sobota 2. dubna 2011

Jak to vidím já

Zdravím všechny.

Jelikož trávím na Abarinu, více či méně aktivně, už přece jen nějaký ten rok, má pro mě téma „Nová verze“ , též „Abarin II“ pravděpodobně víc hořký nádech, než například pro někoho, kdo si posteskne, že „za celé ty dva roky, co tu je, ta nová verze není.“ Nebudu se zabývat tím, kolik verzí už bylo, kdo je programoval, proč selhaly, a tak podobně, neboť některá fakta jsou už v mé postupně děravějící paměti nedohledatelná, a i ta, která jsou, nejsou vždy ověřená, tudíž se omezím na konstatování, že nová verze několikrát už málem byla, není a bude. Ano, věřím, že bude a to navzdory tomu, že informace o tom, jak leckdy její tvorba probíhala, byly spíš důvodem k depresi, než k optimismu. Ostatně, dálnice se v naší zemi taky stavěla už za první republiky, mnohde zůstaly fragmenty zrušených variant tras, ale nakonec postavena byla. :) Tudíž má odpověď na první část otázky je : Ano, bude.
A jak by měla vypadat ? Nemá cenu řešit grafický kabátek, věřím, že Abarin II nabídne možnost tvorby skinů, přesto si myslím, že nová verze by měla obecně vzato působit moderněji. Je fuk, zda ten kabátek bude červený, fialový či růžový se stříbrnými hvězdičkami, jako podstatné vidím to, aby nepůsobil jako ušitý v minulém století. Pokud máte pocit, že nemám ani ponětí, jak by to „moderněji“ mělo vypadat, máte úplnou pravdu, přesto věřím, že z nové verze nebude dýchat staroba (či starobylost ? :) ) současného Abarinu.
Po technické stránce vidím smysl nového Abarinu především (tedy,pokud vynecháme méně chyb a poruch) ve funkcích „pod-jeskyně“ a „hromadné šeptání“. Vím, že nejspíš spousta hráčů doufá v deníky přizpůsobené x pravidlovým systémům, možná i automatické vyhodnocování některých situací, ale to mě příliš nezajímá, neboť hraji výhradně podle systému RP, kde něco takového prostě nemá smysl. Myslím že obě mnou očekávané novinky jsou celkem jasné, zvláště od pod-jeskyní si slibuji, že by již nemuselo být nutné při rozdělení družinky x krát šeptat ten samý příspěvek všem hráčům v oddělené skupince. Sympatické by mohlo umístění jakéhosi záhlaví do jeskyní, kde by všem na očích mohly být vystaveny stále či jen pomalu se měnící informace týkající se děje.
Někdo snad očekává od nového Abarinu II větší revoluci, ale uvědomme si, že Abarin samotný je v zásadě jen upravené fórum, důležití jsou lidé a příspěvky, a to jsou věci, které žádný programátor moc neovlivní.

- Caney -

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)