úterý 4. dubna 2017

Requiem: Reichskinder

Kdy: 11.05.2017 - 14.05.2017
Kde: Vojenská nemocnice v Terezíně

Requiem: Reichskinder je experimentální larp pro 30 hráčů od sdružení Rolling. Inspiruje se složitým obdobím česko-německých vztahů těsně po druhé světové válce, které zpracovává formou psychedelického hororu z prostředí ústavu pro problematickou mládež. Historizující larp je zasazen do druhé poloviny roku 1945. Hráči prožijí hru v kůži česko-německé mládeže držené v převýchovném ústavu, který má za cíl ze všech vychovat slušné Čechoslováky. Velká témata hry jsou osobní integrita, národní hodnoty, válečná traumata, rozostření mezi realitou a psychotropními stavy. Naším cílem je postavit hru o příbězích viny, trestu a vykoupení. A chceme dát hráčům silné nástroje jak tyto příběhy pomoci stavět.
Hra není historická a ani se nepokouší být historická. Formu hororu jsme zvolili jako tvůrčí záměr.

Betatest hry proběhne 20.-23. dubna. První dva běhy hry proběhnou 11.-14. května a 18.-21. května.
Registrace na běžné běhy začne 16. února.
Běhy budou trvat vždy od čtvrtečního večera do nedělního rána (noc ze soboty na neděli je věnována zpětné vazbě a legraci). Hra probíhá v areálu staré vojenské nemocnice v Terezíně, kde je zároveň zajištěno ubytování. Samotná hra probíhá od začátku do konce bez přerušení, její součástí je i doba spánku.

Přestože většina hráčů bude ztvárňovat nezletilou mládež, larp je vhodný pro hráče všech věkových kategorií a určený pouze pro starší 18 let. Samotné hře bude předcházet několik hodin intenzivních workshopů, které mají za úkol nastavit společný rámec chápání hry a umožnit všem lepší prožitek. Veškeré jídlo, kostýmy a rekvizity budou zajištěny ze strany pořadatelů.

Veškeré informace:
http://requiem.rolling.cz/

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)