pondělí 30. května 2011

Těžký život PJ abarinského... aneb už zase se hráči hádají.

Loguji se na Abarin, zapínám ICQ. U některých jeskyní svítí červená hvězdička, paráda! Radost ale netrvá dlouho. Na ICQ se ozývá Moja.

Moja: Ahoj! No tak se schválně podívej do Slunce! Podívej se, co napsal Kalin, copak to může takhle napsat, ten příspěvek? Vždyť já nemám šanci reagovat, on už tam píše, že použil kouzlo, vždyť jsem měla možnost ho zastavit, a ještě si dovolí napsat, že stojím jak zkoprnělá a nereaguji!!! Nemůže přece psát, co dělám nebo nedělám!

Já: Hned se mrknu. No a zkoušela jsi to probrat s ním?

Moja: S ním se nedá mluvit. Teda já to alespoň nedávám. A ostatně, ty jsi PJ, ty s tím něco udělej!


No skvělý, jo jsem PJ, snažím se jim vymyslet pěkný příběh, snažím se, aby jeskyně měla spád, ale nejsem smírčí soudce, sakra!
Fajn, a aby toho nebylo málo, další zpráva, Kalin. Tak si to vyslechnu i z druhé strany.

Kalin: Ahoj, Moja asi zase bude hysterčit, tak se na to připrav ;)

Já: Jo, už s ní mluvím. Prosím tě, co to tam zase vyvádíš? Nemůžeš přece psát tak, abys nedal ostatním prostor reagovat.

Moja: Tak co, uděláš s tím něco?!

Já: Jo, už s ním mluvím, vydrž…

Kalin: Jo? A ona může každýho otravovat s tím, že ještě neměl psát, protože měla zareagovat ona – věčně se na ni čeká! A každýho komanduje, kdyby jako postava, ale komanduje jako hráčka. Takhle nepiš, to nedělej, tohle by bylo lepší… Nejsi náhodou PJ ty a když něco, neměl bys to být jedině ty, kdo nám tohle vytýká?

Moja: Tak už? Co ti na to řekl?! Opraví to?


Zblázním, normálně se z nich zblázním! Zabiju jejich postavy! Zabiju ty dva, až je jednou potkám osobně! Zavřu jeskyni! Zavřu všechny jeskyně a už nikdy žádnou neotevřu! Tohle nemám zapotřebí!
Málem buším hlavou do klávesnice, pěsti se zatínají a dá mi velkou práci přesvědčit sám sebe, že když si rozmlátím počítač či vyhodím monitor z okna, ničemu tím nepomůžu.
No, alespoň to zatím netahají na fórko k jeskyni, jak mají občas ve zvyku, nedožadují se na něm vyjádření mého a všech ostatních. Siu se už dal slyšet, že ho ty jejich hádky fakt nebaví. No jo, hrdina, ale do fórka jim to nenapíše, to mám prý udělat já.

Fakt je nechápu. Nejsme tady na Abarinu náhodou pro to, abychom se bavili? Tedy já se o to alespoň snažím, v mé jeskyni. Jak je vidět, tak někomu asi jako nejlepší zábava přijde hádat se s ostatními. Prosadit tu svou pravdu, ať to stojí, co to stojí. Není lepší nad některými věcmi mávnout rukou a nechat to být? Trochu ustoupit? Mě tedy hádky, na rozdíl od hry samotné, moc zábavné nepřijdou.

Já vím, každý má na hru jiné nároky a skloubit to někdy všechno dohromady bývá problém. Někdo miluje interakci mezi postavami – a občas se třeba tak zabere do rozhovoru s jinou postavou, že ostatním přijde, že jim prostě časově utekli. Další zase bazíruje na přesných popisech – místa, rozmístění postav a kdo ví čeho ještě. Snažím se, opravdu se snažím popsat scénu nebo situaci tak, aby bylo vše jasné. Ale přiznejme si – sáhodlouhé podrobné popisy zase leckoho nudí a uvítal by spíše víc atmosféry, nálady, náznaku a třeba tajemna.

No, jsem jen člověk. A mám svůj styl vedení jeskyně – tak jako každý PJ. Nezavděčím se všem, to prostě nejde. Takže prosím, pokud ve své jeskyni nedělám vyloženě velké chyby, zkuste se povznést nad maličkosti – a hru si prostě užívejte. Nebo budu muset uplatnit zlaté pravidlo: PJ má vždycky pravdu, a pokud ji nemá, platí začátek věty. A tohle opravdu nedělám rád.

Heleďte, a vy ostatní si nechte toho pošklebování a dobrých rad typu že si mám lépe vybírat hráče. Moju a Kalina jsem neznal, vypadali nadějně, skvělý životopis, prostě nebyl důvod je nevzít. A píšou dobře, ale holt asi spolu nemůžou hrát v jedné jeskyni, to je pak peklo.

Co zase? Jo, že jsem na ně moc měkký a neumím si v jeskyni udělat pořádek. No fajn, možná máte pravdu. A možná je to tak, že už na dělání pořádku nemám prostě sílu. To vám taková hádka v tu chvíli opravdu otráví život, přepadne vás pocit marnosti a beznaděje a člověk by se nejraději opravdu na všechno vykašlal.

Cože? Že vám se to nestává? Že vy si umíte udržet pořádek v jeskyni a hádky hráčů likvidujete ještě dřív, než začnou?

Tak se mi, prosím, ozvěte!!! Moc moc prosím, vemte mě k sobě do jeskyně! Slibuji, že budu nekonfliktní a pohodový hráč!

= Janika =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)