neděle 29. dubna 2012

Abarinská ANKETA

Máme tady další NAMRO a sním zase jednou i všetečnou otázku.

Hraješ také postavy za opačné pohlaví? Myslíš si, že hráč/hráčka může zahrát opačné pohlaví věrohodně?

Niniane
Ještě do nedávna bych odpověděla, že nehraju opačné pohlaví. Pak jsem si to ale vyzkoušela na takovém bardovi, který byl hrozný smolař, a nějak jsem tomu přišla na chuť. Proč? Důvodů je hned několik:

- u mužů je podle mě jednodušší vymyslet motivaci pro dobrodružný život (spousta fantasy jeskyní vychází ze středověku a tehdejší pojetí role ženy moc nenahrávalo životu dobrodruha) – občas mi ty důvody přijdou dost krkolomné nebo je to jedno velké klišé

- nemám ráda „nemachrované“ ženské postavy, které jsou drsnější než Chuck Norris a každého bouchače strčí do kapsy svou hbitostí, chytrostí a dokonalými ženskými křivkami – takové nejsou věrohodné, ani když je hraje žena (což tak zpravidla bývá ;o)

- u ženských postav se mi hůř vtipkuje – ráda své postavy občas něčím zesměšním, polidšťuje je to, a u ženských postav mi to prostě nejde tak dobře

Nyní je pohlaví mých postav v jeskyních v poměru půl na půl, ale teď si tak uvědomuju, že mě možná víc baví hrát ty chlapy.

Pokud jde o věrohodnost, sama hraju opačné pohlaví, ale je těžké hodnotit vlastní hraní. Obecně je ale fakt, že ne každý hráč se do toho pustí. Asi ví, proč to dělá… ;o)

Fox3
No, já postavy opačného pohlaví nehraji, právě z důvodu, že bych je nezahrál věrohodně.
Obecně si myslím, že hráčky dokáží zahrát mužské postavy a naopak (i když se to moc nevídá) hráči můžou zahrát ženské postavy.

Můj názor je ten, že ať si kdo hraje co jemu libo. Prohlášení typu typu "musíš hrát to a to, z toho a toho důvodu" prostě neuznávám.

Aya
Hraju výhradně postavy opačného pohlaví. Od raného mládí, kdy jsem začala hrát (papírové) DrD, jsem se snad jen jednou pokusila o mé vlastní, ale vůbec jsem si nevěděla rady, zatímco hrát za mužské postavy mi problém nedělá.

A myslím, že je možné zahrát jiné pohlaví věrohodně, i když to asi ne každý umí.

Dříve se mi stalo, že všichni, co mě neznali osobně a hráli se mnou, si myslela, že jsem muž i v reálném životě. Moc nadšená jsem z toho ale nebyla. :-) 

Artemian
Já osobně za postavy opačného pohlaví nehraji. Sice jsem to několikrát zkusil, ale byla to jen chvilková zábava a neměla dlouhého trvání.
Na druhou stranu si myslím, že je možné takovou postavu zahrát věrohodně a dokonce ti mohu dát příklad v podobě hráčky, která hraje muže v mé jeskyni. Mluvím teď o Janice a myslím, že bys ji její postavu neprokoukl =).

Zkrátka takhle: Je to relativně složité (diametrální rozdíly v přístupu a přemýšlení), ale jde to ;) .

Serath
Nevím jestli se můžu označit za někoho kdo hraje za postavu opačného pohlaví protože jediná taková dá se říct postava, za kterou hraji je Gryf mého jezdce ve Stínech nad Antivou Gyre což je samice.......

A já bych řekl, že možné to je,  chce to trochu sebezapření a dost kreativity, ale já bych řekl, že možné to určitě je.

Saima
já osobně za opačné pohlaví nehraju, ale myslím si, že to možné je. Chce to ale zkušenosti s hraním a taky empatii a trochu znalost psychologie.

Canis lupus albus
Pred nedávnom som začal hrať za Taš. Je to žena elementálka a vôbec moja prvá ženská postava. Nemá toho za sebou mnoho, takže nemôžem posúdiť či je vierohodne zahraná.
To by si sa musel spýtať mojich kolegov v jaskyni:)
Ja sa však snažím.

K druhej časti tvojej otázky môžem povedať že u niektorých hráčov to možné je, aj keď sa nevyhnú tomu že opačné pohlavie pôsobí buď mierne zženštilo, alebo v prípade hry za ženy, príliš mužsky.

Na závěr chci ještě za celou redakci NAMRO poděkovat osloveným hráčům, že si našli čas a na anketní otázku odpověděli. A pokud i vy ostatní do komentářů k článku napíšete svou vlastní odpověď na anketní otázku, budeme jenom rádi.

= připravil Morr =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)