úterý 23. prosince 2014

Jeskyně nejen na motivy...

Jeskyně 1001. Dračí jeskyně - anketa

Hráčů této jeskyně jsem se tentokrát zeptala:

Jakou postavu máš v téhle jeskyni a proč? A jaké postavy hraješ nejraději? Ať už povoláním, typově, povahově?

Lunggg
Nejraději v této jeskyni mám asi Franka. I když s námi není dlouho, jeho hráč je nadaný a jeho postava je galantní, má smysl pro humor a tak podobně.

V 1001. hraji Lingera zloděje, nebo jak on říká potulného šermíře. Povahou ho moc nemusím, byl to pokus hrát záporáka, ale nějak se mi nedaří.

Nejraději hraji moudrého kouzelníka, nebo tvrďáckého válečníka. I přes toto je mou nejoblíbenější postavou, za kterou jsem kdy hrál Jeden Klerik v offline Drd.

Vegaš
No jelikož jsem dlouho hrál odděleně a neměl možnost poznat všechny, tak zatím jsem můj nejoblíbenější já :-D ,ale mám moc rád doktora Kolaika a svým způsobem i Kaleba. Nevím, jestli ho D3stiny hraje tak dobře, nebo je to prostě charakter člověka, který sedí za klávesnicí, ale on je tak přesvědčivě otravnej :D

Doctor Koště
Samozřejmě hraji geniálního čaroděje a profesora, který není zas tak úplný dobrák. Rozhodl jsem se hrát čaroděje. jelikož to otevírá mnoho dveří k prozkoumání světa a každé jeho části, teda i magii.

A moje nejoblíbenější postava? No to musí být pořádnej paladin, který se nebojí umlátit zlo! Pořádný kavalír a rozhodně se nebude schovávat a přepadávat ze zálohy, to je pro sraby. A nezapomeňte, orkové jsou zlí, i když jsou to děti!

kimler
Zdravím. Moje postava je bard Jerenor. Povahově se blíží vodiči. V jeskyni 1001. Dračí jeskyně hraji za barda. Jelikož jsem se nikdy před tím s tímto povoláním nesetkal a vlastně jen tak ze srandy jsem si ho zvolil, zloděje si vzal první jiný hráč.

Nejraději hraji za zloděje. Jelikož se k němu povahově i zkušenostně blížím (tím jsem samozřejmě nechtěl říct, že kradu, ale že mám zkušenosti). Taky se mi líbí svojí zručností a akrobatickými schopnostmi, které se snažím rozvíjet i u vodiče.

d3stiny
V 1001. mám lidského a poměrně mladého hraničáře jménem Kaleb. Původně to teda byla postava jiná, Vidoucí, který, pokud jde o boj, preferoval hůl a pistole, nicméně napasovat tohle na tuhle hru úplně nešlo, bylo třeba sednout zpátky k rýsovacímu prknu a přizpůsobit ho. A tak se z něj nakonec stal hraničář, co není Vidoucí (Je to tak ostatně lepší, Vidoucí vyžadují perfektní znalost ostatních postav a prostředí, kontextu, etc... V povídce to funguje dobře, ve hře je to už horší.). Skončilo to právě u něj, když jsem procházela nějaké šuplíkové postavy a přemýšlela, která z nich by se dala použít a kterou bych měla chuť hrát. No a tahle vyhrála. Takže jsem ji upravila, ujasnila si historii a charakter, pak to ještě upravovala podle PJského postu, protože některé věci jsem plánovala krapet jinak (ne že by to byl problém, na tyhle operativní úpravy jsem zvyklá ;)).

Co se postav obecně týče, většinou to končí u takových, které nějakým způsobem souvisí s bojem, (vojáci, žoldáci, bojovníci, nájemní zabijáci, kteří se podřizují jen sami sobě...), zpravidla ovládající střelbu, s ne zrovna sluníčkovou minulostí. Když to navíc můžu spojit s létáním, tím lépe. Naopak od jisté doby moc nemusím magii, telepatii a celkově hodně silné postavy a rasou taky inklinuju spíš k lidem, případně elfům nebo míšencům, zkrátka mi vyhovuje takový ten obyčejnější, průměrný typ, který snad jen dělá dobře svou práci. Pokud mám ale pro něco opravdu slabost, tak pro různé šílené/geniální vědátory a vynálezce a ano, i pro značně overpowered postavy, ale těm jsou domovinou hlavně povídky, ve hrách příliš dobrotu nedělají, jak znám z vlastní zkušenosti (jedno je v rozporu s technologickou stagnací ve fantasy a značným nedostatkem sp/sf her a to druhé... No, moc her, kde by postava schopná sama zmasit obrněnou divizi a ještě u toho jíst koblihu nekazila vyprávění, není, i když to postavy umí být zatraceně zábavné).

Janika
Tak v této jeskyni hraji půlelfí šermířku Ajvinaj, nic moc myslitelku, samozřejmě s pohnutou minulostí :-D Když jsem se do jeskyně přidávala, přišlo mi, že by se družince hodila ještě jedna bojová síla, pro to jsem tuto postavu „recyklovala“.

A jaké postavy ráda hraji? No vesměs jsou to zloději a jejich různé variace včetně nájemných vrahů. To je, co se týká povolání. No a jinak – přiznávám, že asi nemám postavu, která by měla pěkné dětství a minulost a která by neřešila problémy z minulosti nebo ty, do kterých se právě dostala. Šťastné a spokojené postavy moc neumím, není s nima taková zábava – i když něco málo by se jich našlo ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)