čtvrtek 13. ledna 2011

Mozkomor

Nedávno se hned na úvodní stránce mihnul článek s nenápadným názvem Mozkomor. Už název dával tušit, že jde o popis a charakteristiku tohoto zvláštního tvora. Kdo si však našel chvilku a článek rozkliknul, příjemně, čtivě a logicky postavený text ho vtáhnul do temných zákoutí Podtemna. Velký podíl na tom mají i skvělé obrázky, které určitě nebylo lehké na netu sehnat.

Tartar, věrný svému detailně-preciznímu přístupu, se pustil do popisu tvora, o kterém většina z nás tuší, ale bere ho maximálně jako hodně nepříjemného protivníka svých postav a ono oblíbené "útočím" si pořádně promyslí.

Díky tomu, jak to napsal, jsem ale mozkomora já osobně začala vnímat jako zajímavou potvůrku se svou kulturou, zvyky, charakteristikami, které mě mnohdy i pobavily. Tak třeba tohle:
„Jejich priorita v žebříčku hodnot je rozvíjení magie, zkoumání sousedů a postavení v spletité síti titulů jejich obyvatel.“ nepřipomíná to těm z vás, kteří studují na VŠ, akademický sbor?! ;o)
„Co se týče víry, nemají svoje bohy a božstva. Věří pouze ve svoji sílu a magii. Společensky oceňovaná vlastnost je vypočítavost a chladnokrevnost. Pokud jde do tuhého a některý z ilithidů je ohrožen, tak tady platí pravidlo: Kdo uteče, vyhrává.“ tohle by se mi zase hodilo na nejednoho politika.
„K práci (a v tom se od nich nelišíme) se staví s maximálním odporem.“ no a tohle, troufnu si tvrdit, platí minimálně na polovinu dospělé populace.

Zkrátka a dobře, po přečtení tohoto úžasného dílka z Tartarovy dílny budu „kílit“ mozkomory s daleko větší úctou a pokaždé si zkontroluji, jestli mají pečlivě zastřižené drápy a na sobě svou oblíbenou černou barvu s fialovými doplňky a přezku ve tvaru pavouka! ;o)

Už se těším na další potvůrku!

Niniane

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)