úterý 23. února 2016

Jeskyně, nejen na motivy..

Jaskyňa Jedno máme společné - rozhovor


Tvoju jaskyňu som si vybrala, ako som spomínala, lebo nezapadá úplne do bežných štandardov abarinských jaskýň. Priblížil by si o čom je jaskyňa a ako funguje?
No.... jeskyně vznikla zejména proto, aby si hráči mohli vyzkoušet zahrát si za skutečně mocné postavy, kterým vyjde skoro vše, co je napadne. Navíc nejsou vázáni prakticky ničím. Nyní mluvím zejméno a jakémsi morálním a etickém kodexu. Postavy mohou být hodné i zlé, mohou mít jakoukoliv úchylku chtějí a nikdo je v tom nebude omezovat. To je také hlavní důvod, proč jsem stanovil podmínku přijetí pouze pro starší 18 let.

To znie naozaj zaujímavo.
V akom svete sa jaskyňa odohráva?
Děj se odehrává v klasickém fantasy světě, řekněme něco jako Tolkienovský, jen mírně temnější, kde se mohou vyskytovat reálnější problémy. Například u Tolkiena se někdo těžko setká s tím, že bude řešit pohlavní choroby či průjem, který ho přepadl uprostřeb boje, ale toto vše je u mě možné.

Čo ťa inšpirovalo, vložiť tieto realistické prvky do hry? 
Víš, že ani nevím? Tak nějak zrovna takovéto věci používám celkem dlouho. Myslím, že je to zajímavé obzvláštnění hry pro hráče. Jakmile se nadají pozor a navštěvují jeden nevěstinec za druhým, musí pak počítat s následky. To samé platí, pokud si nehlídají své zásoby jídla a poté snědí něco, co mají ve vaku již půl roku.

A nebál si sa, či bude o takúto jaskyňu záujem?
Ve skutečnosti ani moc ne. Protože jsme ji zakládali s kamarádkou(Lirael) a kdyby tam nakonec byla jen ona jako jediný hráč, taktéž by nám to nevadilo. Jak říkám, oba dva jsme si chtěli odpočinout od takových těch klasických tabu, jako například, že vlastnit draka je příliš mocné a nemůžu to povolit, nebo že se nesmějí používat sprostá slova a sex se prakticky vůbec neřeší. To byl hlavní důvod pro založení této jeskyně. A pak jsem ji nechal ve verbíři, kdyby se chtěl ještě někdo přidat a kupodivu, přidal se. Přidali se rovnou další 3 výborní hráči a později ještě jeden. Až jsem z toho byl sám překvapen, že jeskyně vyvolala takový zájem.
To vždy dokáže potešiť. :)  

Nechcem, aby si niečo príliš vyzrádzal, ale vedel by si aspoň trochu popísať, čo postavy zažili a čo ešte môžu zažiť? Trošku priblížiť čitateľom, aké dobrodružstvá môžu zažívať postavy v takomto svete.

No.... je to jednoduché, jeskyně už běží dlouho, ale ve skutečnosti se skoro nic neodehrálo, pouze jeden menší souboj a nějaký zajímavý rituál. Do budoucna s nimi moc plánů nemám, většinou spíše improvizuji. Nyní postavy míří směrem k horám, kde chtějí vyzvednou právě již zmiňovaného draka jedné z postav. Ten je tam schovaný a momentálně zažívá drobné problémy s lovci draků. A ta cesta se samozřejmě mírně protáhne, protože lovci draků budou dělat problémy a přeci jen i cokoliv jiného se může stát. Cesta do hor je nevyzpytatelná. Mám několik zápletek vymyšlených, ale ještě jsem se pořádně nerozhodl, co použiji.
Tak to je napínavé. :)

Čo ak by niekoho po tomto rozhovore zaujala táto jaskyňa. Máš ešte voľné miesta pre ďalších hráčov?

Tak určitě, volných míst je vždy dostatek. :)
Do této jeskyně beru každého, kdo splňuje podmínky uvedené ve verbíři.

Ešte ma zaujímala jedna vec. Nakoľko do jaskyne vkladáš reálne problémy, môžeme predpokladať, že smrť postavy je taktiež možná?
Já nerad nechávám umírat postavy. To by se dotyčný hráč musel zachovat skutečně hloupě a zavinit si to sám, rozhodně nezemře jen díky náhodě. Přijde mi to nefér, když se člověk tvoří s postavou a já bych mu jí pak zabil aniž by za to mohl. Samozřejmě, že když se rozhodne udělat nějakou naprostou pošetilost, nic jiného mi nezbyde, ale i tak se často snažím z toho vybruslit jinak.

Na záver by som položila už tradičnú otázku - čo by si prial svojej jaskyni, postavám a jej hráčom?
Jeskyni bych přál, aby dlouho vydržela a aby kvůli ní neměl nikdo nervy, zda stihne napsat nebo ne, tady to není důležité a doufám, že ani nebude, prostě jen, když je nálada. 
Postavám přeji zejména splnění jejich cílů, mnoho vzrušení a dobrodružství. 
Hráčům přeji zejména, aby si hru užili, odreagovali se od omezenosti plynoucí ze zásad slušného chování a aby si při hraní jeskyně odpočinuli a psali tak, jak jim to říká jejich srdce.

Ďakujem ti za tvoj čas a prajem veľa budúcich úspechov v jaskyni. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)