středa 28. září 2011

Co se děje: Japonský den - Kaizen

Třetí ročník akce zaměřené na propagaci Japonska a japonské kultury a na jeho představení jak široké veřejnosti, tak laickým odborníkům a vlastně všem (byť i potenciálním) zájemcům o tuto zemi a to v, pokud možno, co nejméně zkreslené podobě.

Letos se koná 15. října v Praze. Přesně na ZŠ Bítovská, Bítovská 1246/1, Praha 4 – Michle.

Díky spolupráci České republiky i Japonska budou letošní ročník formou vystoupení, přednášek a workshopů prezentovat držitelé vysokých mistrovských stupňů a přední experti v rámci tradičních japonských umění.

Co vás čeká?
* Bojová umění
Mimo mistrů, kteří předvedou svá umění bude možno shlédnout ojedinělou výstavu replik, ale i historických originálů celé řady japonských zbraní a tsub (mečových záštit),
* Tradiční kultura
Malé divadlo kjógenu, kaligrafie, Go, origami, tušová malba, čajový obřad.
V rámci tohoto dne proběhne 4. ročník setkání origamistů (www.origamido.cz, www.origami-cos.cz).
* Moderní kultura
DDR (Dance dance revolution), Maido kavárna, Manga knihovnička (Profil knihovničky je k shlédnutí zde: http://www.tiraz.cz/jk/).
* Relaxace v japonském stylu
Čajovna Bílý jeřáb, Modrý slon (obchod s japonsko-korejským sortimentem potravin), DharmaGaia (jejich motto zní: „Knížky pro přemýšlivé lidi.“), Japamania (japonské speciality)

Celý festival se řídí principem Kaizen, který prochází všemi aspekty japonské kultury a mysli. Znamená „dobrou změnu“, neustálou, postupnou snahu o sebezdokonalování – v práci, v osobním životě, v bojových uměních, ve způsobu nazírání na svět.

Veškeré informace včetně programu naleznete na stránkách akce: www.japonskyden.eu

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)