úterý 3. května 2011

Smršť otázek pro zvídavé Abariňáky


K dnešní Smršti jsem zvolil naší stále více zářící Marín a udělal jsem dobře. Hned na začátek celého rozhovoru jsem byl odměněn krásnou větou:
Tak já jsem oběť vodopádů tvých přiléhavých dotazů, pěkné...

A tak si pojďte přečíst, jak to celé dopadlo.

1) Uplynul zase nějaký čas a máme tu další smršť, tentokrát s Marín, takže začneme. Jsi překvapená, že jsem tě kontaktoval právě kvůli smršti?
Tohle už je strašně omleté, okecané, fádní... ale ano, jsem. Mám takové dva šoky v krátké době, hvězdičku a pak hned tebe a Smršť...

2) Za fádnost se omlouvám, nicméně, je to prostě tradice smršti a neodpustím si jí ani u tebe. Ale teď trochu z jiného soudku. Nedávno byly Velikonoce, jak se tenhle svátek drží u vás v rodině? Máš ráda Velikonoce?
Mimochodem, nemyslela jsem tvoji fádnost, ale fádnost odpovědi, všichni jsou totiž vždycky překvapení... jak také jinak?

3) V pořádku, a ty Velikonoce?
Moc ne, tedy v mé půlce rodiny, v té manželově ano, takže u nás dochází k takovému názorovému rozkolu... Já jsem na Velikonoce trochu zanevřela, poté, co jsem dostala od známého latí, na které se styděl rezavý hřebík a měla jsem z toho dost ošklivě roztrženou nohu...

4)Tomu rozumím. Chodí za tebou i nějací jiní koledníci nebo u vás tradice celkově upadá?
Jsem z Brna, takže se to s venkovem srovnat nedá, v tom se právě neshodneme s drahým chotěm, který to bere spíše z tradičního hlediska, které samozřejmě chápu, on v tom vidí oslavu jara, já opilé mužské... většinou to o mně známí vědí, takže mě nechávají v míru, kromě rodiny, samozřejmě.

5) Kdyby k tobě přišel na Velikonoce nějaký Abariňan, čím by jsi odměnila jeho snažení?
Letos asi kachnou s knedlíkem a červeným zelím, kterou si vyškemral Tartar a jinak bych ho musela cpát čokoládovými vajíčky, protože jsem byla nemocná, takže jsem nezvládla ani koláče.

6) Začínám litovat, že jsem se nedostavil. Ale teď zase k Abarinu, kdo nebo co tě k Abarinu přivedlo a tradiční otázka, proč zrovna Marín? Tedy opět omluv mojí fádnost.
K Abarinu mě přivedl Tartar, kterému jsem se chvíli úspěšně bránila a pak jsem stejně úspěšně podlehla a jsem tomu ráda. A Marín... asi, že to bylo první jméno, které jsem použila jako nick a tuším, že je to z japonského anime Los caballeros del Zodiaco, který jsem kdysi sledovala v Jižní Americe

7) Působíš zde poměrně krátkou dobu, nicméně jsi velmi aktivní a rozhodně by se nedalo říct, že nováček. Dokonce jsi nedávno obdržela stříbrnou hvězdičku, k čemuž gratuluji. Co na tenhle systém hvězdičkování říkáš?
Hraní na Abarinu mě moc baví a ze stříbrné jsem měla radost. Systém se mi líbí, je fajn, že je tu jako jakási forma motivace či odměny, ale rozhodně bych nepřistupovala k lidem podle hvězdičky, ale podle toho jak píší a jestli se na jejich slovo dá spolehnout, to mi připadá jaksi důležitější... I v životě, nejen na Abarinu.

8) Vím, že už jsi na to částečně odpověděla, ale jak se ti na serveru libí?
Líbí. Je to úžasná forma trávení volného času, která je přínosná,co se pravopisu a slovní zásoby týče, tak i vyjadřovnání. Nutí lidi číst a to je fantastické, zvláště u mladých. Navíc jsem tu potkala hodně milých lidí...

9) Nejoblíbenější jeskyně, ve které působíš?
To je záludná otázka... Asi Dragon Age, protože je první a je to taková srdeční záležitost a pak samozřejmě také ta moje, kterou se pokouším nesměle pjovat... a spousta dalších... Záludné...skutečně.

10) Díval jsem se, že jedna z tvých jeskyní - Polibek ledové královny - se odehrává v Norsku, proč zrovna tam?
Protože mám ráda sever...

11) A pro změnu, druhou jeskyně - Stíny nad Antivou - vedeš spolu s Tartarem. Jak vám funguje spolupráce, nelezete si občas, jak se tak říká, do zelí?
Fantasticky, s Tartarem se vždycky domluvíme, navíc já ho beru jako hlavního pje, takže hodlám zaskakovat, hlavně když on nebude stíhat. A pak jsem asi tak nějak dostala na starosti gryfy, pokud jsem to dobře pochopila, ale jinak se s Tartarem domluvíme na všem, máme parádní vztah i spolupráci.

12) Gryfy?
Vystupují tam opět Šedí strážci a k přepravě používají létající gryfy, s kterými mají velmi specifický, úzký vztah.

13) Teď zase trochu té osobnější roviny, kolik ti je, jaké máš míry a co přítel? Ne, tak to byla samozřejmě legrace. Jaké jsou tvé záliby mimo Abarin?
Momentálně si jich moc nemůžu dovolit. Mám dvě malé děti, takže můj volný čas se točí kolem nich... ale jinak asi malování, břišní tance a jízda na koni.

14) Jakou knížku, kterou jsi v poslední době četla, by jsi doporučila čtenářům smršti?
No, asi bych nepřežila, kdybych neřekla Čaroděje Zeměmoří, kterého mě přinutil přečíst Stařec, ale ano, můžu vřele doporučit... a mimo fantasy asi Věčně zpívají lesy.

15) Závěrem ti dávám onu příjemnou možnost, sdělit nám nějaké životní motto, tak směle do toho.
Napadlo ošklivé: Život je pes a my jsme jeho granulky, ale ne...
Mějte se pěkně a něco proto dělejte.

= Vash = 

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)