pátek 30. prosince 2011

Smršť otázek pro zvídavé Abariňáky

 MR: Tak tedy zdar. Dneska mám Smršť na starost já, a tak doufám, že tě mé otázečky nebudou moc obtěžovat a nebudou moc vlezlé :)

TommyUnreal: No, kdyžtak půjdu spát :)

MR: Oki, takže doslechl jsem se, že jsi stále student, tak co studuješ?

TommyUnreal: Strašlivou imperialistickou pavědu zvanou kybernetika.

MR: Doufám, že tě to alespoň baví.

TommyUnreal: Lhal bych, kdybych řekl, že ano. Né, dělám si legraci, určitě existuje mnohem více vědních oborů, které nestojí za nic :)

MR: Takže, jak jsi se vlastně dostal ke hraní a v kolika letech?

TommyUnreal: Mluvíme teď o dračím doupěti nebo Abarinu?
MR: Tak nějak o obojím.

TommyUnreal: Abarin o letošních prázdninách, dračí doupě někdy kdysi dávno na základní škole, snad v páté, šesté třídě. Nedělali jsme tehdy o prázdninách nic jiného, hráli jsme doma, venku, v děšti, v suchu... Dokonce jsem nosil u sebe kostky :D.

MR: Mno a co tě víc baví, PJejovat nebo být postava?

TommyUnreal: To je těžké. Každá tahle věc skýtá spoustu možností. Rád vymýšlím příběhy a rád bavím ostatní. Zase je to nanic, když se hráči ani PJ nebaví. A někdy je to těžké... Takže dalo by se říci, že velmi často jsem PJ. Když je ale někde poblíž nějaký jiný, lepší PJ, jsem hned hráčem...

MR: A jaký žánr máš raději, sci fi nebo fantasy?

TommyUnreal: Nedokážu odpovědět. Mám oblíbené autory obou žánrů...

MR: Máš nějaký oblíbený film nebo knihu? :)

TommyUnreal: Tak jako Bible je pro mne Tolkienův svět a také Asimovovy povídky Já, robot. Nejoblíbenější film je určitě sága hvězdných válek. Vyrůstal jsem na těch filmech a znám je doslova nazpaměť.

MR: Kdybys mohl žít v nějakém jiném světě nebo době, kdy nebo kde by to bylo?

TommyUnreal: Aj, tak s touhle otázkou jsem nepočítal a nikdy jsem nad tím nepřemýšlel... To je zvláštní, co, když hraju DrD? Mno... Asi mi stačí co mám. Objevovat je přeci co i v našem životě, ne?

MR: Máš nějakého oblíbeného knižního či fimového hrdinu? Takový jako tvůj vzor?

TommyUnreal: Asi ne. Z toho už jsem vyrostl...

MR: Jinak dost často se říká, že do postav hráči promítají i kus sebe, co si o tom myslíš ty?

TommyUnreal: To je jisté. Pokud jsi si svojí postavu vymyslel, musel jsi ji založit na tom co znáš. A nejen postavy, platí to i o PJ. Čím šílenější jeskyně, tím více je chorá mysl majitele :)

MR: Takže máš nějakou oblíbenou rasu, za kterou rád hraješ?

TommyUnreal: Ani ne. Jak tak nad tím přemýšlím, jak jsem starší, čím dál tím více hraju prostě za lidi. Ale dřív to jednoznačně bývali trpaslíci... Ještě dneska si pamatuju pár trpasličích slov...

MR: Co je podle tebe nejhorší film a kniha na světě?

TommyUnreal: Wow, to je těžké... To asi nejde říci. Ale v poslední době mne hodně zklamali Andělé a Démoni, i když tím asi hodně lidí naštvu :) A film? Nevím, jsem dost vybíravý a než se na něco kouknu, brousím po netu, jestli za to ten film stojí (IMDB je můj velký kamarád). Ale jestli chceš něco pro zasmátí, doporučuji filmy Uweho Bolla...

MR: Jo to chápu... Jinak jaká fantazková bytost ti připadá nejzajímavější? Myslím tím jak zvířata, tak i humanoidy.

TommyUnreal: Vždycky jsem miloval draky :) Ale upíři také nejsou špatní. To mě napadá - přečtěte si sérii Nekroskop od Briana Lumleyho - je to skvělý.

MR: Máš taky nějakého svého favorita mezi počítačovými hrami?

TommyUnreal: Herní série, kterou jsem si absolutně zamiloval je Gothic. A pro mne je na prvním místě určitě Gothic II.

MR: Jinak - proč a jak jsi se vlastně dostal k Abarinu? :)

TommyUnreal: To je docela zajímavé. Začali jsme zase na vysoké hrát dračák a tak nějak nám přestávali vyhovovat klasická pravidla, která jsou hodně svazující. Začali jsme tedy ve třech lidech pracovat na zcela novém systému. Ve vývoji už je asi rok a půl. No, a když jsme přestali hrát naživo (odpadli nám dva členové družiny), tak jsme se jen přesunuli na internet :)

MR: Můžeš nám něco o tom novém systému říct?

TommyUnreal: Jo, reklamu udělám rád. Oproti klasickému DrD je o mnoho volnější. Umožňuje jakékoliv postavě vývoj jakýmkoliv směrem si bude přát. Například hrajete-li rádi válečníky, ale vždycky Vám vadilo, že nemáte cvičeného psa, nedokážete pohybovat s plamenem ani rozmlouvat s přírodou a povolávat démony, u nás si svoje sny můžete splnit. Navíc máme zpracované i oblasti jako je jak svět vůbec vznikl, uspořádání bohů, astrálních sfér, magie, atd. I když jsme se často inspirovali v jiných systémech či příbězích, je tady mnoho věcí z naší hlavy. Například úplně nové rasy :)

MR: Tak a na závěr tedy poslední otázka. Máš do budoucna v plánu založit nějakou novou jeskyni? Popřípadě i s těmito novými pravidly?

TommyUnreal: Právě teď mám ve verbířích otevřený nábor do malé detektivní hry Cluedo. Jinak počet tří rozjetých jeskyní je zatím konečný, než mi svitne nějaký dobrý nápad. Mám rád, když jsou jeskyně promyšlené a skrývají mnoho kliček a tajemství, neboť potom se já i hráči bavíme. A to nejde jen tak. Takže uvidíme... :)

MR: Tak já ti tedy děkuji za tvůj čas a měj se hezky a užíj si svátky.

TommyUnreal: Nápodobně a to samé všem čtenářům NAMRA.

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)