středa 28. září 2011

Co se děje: Projekt Systém

Příslib lepšího, šťastnějšího života je začátkem každé totalitní společnosti. O totalitě se i dnes mluví jako o jedné z největších hrozeb, kterým musí lidstvo čelit. Ale co vlastně totalita je? Víme, že je špatná. Ale víme také proč? A poznali bychom sami chvíli, kdy věci začnou nabírat špatný směr?

Systém je zážitková hra v rolích, která vám během jednoho víkendu umožní zjistit, co skutečně znamená totalita, a udělat si na věc vlastní názor. Projekt Systém není jen o hlubokém zážitku, ale také o kritickém přemýšlení nad závažnými problémy dnešní doby.

Systém opět otevřen!
Pokud jste o Systému slyšeli a bylo vám líto, že jste se nemohli zúčastnit.
Pokud jste na Systému byli a chcete si ten zážitek zopakovat v kombinéze žadatele o azyl, studentské uniformě nebo se stranickou kravatou.
Pokud chcete prožít 30 hodin ve světě, který vás přiměje přemýšlet o významu lidské svobody.
Další Projekt Systém se koná 18.-20. listopadu 2011, v obci Zubří u Nového Města na Moravě.

Součástí herního víkendu bude série předherních dílen. Ty proběhnou v průběhu pátku, zhruba od jedenácti hodin. Dílny vám vysvětlí princip hry a připraví vás na její průběh. Kromě stručných základů hraní v roli si zde také vytvoříte postavu, ve které pak prožijete samotnou hru.

Samotná hra bude probíhat od pátečního večera do pozdních večerních hodin druhého dne, tedy soboty. Těchto třicet hodin v totalitě prožijete v námi zapůjčených kostýmech, ve speciálně upraveném objektu mezi Brnem a Prahou. Budete zde mít zajištěné jídlo a ubytování. O hladký průběh hry se budou starat dvě desítky organizátorů, lektorů a zkušených hráčů.

Veškeré informace včetně přihlášky naleznete na stránkách projektu www.projekt-system.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)