neděle 5. prosince 2010

Smršť otázek pro zvídavé abariňáky


Foto oběti

Ahoj, Vashi.
Zdravím, Morghote.

Tak co na to říkáš? Určitě jsi zaskočen... :-)
Celkem dost, pondělí večer, v klidu si večeřím a najednou mi do toho vlezeš ty se smrští. Neřekl bych, že by mě něco takového mohlo potkat, ale když už jsme v tom...

1) Přejděme k první otázce: Jak ses dostal na Abarin?
Ještě na základce jsme s klukama hrávali dračák, pak se nám to nějak rozpadlo a já hledal alternativu. Našel jsem Abarin, ale tehdy se mi to nějak nezalíbilo. No a pak, jsem měl dlouhý odpoledne, nebylo co dělat a já si vzpomněl, že jsem na něco takovýho, jako je DrD online, už někdy narazil, tak jsem začal hledat. Našel, regnul a vstoupil do první jeskyně. Od té doby jsem tam.

2) Jak na tebe na první pohled Abarin zapůsobil?
Byla to láska na první pohled... Ne, to bych přeháněl. Popravdě tohle si vůbec neuvědomuji. Tím, že jsem měl tou dobou čas a neměl co dělat, jsem se tam poměrně rychle zorientoval a pak šlo všechno samo. I když je pravda, že jako na prvního PJ jsem narazil na Carlista a možná, že i díky němu jsem na Abu zůstal, měl ke mně jako k nováčkovi velmi kladný přístup.

3) A jak jsi přišel ke své přezdívce?
No. Přemýšlel jsem nad tím až při registraci. Vždycky jsem na internetu jako svojí přezdívku používal ICe, když jsem hrával jednu onlinovku, Reddragon, tak mi tak lidi říkali i osobně, byl jsem zvyklej. Jenže tu už tady někdo měl, a tak bylo potřeba vymyslet něco novýho. No a napadl mě Vash, tou dobou jsem sledoval anime - Trigun - hlavní postava se tam jmenuje Vash de Stampede - odtud tedy moje nová přezdívka a nová ikonka. Časy se holt mění.

4) Takže ty jsi milovník anime. Které? Čteš manga? Jak ses k tomu dostal a čím tě tento styl zaujal?
K anime jsem se dostal... Já vlastně ani nevím, tak nějak to přišlo, asijská kultura mě vždycky zajímala. A anime se mi prostě líbí kresbou, dává to seriálu jinou tvář.
Napřed jsem se koukal jen tak občas v televizi na nějakých kanálech a pak si jej začal shánět pravidelně. Subjektivně mě nejvíc zaujal pravě Trigun a tudíž je u mě „numero uno“, i když jsem od té doby viděl určitě lepší. Asi nejlepší bylo Death Note, v závěsu třeba Cowboy Beebop nebo Rurouni Kenshin. Teď mám rozkoukaný Code Geass a to je taky super.
Mangu jsem četl akorát Naruta, nějak se mi to nelíbí. Takže asi tolik k mé lásce.

5) Opět bych se vrátil k Abarinu: Jaké jsou tvé oblíbené rasy a povolání, proč? Za jakou postavu jsi hrál poprvé? Která ti nejvíce přirostla k srdci?
Nejoblíbenější rasou je člověk, mám pocit, že žádnou jinou ani nehraju. Z povolání jsou to válečník a zloděj, občas hraničář. Hraju je jednoduše proto, že člověk je nejvíc universální, tuhle rasu jsem měl rád ve všech hrách, hlubší smysl to asi nemá.
A která mi nejvíc přirostla k srdci? To bude asi Estillo, moje vůbec první postava, působí v Akademii. Tohle byla snadná otázka, nemáš tam něco těžšího?

6) Máš nějaký oblíbený charakter? Nějaké zajímavé návyky nebo zvyklosti svých postav?
Asi mám celkově rád klaďase, ne žádný super hrdiny, ale prostě klidný a vyrovnaný postavy, co rády pomohou. I když, mám arogantního samuraje a s tím jsem si užil dost.
A zajímavé zvyky? Mám rád u postav nějaké drobnosti, takže třeba Tavalo, můj zloděj, si často pohrává s kostkama, které u sebe nosí, hraničář ve volných chvílích vyřezával ze dřeva... Jsou to drobnosti, ale líp se mi s tím potom píše. Neptej se proč.

7) Tvůj oblíbený Abarinský: článek, soutěž, forko?
Oblíbená soutěž - hádanky od Harriety. A články - asi tyhle Smrště. Je fajn dozvědět se něco o hráčích na serveru.

8) Také ses dostal k tvorbě soutěží. Jak? Co tě na tom baví? Kde bereš nové nápady na soutěže? A proč ses vůbec zapojil do dění na Abu, když jsi mohl jenom v klidu "hrabat na vlastním písečku"?
K soutěžím jsem se dostal přes Aldianu, hodně si spolu píšem a tak někde mezi řečí jsem se do toho nechal uvrtat. (Díky Aldi ;-) Začalo mě to celkem bavit, tak jsem párkrát něco podnikl. Inspirace mám dost, tyhle věci mě napadají samy, jen občas potřebuju pomocnou ruku k tomu, abych to dotáhl do úplného konce.
A druhá část otázky: hraju tady, server se mi libí a tohle je minimum, co můžu udělat pro to, aby se tady líbilo i ostatním lidem. Je to prostě trocha zpestření pro všechny kolem. A třeba to co dělám v Akademii, že se věnuju nováčkům, to mě zaprvé baví a zadruhé vím, že je potřeba, aby se jim prvních pár chvil někdo věnoval, oni se tak mohli zlepšit a zůstat tady. Aby je to tu prostě bavilo.

9) A co nováčci? Není to vyčerpávající s nimi něco dělat? Jak ses k té práci dostal? Odchoval jsi jich už hodně?
Co se týká nováčků, tak s tím teprve začínám. Sám jsem jím donedávna byl a pořád se mám hodně co učit. Teď s nimi vlastně pracuji teprve v Akademii, před tím jsem se pokoušel jen radit v jeskyních, kde jsem hrál. Takže o nějakém odchovávání tady nemůže být vůbec řeč. Teď zvažuju otevření jeskyně pro nováčky, tak jsem zvědav, jak se to vyvrbí. I když, možná se budu hlásit do jeskyní, kde je hodně nováčků a pomáhat takhle skrytě. (a nyní se mu podařilo jeskyni pro nováčky realizovat a vede ji společně s Niniane - pozn. autora),
Nedostal jsem se k tomu nijak, v podstatě jsem akorát v Akademii postoupil z nováčka trochu dál, nic víc. Ale tohle mám prostě v sobě, v různých hrách mě vždycky bavilo vychovávat nováčky, je to zábava. Do jisté míry vyčerpávající, ale když sami projeví zájem, je to radost.

10) Setkal ses vždy s pozitivním ohlasem na svou dobře míněnou pomoc?
Podívej, vždycky se najde někdo, kdo umí poděkovat. Bohužel je nutné říct, že se jedná stále o ty samé osoby. Neber to tak, že bych vyžadoval díky, dělám to, protože mě to baví. Spíš že tu lidi neumí celkově reagovat na dění kolem.

11) Osobní úderné motto???
Nemám. Snad jen... Užívat si sílu okamžiku.

Díky moc za tvůj čas. Přeji co nejvíce hezkých okamžiků na Abarinu a ať se ti daří.
Děkuji za tuhle možnost.

Niniane &Morghot

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)