úterý 29. května 2012

Dva zajímavé cony...

Crwecon 2012 - 2. 6. 2012 od 9:00, v Praze v klubu Cross
Con na vrbě III - 1. 6. 2012 od 15.00 v prostorách smíchovské pobočky Městské knihovny Praha

Crwecon 2012

Sraz všech, kteří žijí komiksem!

Již se blíží sedmý ročník nejstarší komiksové akce u nás – populárního Crweconu! Na programu jsou přednášky, křty nových titulů, rozhovory s vydavateli, komiksové burzy, prodej originálních obrazů, promítání filmů a další zajímavosti. Akce se bude konat 2. 6. 2012 od 9:00, opět v Praze v klubu Cross, na rohu Plynární a Jankovcovy, kousek od metra "C", zastávky Nádraží Holešovice.

A co návštěvníky čeká? Komiksové přednášky o filmu, o novinkách v komiksovém světě, o populárním vesmíru Ultimates, o nejzajímavějších titulech minulého roku, velký komiksový kvíz a vyhlášení vítězů Fabula Rasa, ceny internetové stránky Comicsdb, kdy o nejlepších komiksech hlasují sami čtenáři. Kromě toho tu bude i dražba komiksových originálů, vydavatelské panely a samostatná manga sekce i s promítáním filmů... a samozřejmě i možnost nakoupit české i zahraniční komiksy či figurky za výhodné ceny!

Crwecon je pro návštěvníky přátelský i tím, že po nich nevyžaduje žádné vstupné – stále se řídí heslem „fandové sobě“.

„Komiksy jsou čím dál populárnější,“ říká Petr Litoš z nakladatelství Crew, které celou akci pořádá, „a Crwecon je zaměřený jak na lidi, kteří si teprve komiks oťukávají, tak na ty, kteří jim žijí. Pro jedny je to příležitost navštívit zajímavé přednášky a dozvědět se něco nového, pro druhé sehnat tituly, které by jinde nesehnali, nebo si promluvit se stejně naladěnými lidmi.“

Z hostů na akci dorazí kupříkladu překladatelé Filip Škába (Garfield, Dilbert) či Richard Podaný (Calvin a Hobbes), aby promluvili o trablech s překládáním humoristických stripů. Z Albatrosu přijde i Ondřej Müller, aby spolu s Petrem Litošem rozebrali současnou invazi evropských titulů... a dojde i na fenomén jménem manga. Od současných komiksů, až po úchylky slavných hrdinů.

Crew si speciálně pro tuto akci připravuje několik dlouho očekávaných titulů. Kupříkladu další díl Zlatou stuhou oceněného Kůstka, temného Hellblazera či už pátou knihu z hitové zombie série Živí mrtví, která inspirovala i neméně úspěšný televizní seriál.

Podrobný program a další informace najdou zájemci na stránce www.crwecon.cz, kde se dozvědí nejžhavější novinky a informace, případně i na stránce Crwe na Facebooku.

* * * * *

Con na vrbě III

Městská knihovna Praha a nakladatelství Straky na vrbě vás zvou na nejen literární setkání, které proběhne v pátek 1. 6. 2012 od 15.00 v prostorách smíchovské pobočky MKP (nám. 14. října 83/15, Praha 5).

Straky přilétají na Smíchov již potřetí a s nimi i hejno spisovatelů a spisovatelek. Hovořit, besedovat i rozjímat se bude nad rozličnými fantastickými tématy. Vážně i nevážně. A protože fantastika nepřeje malosti, pokusíme se zapsat do dějin minimálně Pražské knihy rekordů jako událost s největší hustotou domácích autorů fantastiky na metr čtvereční. Přijďte se i vy zúčastnit nezapomenutelného setkání s hvězdami i kometami české literární fantastiky!

Součástí programu bude i křest nové antologie vzešlé z již třetího ročníku soutěže Žoldnéři fantazie.

Program:
15.00: Kam letí Straky; ohlédnutí za činností nakladatelství, jehož majitel byl letos vyznamenán cenou Akademie SFFH (Bronec, Hokr, X)
15.30: Roger Zelazny; mistr fantastiky a zahraniční jistota vašeho oblíbeného nakladatelství (Hokr)
16.30: Historie a historicita v současné domácí fantastice; povídání o historii zřejmé i nezřejmé, především pak té prvorepublikové (Tomáš Bandžuch, Leonard Medek)
17.30: Mladá krev není voda, beseda s autory Žoldnéřů (Darion)
18.00: Křest Žoldnéřů fantazie

Zdroj: www.straky.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)