úterý 29. května 2012

Těžký život PJe abarinského… aneb nic lidského nám není cizí?

Ano, přiznám se, někdy přemýšlím nad blbostmi. To ale asi ostatně každý. A teď mě tak napadlo, drazí PJové, když vám hráči posílají vybavení svých postav, stalo se vám, že byste tam našli x párů náhradních ponožek (onucí, ovinovaček), několik kusů náhradního spodního prádla, či snad dokonce u dam jisté hygienické potřeby? Mně se to tedy nestalo.

Holt některé věci se prostě neřeší a berou se tak nějak automaticky. Chápu to. Neřeší se třeba, kdy, kam a za jakých podmínek si postava odskočí. Neřeší se měsíční cyklus žen. Jistě, v příbězích jsou důležitější věci k řešení – plnění úkolů, vztahy mezi postavami, zachraňování světa…
Ale i tak, ty postavy jsou přece lidé a tohle k nim taky patří, ne?

Nehledě na to by z občasného zaměření na tyto aspekty lidskosti mohly vzniknout opravdu zajímavé situace. No jen si třeba představte takový tábor dobrodruhů na cestách, jak to v něm musí vypadat, když se chrabří rekové po celodenním putování zují. Myslím, že ten puch buď spolehlivě odradí každého záškodníka anebo k ležení naopak přiláká nežádoucí pozornost.
A co vůbec dělají s těmi špinavými ponožkami? Třeba mají v družině nějakou dobrou duši, která jim je v nedalekém potůčku přemáchne. Taky pěkná představa – tábor obklopený mokrými ponožkami, popřípadě spodním prádlem, rozvěšeným na větvích okolních stromů. To by se nepřátelé při nočním útoku asi divili! A kdy nepřišel ten, tak potom ráno při balení to dohadování, co komu patří, sakrování, že ponožky nejdou do páru a podobné srandičky.

No a co se týká třeba toho ulevování si. Nestalo se mi, že by se družina utábořila a vybrala místo k tomu určené. A vzhledem k tomu, že družiny bývají občas celkem početné, dovedete si představit, jak to asi kolem tábořiště musí vypadat a jaké je později riziko se někam vydat?

Jak jsem řekl na začátku, přemýšlím nad blbostmi. Ale, ruku na srdce, vy jste nad něčím takovým nikdy nepřemýšleli?

= Janika =

6 komentářů:

  1. Abych pravdu řekl tak opravdu ne, nikdy jsem nad tímto nedumal. Tím nechci říci, že je to špatně nebo dobře. Jen prostě nepřemýšlel.... :)

    Melker

    OdpovědětVymazat
  2. Nu, podívejme se na to z druhé strany. Jak by to vypadalo, kdyby každá postava řešila tyhle záležitosti...

    Polovina příspěvků by byla o močení v bočních uličkách, praní zapocených ponožek a seškrabování plísně z okoralého chleba. Ruku na srdce: mnohým dělá v reálu problém ty ponožky vůbec donést k pračce, natož našťouchat je dovnitř! Tak proč se s tím obtěžovat ještě na Abu?! ;o)

    Je taky pravda, že už jsem se s několika postavami, které naopak řešily právě jen tyhle detaily, taky setkala. Zajímavý fenomén…

    Každopádně je obdivuhodné, jak snadno dokážeme vytěsnit naprosto zásadní a důležité věci. Ale kvůli tomu přece chodíme na Ab, ne? Zodpovědnost a praktičnost si schovejme do života. ;o)

    OdpovědětVymazat
  3. :D Velmi zajímavé. A to kolem tabora to je též fakt.
    Scena:
    Zlý, velmi zlý padouch, chce zničit svět. Vydáte se ho zabít a najdete ho v křoví , a nebo ještě lépe u potoka se spodky a valchou.:D
    Nebo scéna:
    Dobrodruzi v táboře co je cítit více než chlívek krát 4 spí v klidu , nebo mají náladu i na něco ,,extra,, :D nemluvě o ,,zaminovaném,, každém křoví v okruhu 500m.:D

    OdpovědětVymazat
  4. No jo, nojo, tak rovnou napište, že přemýšlím nad blbostma :-D
    A víte co? Já se za to nestydím! :-D :-D :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Tak i já přihodím svůj postřeh - Asi by nemělo smysl neustále se zabývat tématem kam s obsahem střev a močových měchýřů, neustále řešit, že zrovna teď si potřebuji zajít ulevit a že tady musím dávat pozor kam šlápnout.
    Ale občas by se to v dobrodružstvích objevit dle mého mínění mělo. Lze z toho vytěžit pár hezký situací, podtrhnout atmosféru, něco se dovědět na nečekaných místech apod.

    A alespoň já občas hráčům jejich lidské potřeby připomenu, je-li to dobré pro okořenění příběhu

    Morr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stačí si vzpomenout na Polibek = mráz, bouři, noc v nevytopené policejní stanici, otevřené okno a záhadu, že se nikomu nechce čůrat, že ano, Morre?:)))

      Vymazat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)