neděle 29. ledna 2017

Maguss

Už je tma a kráčíš chladnou ulicí. Víš, nejsi sám. Cítíš to. A opravdu, nejsi. Naproti tobě se vynoří ghoul a ty máš dvě možnosti. Utečeš nebo vytáhneš hůlku a pustíš se do boje?

Na podzim vyšla alpha verze hry Maguss a tisíce lidí po světě hru již testují. Je to další hra na principu AR – rozšířené reality.
Stačí stáhnout do chytrého telefonu patřičnou aplikaci, mít datový tarif a hurá ven – prozkoumat svět plný kouzel!


Ze začátku vše proběhne standardně. Uděláte si registrace, vyberete si jednu ze čtyř guild a proběhne úvodní lekce ovládání hry. A dál je vše na vás.

Princip hry je stejný jako třeba o Pokémon Go. Musíte vyjít ven. Sezení na zadku rozhodně nehrozí. Sbíráte bylinky na lektvary, bojujete s příšerami, získáváte zkušenosti, učíte se nová kouzla a následně je používat. Protože v této hře pouze nestačí kliknout na ikonku. Kouzla je potřeba vyvolat vykreslením patřičného symbolu. Výhodou je, že symboly si můžete natrénovat na cvičném panákovi.

Další příjemná funkce je možnost PvP – zápasu s jinými hráči.

Hra má jistě skvělou budoucnost, ale jelikož se stále jedná o closed alpha verzi, je plná chyb, které se, samozřejmě, díky nám testerům, opravují. Během tří týdnů bude například upraven systém kouzel nebo míchání lektvarů. V budoucnu nás tak čeká možnost vybrat si vlastního avatara, teď je k dispozici stále jen jeden.

Pokud vám přijde, že hra stále nabízí málo, možná vás nadchne skutečnost, že ke hře bude možné přikoupit hůlku!* Stanete se tak plnohodnotným kouzelníkem! Za používání hůlky budou, samozřejmě, speciální achievmenty.

Další příjemná věc je skutečnost, že hra se časem dočká i české lokalizace. Pokud válčíte s angličtinou, můžete začít tleskat.

Pokud vás hra Maguss zaujala, je stále možnost si zakoupit klíč, díky kampani, která stále běží na IndieGoGo. K dnešnímu dni vývojáři vybrali 124 748 dolarů. Vybrané finance samozřejmě jdou na vývoj hry.

Pokud se vám nechtějí investovat do hry peníze, počkejte si na open beta verzi. Ta by měla být letos na jaře.

Další možností, jak se se hrou seznámit, je navštívit první sraz v republice, který se bude konat 11.2. v Praze. Pokud by někdo měl zájem, je vítán. S tou největší pravděpodobností tam bude i má zrzavá maličkost. Jen račte panstvo, pojďte s námi zahrát!

*Říkám ti, že je to leviOSa, ne leviosÁ!

Screeny ze hry a oficiální fotografie ke hře: http://sirelie.rajce.idnes.cz/NAMRO_-_Maguss/

= Liraell =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)