neděle 29. ledna 2017

Velký bratr se blíží

Kdy: od 18. února do 10. března 2017
Kde: různá města v ČR

Jedná se o hru, která vznikla na motivy románu 1984 George Orwella. Probíhá na pozadí každodenního života a umožní účastníkům nahlédnout, jaké pocity lze zažít v totalitním prostředí. Hru pořádá 14 mladých lidí v rámci projektu StopTime.


Po dobu tří týdnů se hráči ocitají ve světě, kde se střetává Strana, jež včele s Velkým Bratrem určuje chod země, a proti ní stojí odboj, který se snaží ideály Strany pošpinit a její představitele svrhnout. Strana drží pevnou ruku především díky diktátu absurdních zákonu, jejichž plnění vyplňují každodenní povinnosti. Cenzura běží na plné obrátky, možnost vlastních ideálů je omezena, nesympatizující výroky trestané a poslušnost spravedlivě odměněna.

Hra poukazuje na sílu a důležitost svobody, snaží se upozornit jak by mohla vypadat represivní podoba státu a proč by se měla svoboda ve všech podobách bránit. „Oceňujeme, že díky hře se mnoho hráčů rozhodlo zmiňovanou knihu přečíst. Věříme, že podnět v podobě hry či knihy přinese zamyšlení nad tím, jaký život v totalitě byl a jak významná je svoboda pro náš svět,“ uvádí hlavní organizátor.

Herní systém běží na stránce http://velky-bratr.cz/
Více informací: http://www.stoptime.tk/

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)