čtvrtek 2. března 2017

Jeskyně nejen na motivy...

Jeskyně Šílený zámek – rozhovor

A máme tady další zajímavou jeskyni, která se vynořila z abarinských vod – Šílený zámek. Tak co nám o ní prozradil její PJ, Cliff5?

Takže – Šílený zámek. Představíš nám trochu tuhle svou jeskyni? O co v ní jde?
Je to jeskyně postavená na tom, že postavy jsou lidé, kteří prošli těžkým obdobím a nebo se stále léčí z nějaké psychózy. Buď prošli léčebnou pro drogově závislé nebo Psychiatrickou léčebnou. Někteří touto léčebnou neprošli, ale měli by.
Důvod je prostý, potřebuji pro úkoly, které postavy čekají, lidi, kteří už ví, co je halucinace, blud a dotyk paranormálními jevy a hned se nezhroutí, když uvidí něco co se příčí zdravému rozumu. Nepropadnou šílenství, když uvidí nějakou zrůdu či podobně.

A můžeš prozradit alespoň něco z toho, co je čeká? Nebo nám pro začátek říct, co zatím v jeskyni zažili?
Toto je příspěvek, kterým jsem náboroval jednu z postav…

"Mé jméno je Erik, příjmení není důležité. Jsem zplnomocněn jistou vlivnou osobou nabídnout vám dohodu.
Dohoda obsahuje toto: budete dělat společnici a ochranu jedné milé mladé dámě. Oficiálně budete organizovat její večírky a dělat jí gardedámu. Skrytě se budete věnovat její ochraně.

Důvod proč jste byla vybrána? Již delší dobu hledáme vhodné typy, které by vedle naší slečny vypadaly jako její praštění přátelé a nebyli nápadní.
Tajní policisté i soukromí bodyguardi selhali, byli nalezeni buď mrtví nebo zbaveni normálního rozumu, jako blábolící trosky. Tvrdili, že viděli Minotaura, vlkodlaky či jiné příšery. Když ale posily dorazily na místo incidentu, již tam nikdo nebyl.

Mému klientovi bylo vyhrožováno pomstou a on hrozbu bere vážně.

Důvod, proč se mu chce tajemný doktor pomstít, je ten, že díky zásahu mého klienta byl zatčen a odsouzen. Jenže se mu z vězení podařilo uniknout a asi deset let o něm nikdo neslyšel, až doteď.

Stalo se to tak. Dcera mého klienta byla na večírku. Ať už sama si vzala, nebo jí někdo podstrčil drogu do pití. Upadla do bezvědomí a byla odvezena na soukromou kliniku.

Můj klient byl kontaktován mužem, který se představil jako přítel, který pracuje v této klinice. Poznal v pacientce klientovu dceru a nemohl dopustit aby se stala pokusným subjektem.

Podle jeho slov byli pacienti, kteří byli přivezeni s předávkováním, používáni k nelegálním genetickým pokusům. Po feťácích se nikdo nesháněl, tak na to nikdo nepřišel. Naše slečna měla štěstí, že jí poznal jeden mladík z personálu a hnulo se v něm svědomí, a nebo se zalekl pověsti mého vlivného klienta.

Každopádně doktor smrt byl polapen a odsouzen na doživotí. Slečna prošla detoxikací a byla propuštěna do péče na panství mého klienta.

Promyslete si to, zda jste schopna tuto dohodu uzavřít. Nebude vám nic chybět. Budete báječně ubytována na panství mého klienta. Oblečení, strava a jiné potřeby vám budou poskytnuty skoro v neomezené míře. Peníze pro mého klienta nejsou nic proti bezpečí jeho dcery."

V současné době jsou postavy na panství, zabydlují se seznamují mezi sebou a se slečnou kterou mají skrytě hlídat. Mimo slečny tam je ještě parta jejich kamarádů studentů. NPC postav a mimoherních postav.

Vypadá to opravdu hodně zajímavě. Kde jsi na tenhle nápad přišel? Inspiroval ses něčím, nebo je čistě z tvé hlavy?
No hodně čtu různé žánry a toto je taková slátanina z Tajemného ostrova, Frankenštejna, ostrov doktora Moreaua, řeckých bájí a tak dál. A taky jsem čerpal ze životních zážitků personálu psychiatrického zařízení.

