pátek 23. prosince 2016

Smršť pro zvídavé abariňáky

S číslováním Smrští je to kapku složité, takže je otázka, jestli před sebou máte jubilejní padesátou nebo dokonce třiapadesátou. Záleží na tom, zda počítáme i vánoční speciály. A pak je tu ještě minulá Smršť, která ale nevyšla. To bylo v dobách, kdy se před třičtvrtě rokem pracovalo na 53. vydání našeho občasného měsíčníku. Naneštěstí uživatelka, kterou jsem tenkrát zpovídala, už se na Abu čtvrt roku neobjevila, takže nezbylo než řešit zapeklitou otázku, koho zvolit jako náhradníka pro vánoční číslo. Nuže, nakonec bylo ono dilema vyřešeno a na úkor mého spánku vznikla i přes zákeřné žraní mých otázek Skypem tahle zpověď. A kdo že je dnešní obětí? To se nechte překvapit. :P


Jsem příliš unavená vymýšlet originálnější první otázku, takže začnu klasicky - co tě sem k nám přivedlo?
Takže co mě dostalo na Ab? Upřímně si ani nepamatuji, myslím si že to bylo tak, že si někdo udělal promo na facebooku na svoji jeskyni a mě to zaujalo.

Znal jsi už v té době dračáky, potažmo ty na internetu, nebo to pro tebe byla novinka?
Dračák jsem znal od bratrů, kteří to s kámošema hráli skoro furt. Co se internetového Dračáku týče, do odhalení Abarinu mě ani nenapadlo, že taková věc může existovat...

A hrál jsi s nimi, nebo někým jiným, už v předabarinovské éře?
Občas jsem se připojil, ale tehdy jsem byl malý kido a spíše to byla hra na boha. Když jsem vyrostl a měl jsem příležitost hrát "pořádně", tak bratrové se už stihli odstěhovat a tak jsem začal hrát se spolužáky. Dračák jsem s nimi hrál už od první třídy, ale to byla taková moje "dětská verze", v páté třídě jsem si přitáhl do školy příručky a trávili jsme tím veškerý čas.

Takže jsi spíše příznivec hraní podle mechanik? A které vůbec, více či méně, ovládáš?
To možná bylo dříve. Dračák jsem podle mechanik nehrál už dlouho, takže bych řekl, že teďka toho moc neovládám.

A co to hraní na boha, nezůstalo ti to? ;) Minimálně když Pjuješ?
Jistě. Proto jsem třeba člen jeskyně "Od počátku věků". Idea toho být bůh mi přijde neuvěřitelně zábavná, jsem prostě takový "hračička". Co se týče PJování, tam bych řekl, že je to trochu jiné, protože většinou vedu jeskyně už z předem vytvořeného světa a jednoduše vedu příběh skrz to, co udělal někdo přede mnou.

A to já si raději na boha jen hraju, těmi lidskými prostředky je to zábavnější, než jen lusknout prsty nebo něco uplácat z hlíny. :D
Co vlastní světy, nezkoušel jsi? Nebo neuvažuješ o něčem? A v těch už existujících, dáváš přednost sjet původní příběhovou linii, respektive s kanonickými postavami, nebo vlastní postavy a vlastní příběh, jen zasazený do už existujícího světa?
Pokud jde o vlastní světy, tak píšu dvě knihy které jsou svým založením naprosto rozdílné. Jeskyni z mého vlastního světa jsem vedl snad jednou a nedopadlo to přesně podle mých představ, mělo to za vinu že jsem ji nejdříve omylem ukončil a pak, když jsem ji založil znovu, tak už aktivita nebyla ta samá, jako dříve. Ohledně již existujícíc světů preferuji vlastní příběh s vlastními postavami (i původními) a doslova se vyžívám v alternativních linkách. :D Teda přesněji v tom, že oživuji své oblíbené postavy jen abych je mohl znovu zabít.

Takže jsi takovej malej sadistickej parchant, jo? :P :D Jak se na tuhle tvoji zálibu dívají hráči?
No, první jeskyně s alternativní linkou to nikam nedotáhla, ta druhá se teprve k té části blíží, ale těším se na to a také na jejich reakce :D

To mi řekni, co tě na tom u všech všudy baví? :D
No, ty oživlé postavy dávají prostor pro mnoho plot pointů a lepší vyprávění příběhu. Zároveň asi trpím "George R.R Martinovým syndromem", který vyvolává nutkavou touhu budovat naději jen aby jsem jí mohl vzápětí zbořit.

Tak s tebou bych nemohla hrát jako hráč, tohle jsem nikdy moc nemusela... ;) Jakým světům vlastně dáváš přednost, vedle toho přístupu? Ať už hráčsky nebo Pjsky?
Nu, to co jsem řekl bylo hlavně o mé jeskyni Hra o Trůny, jen aby se měli hráči na pozoru a nemysleli si že jím to vše projde jen tak :D V Přílivu se nemusí moc bát.
Já jsem velký fanoušek fantasy, věc co mě opravdu dokáže zaujmout je již zmíněná hra na boha nebo politická hra z pohledu nějakého lorda/krále. Ale rád si zahraju prakticky v čemkoliv co upoutá mou pozornost. Pokud mám mluvit ještě k předem vytvořeným světům, tak jsem neskutečný fanoušek Warcraftu a většinou se přidám do jeskyně z tohoto světa...

