pondělí 1. září 2014

Jeskyně nejen na motivy...

Jeskyně Jako štvaná zvěř - rozhovor

Dnes bych vám ráda představila jeskyni, ve které si dobráci opravdu neškrtnou. Tak pokud vás zajímá, jak to v takové jeskyni vypadá, pokud i vy někdy popustíte uzdu svému temnějšímu „já“, pojďte si o téhle jeskyni přečíst.

Mohl bys nám o jeskyni něco žíct, trochu nám ji představit, vysvětlit, o co tam jde?
Jeskyně Jako štvaná zvěř je temnou jeskyní. Tady se nezabraňuje válkám, ale naopak. Jde zde o to, že vybraná skupina nejhledanějších padouchů světa vedená ze stínů mistrem zločinu Yorickem se snaží ukončit světový mír a rozpoutat celosvětovou válku, jelikož oni z války trží.

Inspiroval ses někde k tomuhle příběhu nebo je to jen čistě tvůj nápad?
Byl to můj vlastní nápad. Ono není někdy na škodu zahrát si za druhou stranu. Dle mého je zde i více volnosti.
To určitě a zlo má přece jen větší pole působnosti a víc možností, řekla bych.

Nebojíš se ale, že tyhle zlé postavy spolu nebudou moc spolupracovat? Že třeba při sporech nebude možné zabránit tomu, aby jeden nezabil druhého?

Tak rozhodně. Jistá nebezpečí tu jsou. Zlé postavy se hůře kontrolují a nebylo by to úplně vyloučeno, že by k tomu mohlo dojít. To už, ale patří k takové jeskyni, a když tam budou nějaké spory, bude chvílemi i zábava je malinko přikořenit. Ale i zde platí zásada, že hlavní a poslední slovo má PJ.

Takže počítáš s tím, že postavy mohou umírat? I třeba rukou jiné postavy? ;-)
Řekl bych, že se o to můžou pokusit, ale jestli se jim to podaří, bude záležet na mě a hlavně na aktivitě jednotlivých hráčů.
Chápu ;-)

Máš v jeskyni své vlastní CPčko. Proč?

No jakožto PJ sice můžu hodně určovat styl hry a její průběh, ale pro lepší kontrolu jsem to tam obohatil i vlastní postavou, abych mohl patřičně usměrnit proud bez zasahování jakožto PJe.

Myslím si, že se ti sešly opravdu zajímavé životopisy. Hodláš nějak pracovat i s osobní historií jednotlivých postav?
Ano hodlám s ní pracovat. I proto jsem založil podfórum, kam hráči napíšou krátký příběh o své postavě a jejím rivalovi. Nebude tady žádným tajemstvím, že se někdy v jeskyni potkají.
To je pro postavy určitě zajímavá výzva.

Zatím ale mají co dělat s jedním společným nepřítelem. Řekneš nám o něj něco? A jak zapadá do celkové koncepce jeskyně?

Jako snad ve většině jeskyň vždy existuje nějaký hlavní padouch, tak je to i tady. I když to je hlavní vykonavatel dobra. Jeho jméno je Tarlif a je to paladin řádu Zlatého úsvitu. Stal se také lovcem odměn. Byl to v podstatě on, kdo sjednotil celosvětový mír za účelem dopadení Yoricka, který zastupuje druhou stranu. Je to postava, která okořeňuje příběh vedlejším úkolem a to je ji zabít, což nebude pro hráče dvakrát lehké.

Aby si naši čtenáři udělali o jeskyni ještě lepší představu, chtěla bych se zeptat, v jakém světě se příběh odehrává? Je to klasický fantasy svět, nebo je něčím zvláštní?
No je to klasický fantasy svět, který je rozdělen na několik království. Většinou lidských. Jediná zvláštnost mi doslova spadla do klína přijmutím jednoho hráče, který si vytvořil postavu, která vyrůstala v mezisféře. Takže by se dalo říci, že zde existuje něco jako peklo, ale sám bych to peklem nenazval.

Tak a teď ti dám možnost hráče pochválit nebo si na ně postěžovat ;-) Jak jsi spokojený s jejich postavami a hraním?
Tak zatím jsem víceméně spokojený s jejich hraním, i když na druhou stranu musí se hodně hlídat. Už tady byl jeden příklad, kdy se trochu rozhodli jednat podle svého, i když jsem to tak nechtěl, ale naštěstí se mi podařilo to uklidnit. Možná i s tvou pomocí. Jediným horším mezníkem je v poslední době aktivita. Jestli je to ovšem způsobeno prázdninami tak se to ještě dá překousnout.
Děkuji, jsem ráda, že to nebereš tak, že se ti do toho moc pletu ;-) Určitě to bude prázdninami, věřím tomu ;-)

Kdyby někoho tenhle rozhovor navnadil a chtěl se ještě přidat, dal bys mu šanci?

Pokud bude jeho postava dostatečně zajímavá tak bych ji umožnit vstup do jeskyně.
Tak to jsem zvědavá, jestli k těm našim grázlíkům ještě někdo přibude ;-)

Co by sis přál pro svou jeskyni, co bys popřál hráčům a jejím postavám?

Tak jako každý PJ přeje své jeskyni, aby vydržela pokud možno do konce a aby její příběh hráče stále bavil. A co popřát hráčům. No pevné nervíky, protože tu bude spousta nemilých překvapení a zvratů.
To je dobře, alespoň se postavy a hlavně hráči nebudou nudit ;-)

Děkuji ti za tvůj čas a trpělivost ;-)

Já děkuji, že sis vybrala právě moji jeskyni. Takže Abarinu a hraní ZDAR :-)

= Mario Black a Janika =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)