I když nechceš prozradit moc, což chápu, nechceš hráče připravit o překvapení, je zřejmé, že tahle jeskyně skýtá mnoho možností. Postavy jsou, jak jsem pochopila, v jistém směru obyčejní lidé. Dojde v jeskyni i na akčnější okamžiky, třeba na boje a podobně?
Bude to dost akční, dostanou se do mezních situací z kterých je zachrání spojené úsilí. Každý je jinak postižen, ale má schopnosti, které se v týmu budou hodit. Budou tam i komické, bizarní a hororové scény, vše různě propojené a především příběh se bude rozvíjet podle toho, kolik fantazie do toho vnesou samotní hráči. Především se chceme všichni perfektně bavit.

Když mluvíš o schopnostech postav – splňují postavy, které v jeskyni máš, tvé očekávání? Myslím to tak, jestli ti tam třeba nechybí určitý typ postavy?
Sešla se tu dobrá směs postav, každá něčím výjimečná a postavy si hráči vybrali opravdu bizarní, i od ajťáka po flanďáka. a postižení která jsou tak bizarní, že je hráči skrývají i před sebou.
Do budoucna, pokud by někdo měl chuť, mohl bych nějakou postavu přibrat. Jedna postava mi kvůli škole odpadla.
Já jsem nechal ve volbě postavy a postižení hráčům volnost, jejich fantazie, až podle jejich životopisů jsem dotvářel úvod a pokračování.
Tak to je určitě dobrá zpráva pro ty, které tato jeskyně zaujme a možná by si v ní rádi zahráli.

A ještě zpět k té akčnosti jeskyně. Může se stát, že postavy i zemřou?
To jen v krajním případě a to jen pokud by hráč chtěl vyloženě skončit.
Takže nejsi jako PJ příznivcem umírání postav?
Ne nejsem, postavy by měly mít vždy možnost záchrany. Zranění, zajetí či jiné nepříjemnosti. to ano. Třeba namočená trvalá za to by některá žena v době kdy to bylo módní i zabíjela. Také nehraji podle kostek a bodů výdrže, a tak hraji jen v literární rovině a intuici.
Intuici používám k tomu, abych posoudil, jaký malér si postava svým výkonem zaslouží. Postava nutně nemusí zemřít, může z příběhu odejít i jiným způsobem a třeba se po čase i vrátit.
Pokud je třeba, mohu postavu na nějaký čas posunovat příběhem jako PJ, ale to jen pokud se s hráčem dohodnu, že nějaký čas nebude moci psát, ale chce po té pokračovat. Výjimkou může být, že zabitá postava pokračuje jeskyní dál jako nekromant. To je ale smrt v jeskyni, ne smrt postavy.
To je k hráčům opravdu ohleduplné.

Říkal jsi, že až podle životopisů postav jsi dotvářel úvod jeskyně a její pokračování. Může se tedy stát, že postavy v jeskyni dožene jejich vlastní minulost?
I to se může stát, někteří byli nuceni se ztratit z dohledu zákona či gangu. Tak zvaně mají máslo na hlavě a jiní chtějí na minulost zapomenout. A někteří to berou jen jako zpestření dovolené a finanční injekci.

A co vztahy mezi postavami? Vychází spolu? Nebo si tam někdo s někým vyloženě nepadl do oka?
Prozatím si tam každý vytváří své zázemí a pokud byli chvíli spolu, tak si nijak nekonkurovali a věnovali se svým postavám . Myšleno tak, že se teprve spolu budou setkávat, komunikovat a budovat si vztahy, prozatím o sobě ještě toho moc neví. Jsou společně na ostrově jen krátce.
Dobře ;)

A taky už skoro tradiční otázka – co by sis pro svou jeskyni, pro její hráče a jejich postavy přál?
Hlavně pohodu a klid v reálném životě, ať se můžeme věnovat Abarinu a zábavě s přáteli...
A především trochu toho zdravíčka.
Chtěl bych poděkovat všem adminům i hráčům, kteří udržují Abarin v chodu. Ať nám ta zábava vydrží ještě dlouho.
Moc pěkné přání ;)

Děkuji ti za tvůj čas a trpělivost ;)
Děkuji za pozornost. kterou sem byl poctěn.

= Cliff5 a Janika =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)