pondělí 30. ledna 2012

Procházka kolem postav, které stojí za povšimnutí

Palwala hraničářka

Historie postavy :
Palwala už se blží padesátce. Do dětství se příliš nevrací, ale když už má být sentimentální a vzpomínat, uchyluje se do doby strávené v Řádu.
Narodila se ve zchudlé šlechtické rodině a aby bylo o její výchovu dobře postaráno, byla odeslána do kláštera Božího srdce. Sestry byly přísné a vštípily Palwale řád a disciplínu. Nikdy ale nepatřila k těm pokorným ovcím a dokázala si na věci udělat vlastní názor. Věděla, že ho nesmí dávat příliš nahlas najevo, ale jedna ze starších sester pro ni měla pochopení, protože byla v mládí stejná. Tajně ji začala učit to, co se naučila ona sama ještě před vstupem do kláštera – hraničářské poslání a léčení. Palwala tak brzo začala pomáhat v místním hospicu.
Klášter byl ale na začátku invaze Dračí říše vypálen a vypleněn dračími kněžími. Palwale bylo tou dobou něco přes třicet. Zachránila se a přísahala pomstu.
Protloukala se, jak se dalo a nechala se najmout do armády jako armádní felčarka. Časem si prošla i bojovým výcvikem a chystala se naplnit svou touhu po pomstě. Po zabití prvního Dračího kněze si po dlouhých hodinách strádání ale uvědomila, že pomsta její duši nespasí a zapřísáhla se, že když už to nemůže sama zastavit, bude se aspoň snažit zachránit životy svých spolubojovníků, ale i nepřátel. A jestli něco nesnáší, tak je to zbytečné zabíjení.
Po skončení invaze se chvíli zkoušela usadit, ale zjistila, že po těch letech strávených v poli to prostě nedokáže a nikde nedokázala zůstat příliš dlouho. Potlouká se tedy po různých lazaretech a hospicech nebo tam, kde je jí třeba.

Výstroj:
Přivyklá na válečná tažení, netahá s sebou žádné zbytečnosti. Výstroj má ráda praktickou a spolehlivou, nepotrpí si na zbytečné ozdoby. Jako felčar nemusela nosit stejnokroj Dračích bojovníků. Pouze musela mít stejný plášť, aby se dala ve vřavě identifikovat.
Když po invazi odešla z armády, přivykla si na obyčejné kožené kalhoty, režnou halenu a koženou kazajku přes ni. V cestovním vaku mívá různé mastičky a mazání, tinktury a chirurgické nástroje. Ne vše jde spasit magií. Když je zraněných příliš mnoho a její energie na léčení nestačí, musí sáhnout k obyčejnějším prostředkům.

Výzbroj:
Při svém vojenském výcviku si oblíbila krátký meč v kombinaci s dýkou. Dokáže se jím slušně ohánět, ale není to žádná přebornice. Pokud musí sáhnout po zbroji, tak jedině kožené. Ze střelných zbraní umí používat luk, ale po tom sahá většinou kvůli lovu potravy v pustině, pakliže ji k tomu okolnosti donutí.

Vzhled a povaha:
Výška téměř 1,80, šlachovitá postava zocelená častým pobýváním na válečných taženích. Dlouhé rusé vlasy už ztratily svou barvu, ale ke sněhobílé mají ještě daleko. Vytváří to vcelku nehezký odstín šedavé. Jsou rovné a tvrdé. Nosí je většinou spletené do hladkého copu, aby jí nepřekážely v práci. Sprška pih na celé tváři odvádí pozornost od prohlubujících se vrásek, které jí vryly do tváře mnohdy neveselé zkušenosti.
Léty a s rostoucími zkušenostmi našla svůj klid a rozvahu. V kombinaci se selským rozumem, kterého měla vždycky na rozdávání, se z ní stala „stará moudrá žena”, avšak se sklonem k ironii, sarkasmu a holé praktičnosti. Je věcná, střídmá a může se zdát někdy sarkastická a tvrdá. Pokud to ale situace vyžaduje, dokáže v sobě najít hřejivý, konejšívý hlas a laskavou tvář.

= Niniane =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)