neděle 29. ledna 2017

Jeskyně nejen na motivy...

Jeskyně Na útěku – rozhovor

Na útěku – to evokuje mnoho věcí. O co jde konkrétně v této jeskyni, se s námi podělila její PJka Liraell.

Jak je dobrým zvykem, začneme tím, že nám svou jeskyni stručně představíš, ať si o ní naši čtenáři mohou udělat obrázek. Takže, odkud kam a kdo utíká?
Začátek příběhu se váže k dolu, kde byly všechny postavy uvězněné. Většinou z důvodů, který by se tak trochu dal nazvat politický. Prostě někomu byli trnem v oku nebo se vzbouřili proti něčemu, co se jim příliš nelíbilo.
Osvobození se jim dostalo v podobě záhadné Celaeny, která jim dala jídlo, šaty a úkol. Úkol, který si, k nelibosti uprchlíků, pojistila. Všechny otrávila a pokud svůj úkol nesplní, tak zemřou. No momentálně už všichni dostali protijed a odpočívají ve městě před dalším dobrodružstvím.
Zcela samozřejmě začne trochu přituhovat, jinak by nebyla legrace.

A prozradíš nám, o jaký úkol jde?
Nesli truhličku s dopisem. A i když je to trochu klišé, dopis byl milostný. Od elfí královny pro jednoho významného alchymistu. (doufám, že až budou hráči tohle číst, už budou mít odtajnění za sebou)
No, někdy se hráči rádi dozví něco dopředu ;)

Tak v tom můžeme zkusit pokračovat, prozradíš nám něco z toho, co je čeká dál?
Pokud budou souhlasit s dalším úkolem, tentokrát už bez otravy a výhrůžek, tak se všichni zapletou do nehezké politické hry. Takže určitě žádný med.

A máš teď nějak pojištěné, aby se ti postavy nevydaly každá za svým, když už jsou z nejhoršího venku? Někdy bývá problém udržet družinu pohromadě ;)
Samozřejmě se je pokusím nalákat na vidinu něčeho, co chtějí. Případně nějakou odměnu. No pokud budou trvat na tom, že se rozprchnou, tak to patrně podle toho i dopadne. :D Jako to bylo v té pověsti - dokud držíte při sobě, budete silní a nic vás nezlomí.

Jaká vůbec je ta skupina, co spolu uprchla z dolů? Jak spolu vychází?
No samozřejmě je různorodá a některé postavy spolu mají…řekněme spory, ale drží při sobě. A to je hlavní. Tedy, zatím je držel jejich úkol. Teď, pokud se rozhádají, tak to bude…no zajímavé. (A PJ si bude rvát vlasy)

Všimla jsem si, že máš pro tuto jeskyni otevřené verbíře. Sice primárně pro jednu už v jeskyni zavedenou postavu, ale píšeš tam, že se nebráníš i přijetí nových postav. M8š už vymyšlené, jak by se k družince přidaly, když je nebude pojit společný zážitek útěku z dolů?
No, jak jsem psala, skupina je zrovna ve městě  čeká je, pokud vše půjde hladce, další úkol. Takže možností, jak připojit další hráče, je mnoho. :)

Ale tak, abych byla třeba trochu konkrétní, určitě by nebyl problém vzít nějakou postavu jako průvodce či naopak, udělat z hráče chráněnou osobu, kterou mají doprovázet.
Takže možností je spousta ;)

Prozradíš nám něco o světě, ve kterém se tento příběh odehrává? Je něčím specifický? Jak si ho mají představit třeba ti, kteří by se rádi k dobrodružství přidali?
No, specifický je tím, že tak trochu vzniká v mé hlavě. Sice rasy v mém světě nejsou žádná novinka, ale snažím se utvářet vlastní říše a věci s tím spojené. Kdo by chtěl může prolézt fórum, jsou tam mapy, popisy jednotlivých zemí, svátky.
Každá říše má “to své”. A pokud by vše šlo podle mých představ, tak se mapa možná v budoucnu rozroste o další kontinenty.

