středa 28. září 2011

Smršť otázek pro zvídavé Abariňáky

Další smršť na obzoru. Kohopak ulovíme tentokrát?? Hmmm… chtělo by to někoho zvláštního, jiného… co třeba aristokrata?! Jak ho ale v té abarinské sebrance odhalit? No, a co třeba nějakého Lorda??? Jo, Lord Tarkurius, to by mohl být správný cíl. Při prvním setkání na ICQ je obezřetný. Prý se s ním chci na něčem domluvit?! Copak, copak? Smršť? Co to je?! Muhehe, nic netušící oběť. Tak jdeme na něj!

Tak můžeme?
OK, můžeme jít na to, jsem zpět a ready. Akorát prosím ve Wordu opravit chyby.

No jasnačka, to máš v ceně! ;o)
Děkuji!

Asi nebude překvapením, že začneme přezdívkou, kterou používáš na Abarinu. Naznačuje aristokratický původ, ale jak to s tebou je doopravdy?
Moje přezdívka? Když sem si dělal účet do Battlefield 2, asi prvních 30 minut sem nemohl najít volné jméno, a tak jsem nakonec použil jedno jméno z DrD+. A ten "nick" mi potom zůstal. Lord sem si dal pouze na Abarinu, protože jen "Tarkurius" bylo zabraný. Už dlouho si chci nechat změnit jméno účtu na Faolan, ale představa, že bych všem musel vysvětlovat, kdo jsem, mě nutí to odkládat. Já sem totiž velmi línej člověk.

Faolan? A kdepak jsi vzal TUHLE přezdívku?
To je jeden velice starý termín pro vlka. V době, kdy jsem si vybíral "Tarkurius", tak jsem jména moc neřešil, ale teď mám takovou malou posedlost… jméno vždycky musí něco vyjadřovat.

A co podle tebe o tobě říká přezdívka Faolan? Že by reinkranace z minulého života? ;o)
Tak až takhle do hloubky sem nad svými minulými životy nepřemýšlel. Je pro mě docela uvěřitelné, že jsem nějaké měl, ale nejsem si tak úplně jistý, jestli bych chtěl vědět jaké.
Vlci jsou prostě jenom zvířata, která obdivuju.

Dobrá, tolik přemýšlení v úvodu… nebudu tě přece trápit! ;o)
Když jsem tě lovila na ICQ a prozradila ti, že tě sháním kvůli Smršti, co tě napadlo?

Chceš doslovný překlad mých myšlenek? "Jak sem je k**** napad zrovna já?!" Chvilku jsem dokonce zvažoval, jestli to neodmítnout, ale nakonec se přeci má zkusit všechno. Věděl jsem, že půjde o nějaké zpovídání v rámci Abu, ale neměl sem tušení, co konkrétně mě čeká.

Krátce: Smršť znamená tvých 15 sekund slávy na Abarinu!
Když už jsme u Abarinu, jak ses tam vlastně dostal ty?

Asi nijak neobvykle. Na základní škole jsem začal hrát DrD s partou kamarádů a docela mě to chytlo. Jenže později jsem se už viděl jen s jedním z nich, a to už dračák moc hrát nešel. Někdy v prvních měsících střední mě napadlo, že by se mohlo hrát i na netu, a tak jsem to zadal do vyhledávače a Abarin byl snad první, co mi to našlo.

Na Abu jsi už nějaký ten pátek a určitě sis tu našel ten svůj „píseček“. V jakých jeskyních rád hraješ? Podle čeho si je vybíráš? A kolik jich máš teď?
8, ovšem jak je na Abu zvykem, ne všechny jedou zrovna každý den. A jeskyně si vybírám v podstatě náhodou. Asi do tří jsem dostal pozvánku a u ostatních mě oslovil verbíř, nebo svět, ze kterého jsou. Když se teď dívám na svůj seznam, tak tam vlastně není jediná, která by byla podle klasických, starých pravidel. Ale asi 4 jsou podle Dragon Age.

No jo, doba se mění! A co ty sám? PJuješ? Máš tady nějakou svou jeskyni? Neboj, tahle reklama je grátis! ;o)
Hele, pár námětů bych měl a dokonce i dva příběhy jsou připravený, ale vždycky, když už se chystám něco rozjet, tak se mi do toho něco přimotá. Já právě spíš dělám ty reklamy.

Dobrá, zatím tu jen hraješ. Jaké si děláš postavy? Máš raději ověřené klasiky (drsný bouchač, vznešený mág, prohnaný zloděj) nebo spíš kombinuješ?
Popravdě si teď nevybavuju asi ani jednu klasiku, co bych na Abu měl. Našel by se tam komunikativní démon, co nemá rád zbytečné násilí, bláznivý voják, upír milující lidi, ožrala... Jediné, co mají všechny moje postavy společné, jsou výrazně modré oči (pokud to situace dovolí, tak zářící) a nějaká spojitost s vlky. Je jedno, jestli je to vlkodlak, má štěně a nebo ho má vytetovaného na tělo. Většinou, když PJ někam vypíše, jaké hledá postavy, tak to poruším prostě proto, že chci mít něco jiného. V současnosti je asi jen jediná výjimka potvrzující pravidlo, a to právě ten upír, protože tam byla u tvorby postavy taková volnost, že jsem nemusel nic porušovat.

