úterý 29. května 2012

Smršť otázek pro zvídavé abariňáky

Tak kohopak proklepneme dneska?! Minule to byl nick jen o čtyřech písmenkách, tak by to chtělo zase trochu vyvážit. Hmmm… jaký nejdelší nick jsem v poslední době viděla… No jasně! Dlouhý a ještě latinský! To bude úlovek… Canis lupus albus!

No, začneme obligátně, tedy představením. U tvého nicku není těžké uhodnout, co znamená. Ale proč sis ho vybral a není takhle dlouhý nick tak trochu komplikovaný?
No, môj nick je vlastne takým vyjadrením lásky k vlkom. Nad dĺžkou nicku som nejako nerozmýšľal. 

Tvým dalším charakteristickým rysem pro ostatní uživatele Abarinu je určitě i slovenština. Mladší ročníky, které už nezažily Československo, s ní mohou mít někdy problém. Setkal ses s tím tady na Abu? Zeptá se tě občas někdo na význam některých slovíček odlišných od češtiny?
Pravda, aj keď nie tak úplne. Mám v sebe aj trochu českej krvi. Konkrétne pražskej. So slovenčinou český hráči problém nemajú. Aspoň ja som sa s tým nikdy nestretol. 

A teď k Abu samotnému. Proč právě Abarin a jak ses k němu vlastně dostal?
Na túto otázku odpoviem, ale trochu zmením poradie:) K abarinu som sa dostal za jednej dlhej nočnej služby v práci, keď som hľadal nejaký internetový portál, kde by som si mohol zahrať. A prečo práve Abarin? Neviem... Prosto sa mi zapáčil. Osudová príťažlivosť:) 

Takže už jsi předtím měl zkušenost s hraním naživo (DrD nebo jiné RPG)?
Jasné! Hrával som DrD so značne upravenými a zjednodušenými pravidlami. Do domu ich dotrepal bratranec a už bolo o zábavu postarané. 

Když už jsme u těch pravidel: máš raději RP nebo se spíš řadíš k "pravidlářům" (tedy bouchat postavu podle dostupných bonusů?)
Pravidlám sa nebránim, ale osobne mám radšej PR, nakoľko nie som veľmi na tabuľky...
Jak já tě chápu! ;o) 

A co tvá první postava? Vzpomeneš si na ni ještě? Ať už v reálu nebo tady, na Abu?
V reále si nespomeniem, ale na abe to bol trpajzlik Balin, v jaskyni Časová spirála. 

Ha! Další trpajzlík... ;o) Teď jsem si vzpomněla na Melkera, kterého jsme "prosmršťovali" nedávno a také si vybral trpaslíka. ;o) Proč tahle rasa? Je to taky "osudová přitažlivost" nebo rád hraješ i za jiné?
Nie. Aspoň vtedy nie, ale dnes sa mi čoraz viac páčia a v playliste prevládajú. Dajú sa veľmi pekne charakterovo tvarovať. 

"Charakterovo tvarovať"? Proč by to u trpaslíků mělo jít líp než u jiných ras? ;o)
Nevravím že to ide lepšie. Prosto už samotný charakter samotných trpaslíkov je veľmi príťažliví. Vrodená hrabivosť, láska k pivu, k dobému jedlu. A keď sa s týmito vlastnosťami vyhráš, je to úžasné. Napr. ja ich kombinujem so severskou mytológiou. 

Teď mě napadá k té severské mytologii... Máš nějakou oblíbenou postavu/hrdinu/boha?
Že sa pýtaš:) Mám. Lokiho syna Fenrira, ktorý sa pridal k obrom. V tesnom závese za ním je Thór. 

Jasně, jen pro nezasvěcené dodám, že jde o démonického vlka. A Thór... že tě tam láká to "trpasličí" kladivo?! ;o))) No, Hemsworthovy mužné rysy to asi nebudou... ;o)
Teraz musím odpovedať záporne. Láka ma totiž iba živel ktorý Thór ovláda, nie samotné kladivo. Taktiež je Thór postavený do ťažkej úlohy ochrancu midgardu (svet ludi). To je mi tiež sympatické. Tie rysy to určite nebudú:) 

A co ty a PJování?
Tak to je etapa sama o sebe:) Momentálne vediem dve jaskyne a to konkrétne "Do srdca krajiny" a "Deväť svetov." Priznám sa že ich trochu flákam. Hold, moja vrodená lenivosť je niekedy silnejšia než chuť k písaniu... 

Mám z toho tedy chápat, že si raději zahraješ než PJuješ?
Oboje ma baví rovnako. Len nerád píšem kilometre textu, čo pri takom PJovaní občas musím. 