Pro představu - Amarské královtsví, ze kterého právě hráči prchali, je pod vládou zlé královny a jejího sadistického synáčka. Svého manžela tráví, nesnese magii a tak klidně nechává zabíjet a věznit jiné rasy či lidi s magickými schopnostmi. Což, samozřejmě, u lidí vyvolává vlny nevole. Možná máme revoluci na spadnutí…kdo ví? Hihi.
Tak to zní opravdu zajímavě a je znát, že sis se svým světem dala práci.

A když už jsme u té magie, co nám prozradíš o ní? Jak funguje, v jaké formě se projevuje, jak moc je běžná?
S magií se buď už narodí a nebo se jí začnou postupně učit. Mám ji vesměs rozdělenou na základní elementy a “bílou” a “černou magii”. Jakmile člověk plně ovládne magii jednoho elementu, může se učit další. Rodí se i nadaní mágové, kteří umí od malička ovládat vše, ale s velkou mocí se rodí velká zodpovědnost. Což hráči v příběhu poznají také. Jen ještě není jisté, kdy přesně to bude. :-) Záleží na tom, jak rychle hra půjde.

A co různé bytosti a nestvůry? Na koho a co mohou postavy při svém putování narazit?
Pár nepříjemných srážek už proběhlo. Například s drakulkami. Celkem neškodné, ale protivné. A nebo na plačící anděly. Bytosti, které přenesou své oběti do minulosti a živí se energií z jejich nedožitého života.
Tak to zní zajímavě. Zvlášť ti andělé se mi moc líbí.

Odtajníš nám ještě nějaké originální bytosti?
No, andělé nejsou úplně z mojí hlavy. Tak trochu jsem vykradla seriál Pán Času. Další takovou zvláštností jsou "serafové". Jsou to zásadně muži a na ženy působý podobně, jako světlo na můru. Prostě jsou neodolatelní. A také bývají velmi hezcí. A samozřejmě další bytosti se chystají. A většinou to milá setkání nebudou.

Na to, jak spolu vychází postavy, jsem se už ptala. A jak jsi s nimi spokojená ty, jako PJka? Když by se  našli případní další zájemci o hru – koho bys v jeskyni ráda uvítala, kdo ti tam tak trochu chybí?
Uvítám kohokoliv, ale nemáme třeba léčitele. Respektive máme "veterináře". A možná by nebyl na škodu druhý mág. Ale netrvám na konkrétním povolání. Omezené jsou jen rasy, nechci žádnou "těžkopádnější" jako třeba troll nebo skřet. A na hvězdičky také nekoukám. Vezmu ráda nováčky i abarinské stálice.

Asi jediná podmínka je být připraven na to, že občas jeskyně může být "drsnější". Nic pro citlivé žaludky. Tedy ne že bych snad byla sadista!

Když už jsme u „drsnosti“ jeskyně - co umírání postav? Hrozí? Jak se k němu vůbec stavíš jako Pjka?
No, pokud dobře počítám, zemřeli snad jen dvě postavy. Oba dva hráči ovšem z jeskyně odešli. Jinak v mojí jeskyni jen tak postavy neumírají. Ano, určitě některé trpí, třeba Queresh by mohls vyprávět. Ale rozhodně nemíním je nechat zemřít. Pokud si to snad nebudou přát hráči.

Navíc to dává šanci odpadlíkům se případně vrátit. Tedy pokud souhlasí hráči a já jsem ochotná je vzít zpátky.

V anketní otázce se hráčů ptám, co by si přáli pro svou postavu do budoucna – co by sis ty přála do budoucna pro hráče jeskyně, jejich postavy, pro jeskyni?
Jelikož mám jako PJ nick "Ta zlá holka", tak rozhodně víc přešlapů, abych je mohla řádně vytrestat… a samozřejmě aby je moje jeskyně i nadále bavila. To je to nejdůležitější.
Pěkné přání, celé ;)

Děkuji ti za tvůj čas a trpělivost.
Já děkuji za rozhovor. A všichni, kteří to dočtou až do konce, u mě mají panáka. (Tohle říkám, abych pak zjistila, kdo všech o to četl.)
Tak pak dej vědět, kdo se ti ozval :-D

= Liraell a Janika =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)