant, pro který si v efektivním videíčku přijde obrovskej, rudej a rohatej démon s pěkně hnusnou ostrou a velkou kosou.
Jinak za hraní a dohrání mise kampaně, vám vždy vyskočí malá odměna v podobě velmi vtipných a suprových videí. Osobně vřele doporučuji tato videa nepřeklekávat ale pokud se stane, nevadí v Extras si je můžete pustit znova.
Co se týče hraní, máte několik možností: Skrimish, Kampaň a Pet dungeon. Skrimish je standardní hra, která vás nikam neposune, ale můžete se v ní mnohé nacvičit. Kampaň má nic moc příběh, ale ten nahrazuje vtipnost a propracovanost hry. No a mezi mé nejoblíbenější se řadí Pet dungeon, tato hra se zabývá ekonomikou a schopností rozvíjení svého podzemí za stížených podmínek. Nenechte se oklamat 1. misí, která je jednoduchá jako facka. Hra začne nabírat velmi rychle na obrátkách a brzy vám začne být celkem horko, a to nepočítám lávová jezírka kolem ;)

Každopádně jsem velkým příznivcem této hry, a ačkoliv je z 99 roku, myslím, že si své místo v tomto časopise zaslouží. Jinak tak nějak jsem se rozhodl, že sem budu dávat i hodnocení dle mého neodborného názoru všech her, které zde budu uvádět.

Hra tedy nabízí slabý příběh, který ale nahrazuje velkou dávkou humoru, jednoduchou hratelností, na svou dobu slušnou grafikou, a hlavně za to že jste velkej a zlej lord podzemí jí osobně dávám 7/10.
A komu se to nelíbí, ať si taxi pořídí :-P. Tak se mějte hezky, my s Vámi Vy s námi, zdar a hezký prázky.

= MR =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)