sobota 31. května 2014

STALKER larp 2014 - G-Con

Již osmý ročník atmosférické larpové akce s prvky airsoftu na motivy známé hry Stalker. Radiace, mutanti, artefakty a neustálé nebezpečí. Letos poprvé v nové Zóně!

Koná se 15. - 19.7.2014 v Brdech.


Stalker Larp je spojení larpu a airsoftu.

Hra Stalker Larp vznikla na motivy knihy bratří Strugackých Piknik u cesty, knihou inspirované PC hry S.T.A.L.K.E.R. – Shadow of Chernobyl a vlastních nápadů. Odehrává se v alternativním světě ve velmi blízké budoucnosti, kde vznikl nečekanou explozí v blízkosti bývalé jaderné elektrárny Černobyl prostor nazývaný „Zóna“. V tomto, z neznámých důvodů vzniklém prostředí, existují místa popírající dosud známé fyzikální zákony, nebezpeční tvorové vzniklí mutací zvířat i lidí a především předměty se zcela výjimečnými vlastnostmi. Najdou se odvážlivci, kteří i přes smrtelné nebezpečí pronikají do Zóny a za značné sumy vynášejí takovéto „artefakty“ ven. Takový člověk je označován jako „stalker“.

Hlavní podíl na výjimečnosti Stalker Larpu má struktura hry, která je označována jako tzv. sandbox. Někteří z vás možná toto slovo znají z videoherního světa. Sandbox znamená vytvoření prostředí, ve kterém má hráč prakticky neomezenou svobodu v rozhodování a jednání. Ačkoliv jsou zde neherní postavy a organizátoři, kteří dohlížejí na chod hry a zadávají hráčům různé mise, nic nebrání hráčům dělat to samé. Ve výsledku si sami hráči vytvářejí vlastní hru, zatímco organizátoři se starají o bezproblémový chod herního prostředí a těm zvídavým nabízí také volně se rozvíjející příběh. Cílem akce Stalker je vytvořit uvěřitelné prostředí Zóny, ve které každý zažije napětí, strach, radost i smutek a především adrenalinové dobrodružství.

Veškeré informace naleznete na stránce akce: http://stalker.rebjata.cz
Fórum: http://forum.rebjata.cz/

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)