pondělí 1. června 2015

Jeskyně na motivy...

Eithne – postava hráčky sally.owens z jeskyně Kroniky Zaklínačů

Eithne, Dryáda, věk neznámý

Eithne se narodila dryádě a vyrůstala pouze v Brokilonu. Svého otce nikdy nepoznala a matka o něm nikdy nemluvila. Jejím světem byl Brokilon, nic jiného nikdy nepoznala. Ale vždycky jí to lákalo zjistit, co se skrývá na druhé straně mimo les.

Od mala chránila Brokilon proti nezvaným hostům. Neváhala zabíjet cizince, kteří se odvážili do lesa vstoupit. Ale byla až příliš zvědavá. A tak nejednou opouštěla les, aby potají sledovala pocestné. Zapomínala ovšem, že už není na svém území a tak se párkrát dostala do maléru. Byla nucena i zabíjet, aby si zachránila život na svých výpravách za hranice lesa. To ji ovšem neodrazovala od toho, aby pokračovala ve svých výletech.

Jednoho dne se k hranicím lesa doplazil polomrtvý muž. Eithne se chystala ho dorazit, ale na poslední chvíli si to rozmyslela, zalíbil se jí. Jeho nevinný vzhled ji obměkčil a tak ho potají odtáhla do Brokilonu. Zde za pomoci svých stromů ho uzdravila a zachránila mu tak život. Nějakou dobu se jí dařilo muže před ostatními dryádami skrývat. Nejdříve byla vůči němu opatrná, ale časem se sblížili. Jenže v lese se nic dlouho neutají. Když už byl muž zcela zdravý, dryády ho u ní objevily.

Eithne se snažila obhájit svůj čin. Ale neměla jedinou šanci, protože se dozvěděla pravdu a důvod zranění, která její přítel měl. To dryády samy ho zranily a to ve snaze pomstít jednu z nich. Tu, která byla zabita jejím přítelem. Protože ale nechtěly zničit dílo a snahu, kterou Eithne vynaložila na jeho záchranu, pouze ho z lesa vyhostily. A jí zakázali se s ním i rozloučit.

Eithne dostala jasně nakázáno, že se s ním už nesmí nikdy setkat. Musí na něj zapomenout. I přesto všechno tomu Eithne nedokázala uvěřit. Chtěla znát pravdu a příběh i z jeho pohledu. A hlavně chtěla být s ním. Opustila Brokilon, aby ho mohla najít. I když věděla, že už se nikdy nebude moci vrátit. Za hranicí lesa však zjistila, že to ve světě není tak snadné, jak si myslela. Musela si začít zvykat na jiný život a jiný svět.

= sally.owens =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)