úterý 3. března 2015

Abarinská ANKETA

Tentokráte jsem položila otázku: "Píšeš v jeskyních častěji spíše dlouhé nebo kratší příspěvky? A jak dlouhý by měl být podle tebe příspěvek, aby byl tak "akorát"?"

A co jsem se dozvěděla?


Mario Black

Sám za sebe mohu říct, že se spíše počítám mezi hráče, kteří píšou trochu delší příspěvky. Ale názory se můžou u ostatních hráčů lišit.

Obvykle se však držím kolem těch 15 řádků, aby to nebylo moc přemrštěný. Občas člověka nebaví číst dlouhé slohové práce, které tu několik hráčů umí pěkně napsat.

A co se týče k druhé části tvého dotazu ohledně dobrého příspěvku.
Můj názor je asi takový, že tolik nezáleží, zda má příspěvek 5 nebo 30 řádek. Kvalitu příspěvku vidím v tom, jak hráči reagují na předchozí psaní a samozřejmě taky hlavní PJovský příspěvek.

Ale kdybych měl zhruba zhodnotit ideální délku, myslím, že 10 řádků dobře napsaných, kde jsou popsány hlavní věci se dá počítat za kvalitní dílo.

AlaCz

Většinou kratší protože i když se snažím prostě mi to nevyjde :D. Ideální příspěvek by podle mně měl být takový který oznámí hráčům co se děje a není zbytečně dlouhý.

voresprut

Záleží na situaci. Nemyslím že na delce přispěvku až tak moc zaleží, spíš aby tam bylo vše co je třeba a aby to bylo pro čtenáře přehledný... tzn, odstavce
"mluvené slovo"
"myšlené slovo"

Někdy stačí 3 řádky a jindy A4 je málo.
Nejdůležitější je přizpůsobit se stylu PJje.

Zirrael

Většinou píši spíš delší. A jak dlouhé by měly být... inu to záleží na typu jeskyně, momentální situaci v ní a na celkovém stylu hraní. Povětšinou je ale při hraní přes fórum více než pár pokud možno neúsečných vět celkem záhodno.

Janika

Délka příspěvků, zapeklitá to otázka ;)
Tak napřed asi takhle - příspěvek by měl být tak dlouhý, aby v něm bylo obsaženo vše potřebné a svou délkou nenudil ostatní ;)

Je to hodně i člověku, který příspěvek píše, jak umí psát, jak umí zaujmout. Některé dlouhatánské příspěvky přečtu jedním dechem, jinými se ne a ne prokousat.

Taky je podle mě rozdíl mezi PJským příspěvkem a herním. PJské příspěvky kolikrát musí a měly by být delší, PJ potřebje dobře a jasně popsat situaci nebo ji vyhodnotit, navodit atmosféru, vzbudit emoce - a to vyloženě krátkými příspěvky většinou nejde.

A já? Jaké příspěvky píšu? Jak kdy. Jsem schopná napsat dlouhý elaborát i kratší příspěvek. Podle nálady, situace v jeskyni, potřeby.

pán vlků

Příspěvek (hráče) by měl dobře vystihnout chování postavy,pravidelně upozorňovat na jeho rysy nebo zvyky.

Někdy stačí i krátký příspěvek protože postava nemá moc na co reagovat. Já píšu asi takové středně dlouhé nebo krátké pokud nemám čas.

Pj to má těžší. Musí obsáhnout více dějů a popis prostředí a NCP.

Pán Vlků, nechť žije Abarin.

Morniel Modrý

Snažím se spíš rozepisovat, vyloženě nesnáším, když mi někdo napíše tři řádky textu v jednoduchých větách, obzvlášť, když je to odpověď na dva až tři odstavce mého příspěvku.

Myslím, že ale za všech okolností nejde dodržovat nějakou hranici, takže dost dlouhý příspěvek může být i jeden menší odstavec a třeba jedna věta přímé řeči, a zároveň nemusí být dost, když někdo napíše celou A4ku, protože prostě to jde rozepsat, upravit, stylizovat apod.

Na druhou stranu, taky mě trochu demoralizuje, když mám zpracovat třístránkový cizí příspěvek, který jenom přečíst mi zabere čtvrt hodiny, někteří lidé by se měli krotit ve své grafomanii :-)

Serath

Já se snažím psát příspěvky tak akorát, občas se něčemu delšímu neubráním ale snažím se to držet někdy mezi.

Nerad píšu moc dlouhý příspěvky....a pokud se mě ptáš, tak podle mě stránky plné textu patří do knížek, na Ab jen do rukou PJ. Nevím jak ostatní ale v dlouhých příspěvcích se ztrácím, často mi pak něco unikne ať už to čtu nebo píšu....

A když uvidím červenou hvězdičku a říkám si "No super trochu jsme se pohnuli" a pak zjistím, že celou stránku zabírají dva příspěvky, tak se musí hodně přemlouvat abych se do toho pustil....Takže co mě se týče ne moc krátké, ne moc dlouhé....a když nějakou tu toaletní roli tak pro potřeby PJ příspěvku...

P.s...Ano taky jsem si svého času myslel, že čím delší tím lepší....A ano existují vyjímky jako jeskyně Od počátku, kde se halt toho napíše víc....

Lišák

Jednoznačně píšu spíše delší příspěvky.
Dokonce i když si zpočátku myslím, že to bude vlastně krátké, zpravidla se v jeskyni rozkecám.
Snažím se reagovat alespoň na většinu toho, co se děje. Leckdy odpovídám v jednom příspěvku na více než jednu otázku, nebo komentuji více měnících se situací. Pak je třeba také vyjádřit, jak se postava tváří a chová. Tam, kde se hraje hra hodně otevřená i popsat myšlenky postavy.
No a ono se to pak protáhne…

Optimální příspěvek by podle mne neměl být kratší, než čtyři plnohodnotné řádky, lepší je ale alespoň asi tak deset, patnáct řádek.
Hodně však záleží i na situaci, někdy (ale celkem zřídka) se stane, že opravdu není co psát.

Co se týče horní hranice… i ta samozřejmě někde je. Ale já nedokážu říct kde.
Skutečně dost záleží na tom, jak se člověk dokáže vyjadřovat. A také jak to pak čtenáři "sedne".
Sám moc rád čtu i hodně dlouhé příspěvky od dobrých hráčů. Když to někdo s jazykem a vyjádřením myšlenek umí, je to prostě paráda a kam se hrabou leckteré knížky. Horší je, když to dotyčnému podle mého názoru moc nejde, dělá v textu hodně hrubých chyb nebo prostě jen nejsme naladěni na stejnou vlnu. To pak číst dlouhý text nemusí být pro mne jen potěšení.

Obecně ale lze asi říct, že dlouhý příspěvek zpravidla nabízí více možností a potenciálního pobavení a potěšení ze hry pro ostatní. Pokud je příliš krátký, často pak ani není na co reagovat.


A co vy?
Vyjádřete se v komentářích, ostatní si je jistě rádi přečtou...

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)