sobota 25. června 2011

Prosba

Hlas č. 1: „Tak se pochlubte, kdo co máte, jaké články?“
Hlas č. 2: „Já nemám nic…“
Hlas č. 1: „Jak to, snad jsme domluvili na termínu a ten je dnes, ne?“
Hlas č. 2: „Mě už to nebaví. Snažíme se, píšeme, sháníme zajímavosti a co z toho?“
Hlas č. 1: „Jak to myslíš, co z toho? Co bys jako za to chtěla?“
Hlas č. 2: „Co bych chtěla? Tak já ti řeknu, co bych chtěla! Chtěla bych vědět, že to, co děláme, není zbytečné! Chtěla bych vědět, že nás lidi čtou! Chtěla bych nějakou zpětnou vazbu!“
Hlas č. 3: „Jako pochvalu myslíš?“
Hlas č. 4: „Neblbni, ona má pravdu. Takhle má člověk pocit, že si to píše skoro do šuplíku.“
Hlas č. 2: „Jistěže mám pravdu. Když se někoho zeptám osobně, tak se vyjádří, kolikrát i pochválí. Nebo řekne, že nás nečetl a že se podívá. Ale proč potom skoro nikdo nereaguje pod články? Proč tam nic nenapíše? Třeba i kritiku! Nebaví mě to takhle a já končím …“

Proběhla tahle debata ve virtuální redakci NAMRO? Ne, neproběhla. A může se stát, že jednou proběhne? Bohužel ano.
“No fajn, teď si tady snad začnou říkat o pochvaly, to už je trochu moc!“
Ne, opravdu si nechceme říkat o chválu (i když ta jistě potěší, pokud máte dojem, že je co chválit). To, zač zde chci orodovat, je jakákoliv reakce, zpětná vazba, třeba i kritická. Jen abychom věděli, že nás čtete. Abychom věděli, že naše práce není marná. Ano, práce – pokud má někdo dojem, že vydávání NAMRO se prací nazvat nedá, tak ať si to přijde mezi nás zkusit ;) Za kritiku budeme snad ještě raději než za chválu. Protože jen pokud budeme vědět, co se vám nelíbí, s čím nejste spokojeni, budeme se moct pokusit tyto nedostatky napravit, aby vás NAMRO o to víc zaujalo a oslovilo.
Nebráníme se jakýmkoliv námětům a nápadům – řekněte si, co byste v NAMRO uvítali, o čem byste si chtěli přečíst. Jsme tady pro vás a chceme, aby vás NAMRO bavilo.

A proto vyzývám lid Abarinský! Čtěte NAMRO! Zmiňujte se o něm mezi těmi, kteří ho ještě neobjevili! A hlavně – napište nám po přečtení vždy pár slov! Nezdrží vás to tak dlouho.
Ať už přímo jako komentář pod článek, do Návštěvní knihy, pod upoutávku na nejnovější číslo NAMRO ve článcích na Abarinu, či do fórka NAMRO tamtéž. Budeme mít radost – a s o to větší radostí a elánem pak pro vás budeme připravovat další vydání.

= Janika =

2 komentáře:

  1. Si myslím, že keby tie články vychádzali samostatane v článkoch, tak si ich skôr prečítam. Teraz je len otázkou náhody, že som sem zašiel. Len som to tu prebehol, videl zaujímavé nadpisy, povedal som si, že keď budem mať viac času, tak si to prečítam. Ale to som si povedal aj pri tých predchádzajúcich Namrách. Čas by aj bol, ale vždy ma odradí to množsto. Teraz som si aspoň túto prozbu prečítal, tak reagujem. Kuzlo

    OdpovědětVymazat
  2. To je otázka pohledu Kuzlo, třeba mě forma samostatného občasníku/měsíčníku tematický různorodého vyhovuje. :-) I když je potřeba naučit lidi z abarinu sem vůbec chodit , číst a reagovat. Jistě jak už psal Attia, šlo by s blogem ještě pracovat aby byl výsledek přehlednější (a snad se to časem ještě dopiluje), ale obecně mohu říci, že i v této formě se mi články čtou podstatně lépe než články přímo na Abarinu (velikost písma, černý text na světlém pozadí, formátování textů atd.).

    A vzhledem k odkazu na titulní stránce se lehce dostanu kdykoliv jednoduše do NAMRO, abych jej mohl v klidu dočíst, když to neudělám na ráz. I to je pro mě pořád sympatičtější než dohledávat odkaz v článcích.

    Ale jak jsem říkal na začátku, je to věc pohledu.

    Morr

    OdpovědětVymazat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)