úterý 31. března 2015

Smršť pro zvídavé abariňáky


Hútam, hútam, kohože vyspovedám toto číslo? Na jednu stranu mám pocit, že v okolí je Zirrael. Aj keď sa dlho túlala na abarine nepovšimnutá, strieborná hviezdička pri jej mene ju však prezradila a už sa nevyhla svojmu osudu! Poďme sa teda pozrieť, čo o sebe prezradila.

vyspovedaný už každý, na druhú si uvedomujem, koľko ľudí sa Smršti zatiaľ vyhlo! A tak to bolo aj u mojej tohto mesačnej obete -

Tak začneme zľahka - ako si sa dostala na Abarin?
Hledala jsem místo, kde bych se mohla vybít :) Registrovaná jsem už snad deset let, ale na několik let jsem si ještě odskočila na jiný server. A zdá-se, že jen proto, abych se nakonec opět vrátila sem na ab.
To sme všetci radi, že si nám ostala verná. ;)


Čo za 'konkurenčný' server to bol, ak sa môžem opýtať?

Aragorn. Byl mi domovem dlouho předlouho :) Rozhodně bych ho nezatracovala ani teď zpětně. Naučila jsem se na něm mnohé a a potkala jsem tam mnoho zajímavých lidí, z nichž někteří jsou mými přáteli dosud.


Tak si trošku zašpiónujem, ak môžem. ;) Kvôli čomu si sa rozhodla vrátiť k Abarinu?

Nějak mi nesedl přechod na novou verzi. A nebyla jsem sama, kdo se pak už nějak prostě nějak nedovedl znovu usadit, či jak to nazvat. Sama nevím přesně, co nám na ní tak vadilo. Ale odešlo nás víc.
Chápem, tiež som sa s niečím podobným stretla. Niekedy tá zmena jednoducho nie je vítaná. Ale je fajn, že aspoň priateľské vzťahy ostali. :)


Určitě. Dokonce mě jeden z mých dávných přátel z aragornu momentálně zaměstnává :D

No tak to je pekná náhoda. :D Svet je malý. ;)


Čo si inak myslela tým, že si si hľadala miesto, kde by si sa mohla 'vybiť'?

RP je pro mne velmi vítanou součástí života. Je trošku jako knížky, jen interaktivní. Je mimojiné to únik k trampotám někoho jiného. Ale je to též cesta k  zajímavým lidičkám i jejich postavám,  neobvykým dobrodružstvím, zábavným chvilkám a koneckonců i hraní si s rozličnými vlastními charaktery a jejich psychologií.
Abarin je k tomu docela vhodným místem ;)
To rozhodne. ;)


A to ťa len tak napadlo si vyhľadať či sa niekto takto hrá, alebo máš nejaké skúsenosti s Dračkom aj mimo internetu?

Mám pocit, že jsem na takový server narazila omylem. To bylo o prázdninách než jsem nastupovala na střední... Už je to dost dávno, tak už si nejsem moc jistá.

Zkušenosti i odjinud mám, ale ty přišly až později a byly jen dočasné. A pak je tu ta soukromá hra, kterou hraji s mou kamarádkou ještě mnohem, mnohem déle :) Ale to není dračí doupě, ta byla odjakživa bez čísel.
Pekne, taká vaša vlastná role - playová hra? To je super. :)


Tak jest. Nebo přesněji řečeno dvě. Jednu dějově posouvám jakožto pj já, druhou ona. Abychom si nebyly nic dlužné, to je jasné (cool)

To je jasné. ;)


Vrátim sa ale k tebe. Čo tvoje abarinské meno Zirrael? Prečo si sa pre neho rozhodla?

Protože to bylo mé uživatelské jméno i na aragornu, na kterémžto jsem se registrovala jako první. A jméno je vymyšlené... líbilo se mi jak to zní. Teprve později jsem se dozvídala o nejrůznějších významech, které v té či oné podobě mé jméno má :)
Áno, také mená sú najlepšie. Najprv si človek myslí, že je to len nejaká hrátka písmen, ale až časom zistí čo všetko to môže znamenať a ako veľmi to dokáže vystihovať charakter. ;)


Spomínala si, že sa v tej vašej hre s kamarátkou striedate na hráčskom a PJskom poste. Ako je to s tebou? Čo ti vyhovuje viac? Užívať si nevedomo hru ako hráč, alebo môcť všetko ovládať ako PJ? ;)

Svým způsobem si víc užívám hráčský post. Přecijen je to mnohem víc vzrušující a vábivé, nevědět co se stane. Na druhou stranu, jakožto pj mohu spřádat zákeřné intriky vůči hráčům, nebo naopak nechávat celý svět ožít svými vlastními pohnutkami a sama se zájmem sledovat, co se stane. Kromě toho hráči mají svou vlastní hlavu a mé NPC do velké míry také - a nezávislou na mne. Takže i já občas jakožto pj jen tiše žasnu, děsím se, bavím se a vůbec si užívám situace, které jsem rozhodně neplánovala a občas ani nečekala. Proto si dovedu docela dobře užít jak post hráčský, tak i pjský. Mám ráda, když je mé hraní na obou postech časově vyrovnané... každé má totiž své.