Takže pán rád experimentuje?! ;o) Hrál jsi tedy už někdy postavu opačného pohlaví? A pokud ano, co to bylo za postavu a jak se ti hrálo „za holku“?
Kdysi dávno jsem hrál zaklínačku… Ale abych řekl pravdu, tak jinak opačné pohlaví už od té doby nehraju… Ono podle mě jsou postavy věrohodnější, když je hraje stejné pohlaví. Už nevím, kdo řekl, že žena je jako počítač s velkou spoustou čudlíků, je velmi těžké se naučit kdy který zmáčknout. Zatímco chlap je vlastně spíš něco jako toaster.
Myslím, že hrát opačné pohlaví jsem tehdá jakž takž zvládnul, ale je s tím moc práce, úvah atd., přičemž je mnohem jednodušší prostě hrát chlapa a výsledek bude stejně vždycky věrohodnější. Navíc už jsem na Abu zažil pár dost komických případů a člověk sám sebe nikdy nehodnotí objektivně, takže vlastně nikdy nemůže vědět, jestli to za něco stojí.

Vidíš, mě se chlapi hrajou vcelku dobře… to bude tím toustovačem! ;o)))

Když už jsme ale u toho opačného pohlaví, v minulém čísle NAMRO vyšla zajímavá úvaha od Janiky na téma Milostné hrátky v jeskyních. Jakou s tím máš zkušenost ty? Už tě nějaká sličná elfka svedla?
Už dlouho ne, u většiny mých postav to ani moc nejde, ale bylo mi oznámeno, že se něco velmi brzo chystá.
No mě osobně to nevadí. Zrovna někdy minulý týden jsme blbli shodou okolností v jeskyni, kde už hraje i Janika. Na Abarinu jsou u tohohle tématu ovšem dva zásadní problémy:
1) věk hráčů: určitě si o sobě nemyslím, že bych byl puritán, akorát už se mi párkrát stalo, že jsem byl upozorněn na věk spoluhráčů a případné nabourávání výchovy. A jsou případy, kdy nepomůže ani šeptání, protože i velmi mladí hráči dělají PJe.
2) věrohodnost: vždycky mi připadalo jako náramná sranda, když družina teprve vyráží na cestu a už létají slova jako "miluji tě" apod. Docela chápu, že se někomu nechce čekat dva měsíce reálného času, než si "hupsnou do spacáku", ale pak by tomu měli přizpůsobit i charakter postav, aby to působilo zkousnutelně.

Myslíš něco jako nymfomanka na cestách? Teď hraju s jednou takovou a je to docela vtipné! ;o)

Ale teď už k tobě samotnému. Zmiňoval ses, že spíš děláš jen reklamu. Má to co dělat i s tvým živobytím? Nebo si ještě užíváš studentského života?
Studentského života jsem si bohužel užíval tak velkými doušky, až mě tenhle týden vyhodili z vysoké, čili jízda pokračuje až příští rok.
Opustil jsem rodinné hnízdo a spolubydlící mě zkazil do té míry, že studovat moc nešlo, čili mi po dvou letech skončil "velkej mejdan" a teď musím něco rok dělat, než opět nastoupím na školu a budu moct pokračovat… tentokrát už snad mírnějším a také i studijním tempem. Takže momentálně pracuju.

No jo, tak si to aspoň "u lopaty" zkusíš! ;o)

Tak a jedeme dál. Prázdniny za námi, období dovolených pomalu končí a nezbývá, než spřádat plány a těšit se na další volno. Jaký bys dal tip ostatním na úžasnou dovolenou (ať už destinaci nebo aktivitu)?
Tak rozhodně můžu vřele doporučit Irsko a Kanadu… v Egyptě bylo super potápění, ale nějak si nejsem jist, jak to tam bude vypadat teď, čili tam bych ruce do ohně nestrkal. Jinak Japonsko musí být taky určitě fascinující, ale tam jsem bohužel ještě nebyl.
A pokud jde o aktivity, tak ani nevím, každý má rád něco jiného. Kdybych sem napsal, že v Irsku jsou puby k pohledání, tak by to taky nemuselo být zrovna výchovné že? Každopádně na dovolené se má v první řadě odpočívat.

Myslím, že po takovéhle námaze si zasloužíš odpočinek i ty! Díky za povídání a za rok na výšce přeju "spořádanějšího" spolubydlícího! ;o)
Děkuji

Mno, tak aristokrat to není, ale ta teorie s toasterem má něco do sebe! Zase jsem o něco chytřejší!

/Zajímala by vás Smršť s osobou, která ještě nebyla "vyzpovídána?" Napište svůj tip do NAMRO fóra a třeba na onu osobu dojde taky./

= Lord Tarkurius a Niniane =

1 komentář:

  1. Smršť jako obvykle nezklamala. Vždy si rád tuto zpověď hráčů přečtu. A ten toustovač mě fakt pobavil... asi na tom něco bude. :-)

    Morr

    OdpovědětVymazat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)