Nerad píšeš kilometry textu? Takže spíš preferuješ něco jako seznam na nákup? ;o) I když i ten může být zatraceně dlouhý a dost se to pak prodraží!
Nie. Ten teda na mysli nemám:) Poviedkárčim. Teda, snažím sa. Nejak sa neviem dotrepať na koniec niekoľkým poviedkam, takže vždy tú najnovšiu nechám otvorenú a púšťam sa do ďalšej. No poslednú dobu nemám toľko času, takže aj to zanedbávam... :( 

Je fakt, že malou ochutnávku lze najít i na Abu v sekci Články/Próza. Kdo bude mít chuť, může se tam juknout. ;o)
Jasné:) Budem len rád. A ešte radšej budem ak zanechajú aj nejaký koment. 

Někteří lidé vnímají Abarin jen jako "hrací" server, takže navštěvují jen jeskyně. Všimla jsem si ale, že ty často reaguješ ke článkům. Máš nějakou oblíbenou "rubriku" na Abu nebo sleduješ tak nějak průběžně všechno? A co tě za poslední dobu zaujalo nejvíc?
Pôvodne som aj ja vnímal ab ako hrací server, no časom ma to chytilo a začal som pátrať po všemožnom. Najviac ma zaujalo NAMRO, ktoré je pre mňa potešujúca novinka. Tam teraz vedie rubrika "Jeskyně na motivy." Inak sledujem skoro všetko. 

Ha, to bych tě mohla rovnou "zneužít" a optat se, jestli ti v NAMRU něco chybí nebo jestli bys něco změnil?
Potešilo by ma keby sa tam predstavovali knihy od slovenských a českých autorov. Inak je všetko super. Chvála vám ľudia za toľkú prácu! Len škoda že sa neúročí v podobe komentov.
Díky, předávám chválu do redakce. ;o) A máš recht, komenty vždy potěší, i ty kritické. Aspoň je co zlepšovat 

A teď něco k tobě… zmiňoval jsi, že pracuješ? A jak se ti daří zvládat Abarin v pracovní době? Šéf už paří na Abu taky? ;o)
To som zmieňoval:) Keďže moja práca nevyžaduje manuálnu činnosť a nikto okrem mňa tam obyčajne nie je, tak sa to dá. Šéf o abe ani netuší. Nejak si ho neviem predstaviť ako sa hrá povedzme na elfa:) 

Proč, on není moudrý, vznešený a éterický? :-O
Skôr praví opak:) 

Takže takový Kroll? :D
Ani Troll! 

Dobrá, k čemu bys tedy přirovnal svého šéfa? A teď opravdu doufej, že už dávno na Ab anonymně nechodí!
A mám nadávať? 

No, jestli z toho pochopím, o jakou jde rasu...... ;o)
Škret! To je myslím výstižné a aj ako nadávka sa to ujme. 

No fuj! Nezávidím... ;o)

A jak trávíš volný čas? Pakliže nějaký je a zrovna tě neotravuje nějaký "škret"? ;o)
Píšem, čítam, píšem, čítam, a bloumám s tlupou po meste. 

Mno, tak jsme proklepli tebe, tvého šéfa, Thora... já myslím, že by to už mohlo stačit i těm zvědavějším. ;o) Chtěl bys ještě něco vzkázat lidu abarinskému?
Samozrejme aj niečo vzkážem, keď už som tu. Takže ľudstvo abarinské, HRAJTE, PÍŠTE a zabávajte sa:) 

Ámen! ;o) 

Vypínám ICQ a v duchu si tak říkám, kolik lidí úpí v práci pod krutou nadvládou skřetů! Hmmm… to by měl Sauron radost! ;o)

= Canis lupus albus a Niniane =

Pokud byste si chtěli přečíst Smršť s někým, koho jsme ještě neproklepli, posílejte tipy redaktorům do pošty, pište jen do NAMRO fóra na Abu nebo je můžete uvést klidně tady, pod článkem.

5 komentářů:

  1. Na správnýho trpaslíčího bóchače a mrzóta só skřeti a jiné ksindl krátcí!! Muhehe....!

    Škoda, že jste nepřidali fotku, ta vždy celou smršť krásně dokreslí a podtrhne celý dojem...

    Melker

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezké proklepnutí .:D Tfuj Skřeti , kopnout Saurona do plechové řiti :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč se vlastně od zvyku, doprovázet Smršť fotkou, upustilo? Byl to hezký zvyk....

      Vymazat
    2. No, Marín, neupustilo se od toho, jen se občas stane že někdo fotku i přes naše přání nepošle... a s tím mnoho nenaděláme .-) Ale v další Smršti fotka bude neboj.

      Morr

      Vymazat
    3. Abych ještě odpověděla za Canise - sdělil mi, že je natolik velký antitalent na PC, že má všechny fotky pouze v tištěné (papírové) podobě a scanování v tu chvíli nebylo na pořadu dne. Takže s fotkami určitě počítáme, ale zase repektujeme přání/schopnosti/názory dotazovaného. ;o)

      Vymazat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)