neděle 5. prosince 2010

Letem naším malým světem

Nasedat, připoutat, pozor, a letíme! Dovolte, abych vás jménem naší letecké společnosti přivítal na hřbetech Abarinského draka, který se nyní vznáší nad tichými potůčky Abarinu a připravuje vám tím neskutečnou podívanou na dění v tomto světě. Dnes budu vaším průvodcem já...
   A hle, už tu máme první kusy, které stojí za náše povšimnutí. Neníliž pravda, že s dnešním dnem vyšel nový Editorial? Ale jistě, a je plný novinek a hlavně nových věcí i vymožeností, neváhejte si jej přečst, abyste byli stále v obraze a klidně i využít toho co vám nabízí.
   Zdá se, že se naše letecké eso obrací směrem k Abarinským horám a jejich mnohým neprobádaným jaskyním komplexům. Nešálí mě snad oči? Nechodí po vrcholkách hor verbíři a nenabízí navštívení kvalitních jeskyní? Ale jistě, je zde mnoho nových verbířů, ale pohybují se zde i hledači veteránských jeskyní. Možná, až přistaneme, by nebylo na škodu zkusit některé z nich vyhledat a upsat se jim...
   Začínáme klesat a snášíme se ke kráteru do nějž se nám skýtá neskutečný pohled, ano přesně zde končí všechna dobrodružství a jejich záznamy budou buď svrhnuty do nitra sopky, anebo se uchovají pro mladší generace ve vulkanické letopisové knihovně. Nezapomeňte se podívat na nově přidané.
   Nyní začínáme stoupat a prolétáme nad vesnicí hráčů, povšimněte si tamtoho temného koutku, tam chodí ti z nejkrajnějších vrstev a píší na dřevěnou tabulku spamy a snaží se jednou za čas ulovit nějaké to zvíře, které jim v určitou hodinu po tabulce běhá.
   Nyní si držte klobouky, přátelé a milí cestující, neboť se blížíme k jezeru z něhož se tyčí obrovská věž plná napětí. Ano, nebojte se, to jezero opravdu šeptá, šeptá hádanky, a pokud uhodnete, můžete nahlédnout do jeho tajů a odnést si na památku tyrkysovou hvězdu, ale pozor, brzy se znovu rozteče.
   A tato věž, máte pravdu, je to ona věž, kde můžete kdykoliv soutěžit a navštívit její místnosti. Kupříkladu do konce tohoto letopočtu se koná soutěž Recept na NĚCO, je to sice fuška, ale kdo nezaváhá a pokusí se něco vytvořit, získá si velikou úctu a obdiv.
   Nezapomeňte se také porozhlédnout po nižších podlaží, kde se můžete zůčastnit průzkumů a klidně něco navrhnout, či se na něco zeptat. Zdejší úředníci vám velmi rádi odpoví.
   Pokud patříte mezi tu jemnější chásku, tak ve sklepení je pradávná knihovna, která má tradici již osm let a čeká, až do ní přiložíte také nějaké své dílo. Povolte své fantazii uzdu, ať za vás, mluví, píše i myslí, zdejší studenti velmi rádi čtou...
   Nevím jak vy, ale mně připadá, že zase stoupáme a míříme k severní bráně. Ale jistě, podívejte, a už je tu zase před slavností slunovratu krásná výzdoba, ta elfka Liraell má opravdu cit. Koukněte, tito lidé se připravují opustit zdejší brány, protože míří na veliký perníkářský trh a sraz v krčmě. Tak ať se jim tam líbí. Možná by vás vzali s sebou, nechcete jít taky?
   Děkuji vám za menší pozornost, teď se pomalu sneseme na dračí palouček, kde si můžete projít tento svět na vlastní pěst.... Jé, koukejte, to je krása, staří holubi se vrací z teplých krajin domů...

Morghot

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)