úterý 28. února 2012

Chcete snít? - Inception

Jedinečná šance se osobně zúčastnit napínavé zážitkové hry na motivy filmu Inception (v českých kinech pod názvem Počátek).
Kdy a kde? Sobota 10.3.2012 od 17-20 hod., Ostrava, Chalupníkova 41

příběh se odehrává v blízké budoucnosti, kdy již lidstvo objevilo pokročilé techniky pro vstup do lidských snů. Přední společností v této oblasti je Cobol Engineering, která se rovněž podílí v boji proti celosvětovému terorismu. Nedávno byla zajata skupina 4 teroristů, kteří ve svých myslích skrývají důležité informace, na jejichž získání záleží osud lidstva. Proto Architekt fy Cobol pečlivě navrhl řadu jedinečných snových prostředí. Tvoji úlohou bude jako člen malé skupiny Cobolu se postupně vnořit do všech snů a nalézt v nich ukrytá tajemství. Čekají tě různorodá prostředí jako např. středověká mučírna, orientální čajovna, psychiatrická léčebna a další.

Veškeré informace a přihlášku naleznete na stránkách tohoto minilarpu inception-live.iskejp.cz/

Herní systém:
Hra je koncipovaná tak, aby se ji mohli zúčastnit i naprosto nezkušení účastníci s minimem nároků na herecké a improvizační schopnosti, ale současně si ji užijí i zkušení hráči. Inception-Live dává každému volnost, do jaké míry chce rozvíjet svou postavu a sžít se s jednotlivými snovými prostředími či pouze si užít celý příběh jako "pozorovatel" a soustředit se třeba více na "logickou a deduktivní" stránku hru (odhalování tajemství).
Každý ze snů je zcela jiný a proto vyžaduje i jiný přístup. V některých snech je klíčem úspěchu komunikace hráčů s komparsovými postavami, v jiných si hráči musí všímat detailů prostředí či pružně reagovat na nově vzniknuvší atmosféru.
Důležitým prvkem hry je i týmová spolupráce, nejde zde o vítězství jednotlivce, ale celého týmu (ve hře je souběžně zapojeno několik menších týmů), přičemž každý hráč může přispět svými schopnostmi.
Inception-Live má za sebou několik repríz s různými věkovými kategoriemi. Pokaždé jsme tuto zážitkovou hru něčím vylepšili a okořenili a stále jsme otevřeni novým vhledům a nápadům.

Na Inception-Live navazuje pokračování s názvem Inception - Počátek a Konec, ale to už je jiná kapitola…

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)