To je pekne zhrnuté. :)
A keď sme ešte pri hraní - máš nejaký obľúbený svet?
Samozřejmě ty dva, které jsou domovské pro naši soukromou hru s mou kamarádkou. Do toho svého jsem nedávno v jeskyni Alenky v říších Eosu přizvala i zdejší hráče, tak v něm třeba časem naleznou zalíbení i další abarinští obyvatelé. ;)

Vieš nám tie svety trošku priblížiť? Predpokladám, že ide o nejaké fantasy, či?
Takové nějaké fantasy, ano.:) I když má mnoho vlastních jedinečných reálií a zvláštností, ale takové povídání by bylo na dlouho. Svůj domovský svět ve hře mé kamarádky přibližovat bez jejího svolení nechci, a o tom svém jsem vyprávěla už v minulém dílu Namra /zaBlúdená poznámka autora: kto nečítal rozhovor so Zirrael o jej jaskyni, v minulom čísle, kuk sem! ;)/.
A kdo chce vědět ještě víc, může si ho zkusit prozkoumat na vlastní pěst sám. B-)
Tak, tak, nech je toto oficiálna pozvánka pre všetkých! ;)

Čomu sa ešte venuješ, keď nepíšeš na Abarin?
Chovatelství a zvířatům obecně, hudbě, čtení, snaze zdokonalit se v tom či onom... Nejsem člověk, který by se dobrovolně nudil a tak to jednoduše nedělám :)

To je pekná kopa záľub. :) Predpokladám teda, že máš doma aj nejaké to zviera. ;)
Nějaké by se tu našlo ;)
... :D No dobrá, budu spolupracovat lépe. Mám CHS ježků bělobřichých, pak tu máme jednoho pséka, bodlinatky sinajské, jednoho chlupatého pavoučka a jednu nesmírně upovídanou myš domácí. A to bude z mých potvůrek asi vše, zbytek patří jiným členům domácnosti. Mám zrovna takové útlumové období, kdy toho doma tolik zase nemám :))

Páni, to je teda zverinec! :D To sa ku vám rozhodne nuda nedostane.
Jak říkám. Já nudu zkrátka nevedu (cool) I kdybych snad něčemu takovému už už propadala, stačí si sednout na ježka schovaného pod dekou a hned tu máme nějaké to pozdvižení o půl metru výše.
O tom nepochybujem. :D

Ešte tak na záver sa opýtam už tradičnú otázku: je niečo čo by si chcela na abarine zmeniť?
Hmm... rozhodně systém šeptání - aby bylo možné šeptat více hráčům zároveň. Ne vždy se od hlavní skupinky zaběhne jen jeden hráč a pak je to zbytečně zdlouhavé, komplikované na soustředění při odpovědích a vůbec nečistotné vůči údržbě přehlednosti jeskyně nejen pro pje, když vidíte každý příspěvek dva až čtyřikrát. Zvláště při některých svobodomyslnějších či víceskupinkových typech jeskyní je to nepříjemné.
...Pak mi cosi nedávno zmizelo z poznámek pje, tedy přála bych si, aby byly spolehlivější.

...Nu a systém pošty poněkud zpřehlednit, to by také nebylo zcela od věci. ;) Nebo alespoň přidat možnost "označit a smazat všechny doručenky", pokud by se už tedy odmítalo do systému pošty zasahovat jinak.
Myslím, že si zhrnula požiadavky nejedného abariňáka. ;)


Chcela by si niečo odkázať ostatným hráčom? :)

Tak třeba si to tentokrát někdo přečte ;)


Vzkázat? Tož... Dělejte si navzájem radost, berte na sebe navzájem ohledy a vycházejte si vstříc, nebojte se experimentovat a hlavně - užívejte si! Od toho tu ten abarin koneckonců máme ;)
Tak to áno, to by sa malo dostať medzi čo najviac ľudí - nielen na abarine. ;)

Ja ti ďakujem za to, že si si našla čas na rozhovor. ;)
Já ti děkuji za pohodové povídání. ;)
Rado sa stalo. ;)

= Zirrael a Bludička =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)