čtvrtek 2. března 2017

Jeskyně nejen na motivy...

Carol Anne Winchester, postava hráčky Liraell z jeskyně Šílený zámek

Carol pochází z jednoho skotského městečka. Tatínek je místní velká ryba v malém rybníčku. A Carol tak vyrůstala jako většina dětí z bohatých rodin - bez pozornosti rodičů. A to, spolu v kombinaci s neomezeným čerpáním peněz, jí pomalu dotáhlo k drogám a lékům na předpis.

I když se Carol snažila ve škole, v soukromí vedla život rozmazlené holčičky z maloměsta. Jakmile se dostala co nejdále to šlo od rodiny, proměnila se ve spratka, který rozhazoval peníze a ochotně zkoušel jakýkoliv prášek, který se jí dostal do ruky.

Když po letech odešla Carol na univerzitu, drtivá většina přetvářky vzala za své a školu začala zvládat s odřenýma ušima. Otec to neřešil, chtěl, aby školu dodělala a kdyby bylo potřeba, měl připravený štědrý dar pro univerzitu. A Carol tak dál zkoušela všechno možné a žila bujarý společenský život na večírcích plných alkoholu a drog.

Jednou se jí dostalo do ruky něco, co bylo zvané “utopium” a Carol se hrdě pustila do zkoušení. Aby toho nebylo málo, bílý, krystalický prášek rozmíchala do energetického nápoje a účinek drogy dostal nové rozměry. Carol okamžitě spadla do jiné, snové říše, plné duhy, třpytek a pastelových barev a její tělo pozbylo lidského tvaru. Byla jednorožec.

Trvalo to deset hodin, než účinky drogy odezněly. Carol pak našla jedna profesorka ležet ve křoví na pokraji smrti. Trvalo 14 dní, než Carol dali dohromady. A bohužel, tenhle drogový dýchánek nezůstal bez následků. Carol musí brát léky podobné těm na maniodeprese a stačí jí trocha alkoholu, vynechat jedinou tabletku nebo si dát energy drink a Carol se ocitne opět v kůži jednorožce.

Carol je 168cm vysoká, hubená a má delší, rezavé vlasy. Její povaha jadrné skotky vzala za své spolu s drogami a alkoholem.

Má nepředvídatelnou povahu díky lékům, které bere. Nálady se u ní celkem rychle střídají a z veselé kopy se může velmi rychle stát hromádka neštěstí. Když už má normální den, ráda si čte knihy - detektivky a miluje pomerančový džus. Nejraději si s knihou a lahví dobrého džusu sedne někde v parku u stromu a v klidu si čte.

Nedělá jí dobře přelidněné prostředí - koncerty, divadla, veřejné akce ve městě. Obvykle jí pak chytne záchvat paniky a někam se ztratí. Několik dní pak o ní není třeba vědět.

V okamžiku, kdy se “promění v jednorožce” vezme stará Carol za své. Chová se opravdu jako kůň. Nebo spíš jako “kouzelný kůň”. Sice nepobíhá po čtyřech, ale o svých nohách mluví jako o zadních a to, že mluví, odůvodňuje všem tím, že je přeci jednorožec - magické stvoření!

Jako kůň má nejraději jablka a “projížďky” kolem vody. Také se ráda do vody skáče a pokud ve vodě plave větev, tak si s ní hraje.

= Liraell =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)