neděle 1. dubna 2012

Literární soutěž - Napiš si svého Rogana!

Četl jsi Černokněžníka a myslíš si, že příběh o Roganovi a Goryvladovi dokážeš napsat stejně dobře, nebo dokonce lépe než Juraj Červenák? Můžeš to zkusit. Autor a nakladatelství Artis Omnis a Brokilon ti nabízejí možnost podílet se na nových knižních příbězích o Černém Roganovi, které začnou vycházet na podzim roku 2012.

Stačí napsat povídku nebo novelu, v níž budou vystupovat černokněžník Rogan a jeho vlčí společník Goryvlad a děj se bude odehrávat ve slovanském prostředí krátce po roce 800. Pojetí je výhradně na tobě – může to být temná, až hororová fantasy, historičtější příběh nebo humornější verze. Rozsah je maximálně 30 normostran (54 000 znaků včetně mezer). Texty mohou být ve slovenštině nebo v češtině. Termín, dokdy můžeš povídky zasílat: 30. červen 2012.

Zaslané texty si přečte a vyhodnotí porota ve složení: Juraj Červenák, Andrea Harmanová za nakladatelství Artis Omnis a Robert Pilch za nakladatelství Brokilon. Vítězná povídka bude standardně redakčně zpracována a honorována (oběma nakladateli) a vyjde jako bonus k Červenákovu románu Černý Rogan: Zlato Arkony, který bude publikován ve slovenštině i v češtině na podzim roku 2012. To znamená, že vítězný text si přečtou všichni čtenáři, kteří si koupí Červenákovu knižní novinku.

Pokud zvítězí povídka napsaná ve slovenském jazyce, v českém vydání bude publikována v českém překladu, a naopak (podle uvážení nakladatele). Porota si vyhrazuje právo na neurčení vítězné povídky.

V případě, že do soutěže přijde více povídek vhodných k publikování, existuje možnost jejich uveřejnění v dalších dílech cyklu Černý Rogan, případně ve sci-fi a fantasy magazínu Pevnost. Při dostatku kvalitních textů nakladatelé zváží také možnost vydání samostatné povídkové sbírky. Účastníci soutěže vyjadřují souhlas s podmínkami soutěže a případným uveřejněním soutěžních příspěvků na webových stránkách a sociálních sítích věnovaných cyklu Černokněžník.

Soutěž je neanonymní a mohou se jí zúčastnit jak začínající, tak již publikující autoři. Povídky zasílej výhradně elektronickou formou (ve formátu .doc nebo .rtf) na rogan@rogan.sk.

Více informací o cyklech Černokněžník a Černý Rogan, a také o soutěži naleznete na www.rogan.sk, www.cervenak.sk, www.artisomnis.sk a www.brokilon.cz.

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)