neděle 5. prosince 2010

Recenze na článek Cesta

V článcích se nám objevila další povídka, tentokrát s názvem Cesta, jejíž autorem je Stařec a nutno podotknout, že je to velmi příjemné čtení na nedělní odpoledne.
Povídka nás zavede do jakési země, o které se toho příliš nedozvíme, jen něco málo názvů a reálii, celé dílo vypadá jako úryvek vytržený z knihy či rozsáhlého příběhu. Navzdory tomu však působí velmi živě, věrohodně a rozhodně mu to nijak neškodí, možná právě naopak. Celá povídka je psána ve velmi popisném stylu, do detailů nám vykresluje a upřesňuje dané prostředí a na základě toho se může čtenář volně a pohodlně usadit v křesle a nechat se vtáhnout do čtení, ničím nerušen.
Příběh je plynulý, příjemně rytmicky vystavený, což mu dodává spád a originalitu. Popisné pasáže jsou uvozovány vždy stejným slovním spojením, například užitím slov - vzpomínali - navozuje to velmi autentický pocit. Plynulost čtení občas narazí na nevhodně zvolené slovo, popřípadě ukončení věty použitím atd., těchto nerovností je však v textu minimálně a čtenář je určitě rád přehlédne.
Tak jak příběh začíná, tedy kdesi uprostřed něčeho, tak i končí, čtenář musí být s jeho pojetím spokojen a to i s tím, že si zpříjemnil pár chvil a nezbývá mu než doufat, že se dostaví pokračování ve formě další povídky.
A tak tedy, neváhejte věnovat této nadějné povídce od ještě nadějnějšího autora vašich pár chvil, určitě nebudete zklamaní.

Vash

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)