A proto sis tedy dal do Měsíců válečníka, který aby se vůbec dostal do svého živlu a ne jen nosil dopisy a hrál si na špiona, skončil v podzemních chodbách Prastarých? :P
Raději jeskyni vedeš, nebo v ní hraješ? :)
Nu čekal jsem, že když budu válečník a budu v severních teritoriech, tak tam budou věci jako politika rodů atd. ale zatím jsem viděl jen tunely :P :D
Těžko říct. Řekl bych že raději vedu, ale jak jsem dříve řekl, rád si zahraju.

Problém je, že jako válečník by ses k ní příliš nedostal... To bys musel být vysoký "důstojník" nebo spíš z jiných kruhů. ;) A jen tak mezi námi, kdybys ty tunely zkoušel prolézt, možná bys o historii upírů zjistil daleko víc a dostal se k daleko zajímavější politice, než právě probíhá v souvislosti s nadcházející válkou. ;)
A co jiné zájmy, krom dračáků? A jsou dračáky tím nej, nebo je u tebe něco předčí? ;)
Dračák je super, ale jsem hlavně hráč. :D Abarin je zábava, ale WoWko je povinost. :D Zároveň rád čtu a píšu vlastní knihy. To jsou takové tři věci, co bych postavil nad Dračák. (Tedy hned po hudbě, která jednoduše dominuje, ale řekl bych, že tak to je u většiny lidí)

WoWko... To jsem nikdy nechápala, co na něm všichni vidí. Alespoň skutečně novou hru, ve smyslu enginu a celkově, by to v jeho rámci chtělo, když už na Warcraft čtyři my ostatní čekáme půl věčnosti, ne jen další update sto let staré hry. :P
Co čteš/píšeš? Taky fantasy? A jaké?
Je to o mnoha věcech, někdo jednoduše relaxuje, někdo hry hardí a někdo do toho vložil tolik hodin, že už nechce přestat. Já jsem role player a člověk co má veškeré lore nastudované, moje motivace (řekl bych) je velmi jasná. Zároveň ta hra prochází grafický upgrady (jako třeba teď ve Warlords of Draenor). Neboj se, i já čekám na Warcraft čtyři, a až to vyjde tak měsíc nevyjdu z pokoje :D V současné době čtu Píseň Ohně a Ledu, lépe řečeno brousím si zuby na (zatím) poslední knihu, zároveň ybch rád dočetl Silmarilion a pustil se do Beowulfa. Sám píšu post-apokalyptickou knihu o mladé dívce (Čas Podzimu) a následně fantasy mytologii která zatím nemá žádné jméno...

Není to už trochu klišé, s těmi mladými dívkami v postapo světě, potažmo (zejména) dystopiích? ;) Nebo jsem jen paranoidní a překvapíš? Co tvoje ambice publikovat v nějakém nakladatelství? :)
Jediná post-apo kniha, kterou znám, je Metro 2033 :D A ta, pokud se nepletu, následuje (jako hra) příběh mužského hrdiny. Takže nevím jestli to je klišé. V příběhu se snažím spojit dvě postavy a to právě již zmíněná žena a její ochočený šavlozubý tygr. Nevím, jestli překvapí, ale vždy je lepší očekávat horší... Co se publikování v nějakém nakladetelství týče, nejsem si jistý, do finální verze kterékoliv z nich je ještě daleká cesta a tak jsem se takovými věcmi nezabýval.

Tak bacha, hra je poněkud o něčem jiném, než kniha, i když se inspirovala. Nicméně je to jedna z mála adaptací, u které to promíjím. Ale jo, mladé hrdinky jsou velmi oblíbené ústřední postavy.
Ale zase k něčemu jinému - pár slov o sobě? Jak by ses popsal, s kým máme tu čest?
Nu dobrá, jak jsem zmínil jsem velký hráč, (hraji od svých čtyř let) a to v rámci počítače a Xboxu 360. Můj koníček je znát příběh lépe než vy, abych vám to mohl omlátit o hlavu! :D Což mluví o nejdůležitější části mne a to že jsem klasický internetový troll a někdo by použil i hrubší slova (včetně mě). Většinu dne nadávám lidem že jsou blbci a u toho poslouchám Hollywood Undead, zatímco popíjím Red Bull a jím k tomu fidorku/horalku. (Tak myslím že jsem odpromoval všechny své oblíbené věci, třeba mi za to zaplatí.. :D)

Myslím, že nezaplatí, pokud jsi s nimi předtím neuzavřel smlouvu. :P
Teda ale, nechci být hnusná, nicméně... Tenhle přístup ti asi moc popularity nepřináší, ne? Nedělá to pak třeba problémy právě u hraní dračáků?
Opět bych řekl že na Abu se ještě chovám celkem hezky :D Většinu času trávím na facebooku kde si čtu řetězovky a to co lidé sdílejí jelikož vím že mě to naštve :D A ani bych neřekl že to působí nějaké problémy při hraní.

A protože bych vážně měla už jít spát, tak půjdu do finiše a jsou tu tradiční otázky na závěr:
je něco, co bys na Abarinu změnil/zlepšil? Teď je docela šance, že na to i dojde. ;)
Poštu :D Rozhodně poštu.. Myslím že nic jiného my nijak zásadně nevadí

Tak na té poště se shodneme... :D jedna z prvních věcí, co mám v úmyslu napsat znova a jinak. :D
A něco, co bys rád vzkázal ostatním z Abarinu?
Že se omlouvám za svou neaktivitu :D

To je myslím si na místě. :P :D Tak snad se to zlepší. ;)
Takže já přeju hodně štěstí v hraní i vedení jeskyní a taky v tom psaní a díky za tvůj čas. :)
Já děkuji za tuhle příležitost.

= AlaCz a d3astiny =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)