neděle 9. července 2017

Smršť pro zvídavé abariňáky

Abriňáka vorespruta jsem vyrušila u večeře. Byl protivný, mrzutý, ale rozhovor mi dal. A kdo je zvědavý, nechť čte dál….

První otázka je taková zcela nečekaná. Jak ses dostal k Abarinu?
S kámoši jsme hrávali Dračí doupě. Ale jak čas letí, bylo čím dál měně času a rozpadli jsme se. Už si nepamatuju, jak jsem k Abarinu dospěl, ale myslel jsem, že je to to samé, tak jsem to zkusil. Zjistil jsem, že tam podobnost je, akorát to, co se probere za 10 minut na Abarinu trvá měsíc, ale už jsem si zvykl.

Takže přišlo drobné rozčarování, ale zůstal jsi věrný. Pamatuješ si ještě svou první jeskyni?
Ne. Byl jsem znuděn. Napsal jsem do jeskyně a odpověď dorazila za 3 dny. Tak jsem pak vstoupil do dalších 2. Nechtěj vědět, jak se jeskyně jmenovaly. Musel bych hrabat v historii, a to se mi vážně nechce. Vlastně jsem s Abarinem téměř skončil, ale pak jsem byl pozván do jeskyně "Honba za dobrodružstvím" pod vedením neuvěřitelně otravnýho a obscénního PJje Attyolleho a hra dostala grády.

Ano. Attylloe je obscénní, otravný, sadistický a jistě bychom se ještě na něčem shodli. A jistě nám za tuhle poklonu poděkuje, ale tenhle rozhovor není teď o něm, ale o tobě. Přemýšlel jsi o tom, že by sis sám založil vlastní jeskyni?
Ano, ale už je to dýl. Teď už na to nemám čas.

Jasný. Ještě, než Abarin odsuneme, prozraď mi - jaká je tvá nejoblíbenější postava, za jakou jsi kdy hrál? A proč sis ji tak oblíbil?
Viktor z jeskyně…

Poslední přeživší, ne?
No jasně

Tak a teď od Abarinu trochu jinam. Zkoušel jsi třeba i LARP? Nebo ses raději scházel s partou kamarádů a seděl u dračáku na zadku?
Nevím, co je to LARP, takže jen 2 možnost

„ Dračák naživo“
Hmm, ne-e, jen jsem se zúčastnil jedný bitvy. To je dost živej "Dračák" a hlavně bolí.

Bitvy? A jaké?
Uff, to ti nepovím. Je to už pár let zpátky. Kámoš mě tam jednou dotáhl jako hosta. Borci v různých zbrojích. Hrozný blázni, co jsou ochotni do toho nasypat. Když už jsem tam byl, vyfasoval jsem hůl dostal instrukce, jak mohu a jak nemohu s ní bojovat a šel jsem po boku ostatních do bitvy a pak se chlastalo, ale to je jiný příběh.

No, to bych si možná taky dala říct. Konečně příležitost někoho sejmout. A kdybys měl šanci, šel bys do toho znovu?
Lir, ono to celkem bolí. Dostal jsem palicí do žeber a chvíli trvalo, než jsem dýchal normálně. A to ta palice byla omotána velmi tučnou vrstvou molitanu. Ono realita je trošku někde jinde. Často i souboje na Abarinu jsou nereálné. Ale abych odpověděl na tvoji otázko, ano. Šel bych do toho znovu, ale mnohem opatrněji a dával si sakra majzla, abych měl krytý křídla.

Áha. Tak děkuji za poučení. A u boje lehce zůstaneme. Právě teď přes léto je nejvíce závodů typu Spartan race a já vím, že ty jsi Spartana běžel. Co letos? Budou zase nějaké závody?
Ne-e. Jedna Trifekta mi bohatě stačí.

Promiň. Musím si "rýpnout" - ono se ti plazení v bahně nelíbilo?
Já vím, že ty bahýnko ráda, ale mě to 3x stačilo.

15km v bahně a ve vodě není nic moc, co?
15km??? Jo ty myslíš dohromady.

No ten nejdelší závod má +15km, ne?
30 miláčku... A přes Ještěd. Zážitek na celý život. Bahno ale není problém, ale kopečky na má kolena... Proto nikdy víc.

Právě se mi přitížilo, změňme téma. Co plánuješ na letošek?
Buď trochu víc konkrétní.

No jiné závody? Nebo prostě klídek a pohoda?
No hele, každej pátek hraji s přáteli fotbal, občas jezdím do práce na kole, občas do posilovny, občas s přítelkyní se jdu projet na kolečkových bruslích... Tohle je můj aktivní odpočinek.

Ale závody stačily. Chápu. A zpovídání je u konce. Je něco, co bys rád řekl na rozloučenou?
No jasně. Vykašlete se na NAMRO a raději se věnujte jeskyním. Měj se

No, děkuji za upřímnost, ta se ti ještě vymstí. A hezký zbytek večera.
I tobě

= voresprut a Liraell =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)