pátek 30. prosince 2011

Abarinská ANKETA

Máme tady další číslo a s ním i další všetečnou otázku. A právě proto že tady máme začátek nového roku, který je pro někoho i časem nových předsevzetí, museli jsme osondovat jak se na předsevzetí dívají abariňáci. Takže...

Jak jste na tom s předsevzetím na Nový rok vy?
Nebo byste dali předsevzetí některé z vašich postav?

Mirelaridon
Předsevzetí na nový rok si nedávám.
Jednak si myslím, že jakékoliv impulsivní rozhodnutí, navíc často ovlivněné alkoholem, nemá velkou naději na úspěch, a druhak stejně jde obvykle o věci, s kterými člověk už nějakou dobu žije. Takže se mi většina předsevzetí vyvrbí už v průběhu roku.

A pokud vím, mé postavy si pro sebe v tuhle chvíli zrovna žádná předsevzetí nechystají...

Harrieta

Předsevzetí? Po svých zkušenostech s plněním takovýchto předsevzetí, si každý rok raději přeju, abych ten nově přicházející rok přežila ve zdraví a pohodě se všemi mě blízkými. To bych přála i všem Abariňákům - pohodu, zdraví a klídek.

Moje postavy si nedávají předsevzetí, ale mají takové malé (nebo velké?) přání - zahrát si v jeskyních, které jedou aktivně. Některým se přání plní více, jiným méně.

Stouny

Předsevzetí? Z nějakého důvodu si je nedávám.
Nedávám si je, protože… – a to je ten problém. Proč já si nedávám předsevzetí? Zrovna dnes jsem narazila na jeden citát, výrok Alberta Camuse „Doufat znamená rezignovat, a my nejsme na světě proto, abychom rezignovali“ takže možná, někde hluboko uvnitř, nechci jen doufat ve změnu, protože bych si přiznala rezignaci. Smířila bych se se situací takovou, jaká je (alespoň prozatím).

Co když je předsevzetí jen takový výkřik do ticha, výkřik který nic neznamená? Protože předsevzetí jako takové nic neznamená. Něco udělají až naše činy. Je vážně nutné dávat si předsevzetí, připíjet si na něj a slavnostně si slibovat, že něco udělám, když mnohem důležitější je tu věc skutečně udělat? Každý přeci víme, co je špatně.

Nedávám si předsevzetí. Nedávám si je, protože v ně nevěřím.
(Tohle vysvětlení zní rozhodně lépe, než ta druhá možnost a tedy – že jsem na dávání si předsevzetí moc líná. A rozhodně mě nedovede k nějakému ztřeštěnému předsevzetí jako: Nebudu líná si dávat předsevzetí. ;))

Sinthoras

Předsevzetí na nový rok si nedávám. Jsem toho názoru, že tato předsevzetí mají stejně většinou 14-denní trvanlivost. Nicméně vzhledem k tomu, že je před zkouškovým obdobím, tak oblíbeným předsevzetím je, že se budu poctivě učit. Nicméně protože to je předsevzetí, tak…

Dobrým předsevzetím pro mé postavy by bylo to, že budou na ostatní opravdu hodné (nebo hodnější). Nicméně v kontextu s předchozí odpovědí je tak nějak jasné, jak to asi dopadne.
Marín
Milý Morre, tedy tohle je otázka pro mě z nejhorších možných. Předsevzetí si totiž nedávám a co má týraná paměť pamatuje, ani nikdy nedávala. Vždycky mi připadalo pitomé a hlavně hrozně neupřímné, sednout si, moudře zírat před sebe a sama sobě slibovat, že to nebo ono nebudu dělat. Spíše si průběhem roku za to či ono nadávám a říkám si, že bych to neměla dělat nebo bych se měla zachovat jinak.

Někdy to vyjde a někdy inu... ehm... ne. Čímž zdárně dosahuji stavu, že jsem ze sebou permanentně nespokojená. A to je dobře, protože můj moudrý bratr vždycky říkal, že nejhorší je usnout na vavřínech. Tudíž se snažím neusínat a pěstuji si svou nespokojenost. Ba co, já si jí hýčkám. Takže předsevzetí by v mém případě vlastně byla kontraproduktivní. Přestala bych si hýčkat...

A za mé postavy? Inu Morrigan by si třeba mohla dát předsevzetí, že už nikdá neřekne Alistairovi skopová hlavo, ale to asi neprojde.
Tara by mohla přestat fňukat a všimnout si, že takový Irlain nebo Faolan jsou také fešáci a Aniki za to prostě nestojí.
Jorik by se mohl přestat přecpávat a Velenka by se mohla přestat snažit spasit svět... Ale to by byl dlouhý seznam, tak toho raději nechám. Uctivá poklona...

TommyUnreal
Nejsem fanoušek předsevzetí a nechápu, proč by měl Nový rok něco změnit. Aspoň u mne to nefunguje, i když by to občas bylo hezké. Ale třeba to pro někoho přínosné skutečně je a pak ho v tom podporuji. Jenže mně změnili úplně jiné události, než Nový rok. Taková ta chvíle uvědomění jinak nepřijde. A proto já ani žádná moje postava nic takového nechystáme :)

Morr

Když jsem byl mladší, občas jsem si z hecu nějaké to předsevzetí dal. Ani už nevím, jestli jsem je někdy dodržel, ale vzhledem k tomu, že nikdy nešlo o nic zásadního pro můj život, tak asi ne.

Každopádně od té doby už uběhla spousta vody a předsevzetí mě tak nějak míjejí, jde to úplně mimo mě. Ale vzpomínám si, že jedna z mých postav si předsevzetí dala...

"Ode dneška nebudu krást, nic... a když říkám nic, tak nic." slavnostně jsem si přísahal a myslel jsem to naprosto upřímně. Byl jsem odhodlán vydržet.

Městské slavnosti byly v plném proudu. Jak šel čas, a kolem mě se motaly zástupy lidí, začaly mě svrbět prsty. Předsevzetí mi vydrželo necelou hodinu... Přeci kvůli předsevzetí nezahodím celou svou živnost. Při představě, že bych měl začít pracovat, jsem se oklepal.
Promiňte, ještě jsem se nepředstavil, jsem Silk, mistr zlodějský...“

Na závěr chci ještě za celou redakci NAMRO poděkovat osloveným hráčům, že si našli čas a na anketní otázku odpověděli. A pokud i vy ostatní do komentářů k článku napíšete svou vlastní odpověď na anketní otázku, budeme jenom rádi.


= připravil Morr =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)